Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó a házasság?

Miért jó a házasság?

Figyelt kérdés
2009. szept. 17. 16:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Na most elgondolkoztam! :) De tudod mit, ha meg lehetne magyaràzni, màr valami nem is jo benne! Mint a szerelem, ha màr meg tudod magyaràzni miért szereted, akkor ott màr bibi van! :)
2009. szept. 17. 16:12
 2/14 anonim ***** válasza:
54%
szerintem egyáltalán nem jó a házasság. úgy is lehet szépen, szeretetben, tisztességgel együtt élni, ha nincs róla papírod. erre a legjobb példa édesanyám: a házassága 3 évig tartott, és a mostani párjával már 10 éve együtt vannak, pedig nem házasok.
2009. szept. 17. 16:16
 3/14 anonim ***** válasza:
36%
ki mondta hogy jó? :) tuti, hogy a nők találták ki.
2009. szept. 17. 16:17
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdezö, azt szeretné tudni, hogy aki férjez megy vagy megnösül az miért teszi? Miért gondolja hogy jobb a hàzassàg, mint az élettàrsi kapcsolat?! Gondolom én! :)
2009. szept. 17. 16:27
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

Hogy a nők találták ki? Ha Isten nő akkor mindenképpen.

Egyébként nekem, mint keresztény embernek nem csak egy papírt jelent hanem Isten áldását is! Jaj de rossz duma ez a papír.

Meg az hogy spórolni lehet a váláson, ha úgy állsz hozzá valamihez hogy ha majd vége lesz akkor nincs értelme. A legszebb dolog megígérni, megfogadni, hogy annyira szeretünk v.kit hogy vele akarunk egész életünkben élni és nem kell más. Nem a papír a lényeg hanem ami mögötte van és ami a templomban történik.

2009. szept. 17. 16:29
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Miért jó a házasság?

- mert törvényesen is összetartozunk!... :D

- mert a gyerekeink törvényes házasságban születhettek (nem kellett szégyenkeznem szülésnél, hogy nincs férjem, illetve a gyerekeimnek sem kellett szégyenkezniük, hogy az apjuk az nem az anyukájuk férje, hanem csak egy járókelő)... :D

- mert minden közösen szerzett ingó- és ingatlanunk törvényesen is közös szerzemény... :D

- mert ha szállodába megyünk, akkor vita nélkül jár nekünk a közös szoba, nem kell magyarázkodni, hogy ki az a pasi itt mellettem... :D

- mert a házasság egy szerződés, amelyben megfogadtuk egymásnak (tanúk előtt!), hogy jóban-rosszban kitartunk egymás mellett... Ez egy magasabb kategória, mint az "együttjárunk" vagy az "együttélünk" vagy az "összeköltöztünk"... Csak annak való, aki megérett rá!

2009. szept. 17. 16:29
 7/14 anonim ***** válasza:
81%

Ez egy ugyanolyan hülye kérdés, mint hogy miért nem jó a házasság. Egyik tábor sem fogja meggyőzni a másikat, ha magadtól nem tudod miért jó, meg nem akarsz házasodni, akkor tök mindegy ki mit mond. Ha meg igen, akkor nem kérdezel ilyeneket.

Ez csak arra jó, hogy az emberek hülyézzék, meg lepontozzák egymást, de egy lépéssel se jussunk előrébb.

2009. szept. 17. 16:33
 8/14 anonim ***** válasza:
96%

Mert hivatalosan ahhoz tartozol,akit szeretsz.:)

És mert olyan jó kimondani,azt a szót,hogy férjem!:)

2009. szept. 17. 16:41
 9/14 anonim ***** válasza:
92%
MERT KAPUNK LAKÁSTÁMOGATÁST!!!! :)
2009. szept. 17. 17:04
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A 16:29 es valaszadoval ertek egyet:)

szamomra mindennel tobbet jelentene az, hogyha azt mondhatom par ev mulva a paromra, hogy "O a ferjem!" buszke lennek Ra:) akkor nem "csupan" a parom, az elettarsam stb...hanem valami tobb...szamomra...es nem a papiron vagy nem papiron mulik ez...a hazassag szamomra orok osszetartozast jelent...azzal Akit nagyon szeretek...

2009. szept. 17. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!