Miért csinálják ezt? Velem van a gond?
Fél ÖTKOR akart elmenni otthonról, délután,nem hajnalban. Délután 5 óra az mióta éjszaka? Persze egy 15 éves ne kódorogjon hajnalban,részegen az utcán,de ilyenről szó sem esett. A kérdező délután akart elmenni valahova, ha jégeső esik vagy hóvihar tombol ne menjen ki, ahogy hajnalban mászkálni sem túl biztonságos. De megtiltani egy kamasznak,hogy eljárjon délután szerintem az idiotizmus szintjét súrolja főleg olyan indokkal,hogy sötétedik.
Még hétkor is világos volt, jó félhomály,de akkor is.
És a szülők nem is igazságosak, rendben a húgi az uncsitesóékhoz ment akik családtagok, de a nagyot meg be kell zárni?
Sőt olyat fogok mondani,hogy kedves fakalapos,begyöpösödött válaszoló lemegy hídba. Engem 8 évesen sötétedésig elengedtek nyáron, egy kikötés volt, hogy amint elkezd szürkülni az ég induljak el haza, hogy mire sötét lesz már otthon legyek,mivel se telefonom,se órám nem volt.
Suli időben pedig normálisan meglehetett velük beszélni, hogyha elakartam menni itthonról, megmondták mikorra lesz vacsora és hazajöttem addigra. (mielőtt valaki belekötne, az "Elnézést,megtudná mondani az időt?" szerintem egy tök jól alkalmazható mondat)
Semmi bajom nem lett, nem ütött el kocsi, nem raboltak el, nem tört el semmim, bár párszor lehorzsoltam a térdem vagy a könyököm, de anyámék mellett is simán lehettem volna ugyanilyen béna.
Az én fiam 2 napja töltötte a 15-öt, és már kb 4 éve eljár a barátaival bringázni, sétálni, játszótérre, pizzázni, meg iskolai bulikra. És emellett egy engedelmes, őszinte, ragaszkodó gyerek! Egy 40 ezres városban lakunk, nem faluhelyen!
Szerintem az egész nevelés kérdése, illetve tudni kell hogy a gyereknek milyen a baráti köre. Ha hasonlóan jólnevelt gyerekekkel jár el, abban nincs semmi rossz!
Mellesleg a kislányom 12 éves, és ő is elmegy egyedül hol az egyik, hol a másik barátjához nappal. (nem kóborol az utcán egyedül nappal sem)
Manapság a legtöbb gyereknek van telefonja, rá lehet csörögni időnként h "hol vagy kisfiam/kislányom?"
11-es vagyok, az 51%-os válaszolóra reagáltam, aki folyamatosan azt hajtja,hogy egy kamasz ne mászkáljon hajnalban, amiről a kérdező egy szót sem írt mert ő délután akar elmenni otthonról,nem pedig este
a hétköznapi 8-9 órás "takarodó" szerintem teljesen reális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!