Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Az apám gyűjtő betegségben szenved és egyre jobban elviselhetetlenebb e miatt. Alapból nincs bajom vele, de én kezdek egyre jobban bekattani tőle. Akinek van/volt ilyen ember ismerőse vagy rokona az tudja. Szó szerint mindent gyűjt, sőt fizetésének a felét erre b@ssza el(tudom nincs közöm a fizetéséhez). Csak én élek vele. Anyám elhagyott és szinte nyomorban él és nem is tartom a kapcsolatot vele. Aki nem ismeri ezt az életmódot annak leírom:

A saját szobájában 20nm már csak oldalazva lehet bemenni, Pont multkor gyerekjátékokat hozott haza. Én persze megkérdezem (mert már egyre jobban nem férünk az ilyen dolgoktól) hogy MINEK? erre választ vagy nem kapok vagy az hogy majd jó lesz valamire. Nagyon sok holmi van amiből még egyet sem használunk nem hogy több 10 darabot(persze nekünk több 10 darab van belőle). Ha elkezdek pakolni akkor le vagyok b@szva hogy minek kellet, azt nem oda kellett volna... Kint a portánk is ilyen sajnos hogy kerülgetni kell a dolgokat (régen viccelődtünk h ha bejön egy rabló akkor eltéved D) de sajnos már nem annyira vicces a helyzet. Egyre rosszabb és rosszabb. Apám szemébe én szinte csak azért tart, h őrizzem a hüly* dolgait. Elköltözni nem tudok sajnos még állásom sincs nem hogy félre tett pénzem. Elég idegesítő a helyzet emmellet még maga sz élet sem könnyű nem hogy így.

2013. márc. 22. 16:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Semmit nem tudsz tenni, neki kell eldöntenie, hogy meg szeretne szabadulni a dolgoktól, de ez általában egyedül nem vagy, vagy súlyos kényszer hatására, vagy pszichológus segítségével fog csak menni, és terápiára is szüksége van, de nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán ilyen Magyarországon
2013. márc. 22. 17:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Az a legrosszabb hogy tudom hogy inkább a dolgait választaná mint engem, és ezt a saját barátnője is tudja hogy neki így kell elfogadnia vagy szétválnak, de ő könnyen van mert nem élnek együtt és nem itt kell élnie. Sajnos biztos hogy nem vállalna segítséget mert ő így érzi jól magát, sőt röhögve szokta mondani hogy tudja hogy beteg és ennyibe marad a téma
2013. márc. 22. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!