Hagyjam vagy hallgassak az eszemre?
A fiam feltétel nélkül orvosin szeretne tovább tanulni,aminek nem igazán örülök és nem szeretném engedni neki.
Jobban örülnék ha valami komolyabb és megbecsültebb szakmát választana.
Szerintetek hagyjam rá vagy hallgassak a józan eszemre és döntsek én?
Az orvosinál megbecsültebb és komolyabb szakma? Te miről beszélsz? Ez egy csodálatos szakma,a gyereked embereken akar segíteni... minek szánod őt? Valami idióta kommunikátornak? Vagy diplomás távolbanézőnek?
Ez nem Rólad szól,hanem csakis Róla,és önzőség,ha ezt megfosztod tőle.
A gyermeked egy nagyon szép szakmát választott. NEM A TE DÖNTÉSED,HANEM AZ ÖVÉ.
Hagyd őt kibontakozni, hogy elérje azt,ami az álma és boldogan élhessen!
Az orvosinál komolyabb szakma? Mire gondolsz? Sok szülő a két kezét összetenné, ha a gyerekének ilyen határozott elképzelése lenne a jövőjét illetően.
Maximum az anyagi segítséget tagadhatod meg, de szerintem nem döntheted el helyette, hogy mi legyen...
Én is azon gondolkodom, hogy milyen megbecsültebb szakmára gondolsz... mert ha mondjuk olyan szakmát választana, amiben nem lehet megélni (gondolok itt egyiptológus, indológus, meg társai szakokra), akkor lehet elbeszélgetnék vele, hogy szép, meg jó, de próbáljon meg távolabbi jövőben is gondolkozni, na de hogy már az orvosi is komolytalan szakmának számít?
Egyébként ha minden beszélgetés ellenére olyan szak mellett döntene a gyermekem, amiket említettem, azt is elfogadnám, mert erre valóban rámehet a kapcsolat közöttünk. Hozzáteszem, a két kezemet összetenném, ha orvos akarna lenni, hiszen az egy biztos, megbecsült, jó hivatás. (nem lesz az, mert rosszul van ha csak vért lát is, úgyhogy ezt már most buktam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!