Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló nő fogadhat...

Egyedülálló nő fogadhat örökbe gyereket vagy nem?

Figyelt kérdés

Mi kell egyáltalán egy örökbefogadáshoz? Saját lakás kell például? Van valami minimum korkülönbség megszabva a gyerek és az örökbefogadó között?

Oldalt is linkelhettek ahol mindez le van írva.

2009. szept. 17. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy ez még nem pontos információ, de én ismerek egy elvált nőt (előtte nem született saját gyereke), aki 50 évesen fogadott örökbe egy kisbabát. Így gyanítom, hogy lehetséges. De gondolom a házaspárokat részesítik előnyben
2009. szept. 17. 10:34
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy tudom minimum 3 évet kell várni, addig tart amíg kitalálják, hogy alkalmas vagy e rá. A minisztérium honlapján minden le van írva részletesen használd a netet. Egyedülállóként nem tudom, hogy kaphatsz e babát, nekem gyanús, hogy nem:-( de egy gyereknek mindkét szülőre szükség van én tudom, hogy ma nagyon divatos az, hogy a mama egyben a papa is, de szerintem ez nem működik sérülés nélkül és itt elsősorban a gyerek élete a fontos!
2009. szept. 17. 10:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

10:34 ismét

lehet!

találtam egy oldalt ami ezzel foglalkozik: [link]

2009. szept. 17. 10:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

itt is vannak hasznos infók,

a korkülönbségre vonatkozóan is, amit kérdeztél

2009. szept. 17. 10:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

nem kapcsolódik szorosan a témához, de én támogatnám, hogy egyedülálló nők is fogadhassanak örökbe, vagy akár élettársak.

furcsállom, hogy az örökbefogadóknak 3évet, megannyi vizsgálatot kell teljesíteniük, de ha két hülye tizenéves összefekszik és abból gyerek születik, azt nem kötik semmilyen vizsgához.

szerintem ha valaki adoptálni akar, azt nem viccből teszi, hanem azért, mert ez az utolsó esélye a gyermekre...

2009. szept. 17. 13:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

10.38-ashoz!

Azzal én is egyet értek hogy mama és papa is kell egy gyereknek, de azt hiszem, hogy az is jobb annál, hogy egy szerető "anya" vagy "apa" nevel fel, minthogy az intézet!Szerintem több lehetőséget kellene adni ezeken a gyerekeknek, és nem éveket várni, hogy talán majd egyszer valakihez "hazakerülnek".Nem tudom miért ilyen lassú ez az egész folymat,talán mert itt nem hatalmas pénzekről van szó, amit zsebre lehet tenni, így nem érdeke senkinek"odaföntről".

2009. szept. 17. 14:17
 7/10 anonim ***** válasza:

14.37-esnek

Gondold el, ha nem lennének intézetek akkor mi lenne az ott dolgozókkal sajnos ez is politika, nem feltétlenül a gyerekek érdeke a fontos. Külföldön lehet örökbe fogadni down kóros vagy más egyéb sérült gyereket nálunk határozottan tiltják ezt sem értem! De mondjuk ha te vállalod, hogy neked jó roma gyerek is, akkor talán nem ilyen hosszú a várakozási idő.

2009. szept. 18. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

13:09

tapasztalatból: akkor is lesz min. három év, ha semmilyen kérésed nincs a kisbabával kapcsolatban... ismerősök között van egy meddő pár, már több éve várnak a babára és még mindig nem tudnak semmi biztosat... szomorú és ennek az is az egyik oka, hogy kevesen mondanak le teljesen a gyerekükről. szerintem ez nagyon önző dolog, hogy nevelni nem akarja a gyerekét, ha már egyszer megszülte, de azért másé se legyen...

2009. szept. 18. 13:33
 9/10 anonim ***** válasza:
de hol a kérdező? érdekelne a reakciója, hogy csak úgy érdeklődött, vagy érintett a témában...
2009. szept. 18. 13:34
 10/10 anonim ***** válasza:
És ki a 14.37-es? vagy csak én nem látom??
2009. szept. 18. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!