Meddig tarta a szerelem, mikor lesz megszokás? Lépni kell, vagy ugyanúgy elmúlik?
Szokásos probléma. 8 éve élek a párommal. Szeretem, ő is engem, de nincs szenvedély. Kevés szex, semmi nem olyan mint az elején. Nem tudom, hoyg ez megszokás-e...
Nem tudom elképzelni az életem nélküle, de így sem jó.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Ha elsők vagytok egymásnak, akkor elcsesztétek, nem éltétek ki magatokat.
Ha nem, akkor meg ez van, előbb-utóbb mindenkinél ilyen lesz. Szervezhettek programokat, ami kicsit kiszakít a hétköznapokból, de hosszútávon nem lesz már a régi a dolog. Ez az élet rendje.
Szerintem értem.
Viszont hosszú távon a se vele se nélküle dologból a se vele szokott kijönni.
Szerintem egy kapcsolat, házasság tudatos döntés. Hogy szeretni fogom élete végéig; jóban, rosszban kitartok a másik mellett. Nem rólam van szó, hanem a másikról, neki hogyan tudok örömet okozni, neki mi a jó. Ennek kölcsönösnek kell lenni.
Az ember a gyerekét sem hagyja el, mert unja...
Különben is, nem a szenvedélynek kell összetartani egy kapcsolatot. Ha igen, az már régen rossz. Egy kapcsolatot fel lehet frissíteni: programok, kreativitás... Mindig van valami új, amit meg lehet tudni a másikról.
Ajánlom a Tűzálló (Fireproof) című filmet! Vagy a Merj szeretni című könyvet!
Tegyetek bele, hogy ki is tudjatok belőle venni.
Fordítsatok energiát egymásra. Úgy mint az elején.
Programok,figyelmességek.
Ma, holnap lepd meg egy vacsorával. Gyertya, kaja, pihi.
Hidd el jó lesz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!