Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gáz lenne egy ilyen szülinapi...

Gáz lenne egy ilyen szülinapi "ajándék"?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt a párommal, együtt is lakunk. Akkor vette a lakását, még 1 év hitele van. Sajnos a munkahelyén egyre szarabb a helyzet, most 60ezres fizetést kapott. Nekem nincs munkám, a régi megszűnt, azóta nem találtam. Spórolt pénzem van, amit soha nem fogadott el. Jelenleg olyan helyzetbe került, hogy éppenhogy ki tudta fizetni a havi törlesztőt (szerencsére fix ft). 2 hét múlva lesz a születésnapja és arra gondoltam fizetek be egy nagyobb összeget a hitelbe. Ezzel neki is segítve. Azért gondoltam, hogy születésnapjára, mert máshogy nem fogadja el.

Nem fog megsértődni???

2013. márc. 18. 19:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Férfiként mondom.

Én bár díjaznám hogy a barátnőm nem feledkezett el a születésnapomról, de sértve érezném magam hogy a hitelemet fizeti ki. Egy vacsorának vagy bármi másnak amit vesz jobban örülnék. Akár 5 db alsógatyának is jobban örülnék mint annak hogy a hitelemet fizesse. Mérgemben az első az lenne hogy az összes pénzt amit befizetett visszaadnám neki. Hidd el nekem. Mi férfiak túl büszkék vagyunk ehhez.

Inkább ülj le vele, és beszéljétek át, hogy besegítenél neki. Akár mondhatod azt is, hogy ha anyagilag stabilabb akkor majd visszaadhatja. De ne az legyen az ajándék hogy hitelt fizetsz. Ez nagyon sértő .. legalábbis nekem az lenne.

28/F

2013. márc. 18. 20:21
 12/13 anonim ***** válasza:
Ez a felajánlás mindenképp legyen szülinaptól független, hisz ha nem lenne szülinapja, akkor is segítenél neki. Ha szülinapra adod, sokkal rosszabbul eshet neki, mint amúgy. És mégis mivel űberelje, ha neked lesz szülinapod? Szerintem ünneptől függetlenül beszéljétek ezt meg. Győzd meg, hogy te is ott laksz, használod, ha már felújításra nem költhettek, legalább ezt engedje meg, stb. Nem tudom, mennyi a megtakarításod (nem is kell, hogy megírd), de arra figyelj, hogy ha elfogad valamennyi pénzt, maradjon elég addig, amíg lesz munkád.
2013. márc. 18. 21:38
 13/13 Chello ***** válasza:

Nagymama azt mondta "szemérmes kódisnak üres a tarisznyája"

Én ezt megfogadtam és elfogadok, de nem adok érte egy jó szót sem, ha nem én kértem.

(Aki hálát kéreget ne nálam házaljon)

Ha valamiért én kérek azt busásan megadom úgy esne jól nekem is ha adtam volna.

Te viszont menj el dolgozni. Ne azzal foglalkozz, hogy mit adjál a születésnapjára hanem szerezz saját bevételt.

Szükségetek van rá.

Továbbá ha van bevétel és a banknál gondok támadnak akkor azt abból tudja kifizetni amit nem költöttetek el a párod fizetéséből.

Vagy rosszul gondolkodnék ? :)

2013. márc. 18. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!