Gáz lenne egy ilyen szülinapi "ajándék"?
5 éve vagyunk együtt a párommal, együtt is lakunk. Akkor vette a lakását, még 1 év hitele van. Sajnos a munkahelyén egyre szarabb a helyzet, most 60ezres fizetést kapott. Nekem nincs munkám, a régi megszűnt, azóta nem találtam. Spórolt pénzem van, amit soha nem fogadott el. Jelenleg olyan helyzetbe került, hogy éppenhogy ki tudta fizetni a havi törlesztőt (szerencsére fix ft). 2 hét múlva lesz a születésnapja és arra gondoltam fizetek be egy nagyobb összeget a hitelbe. Ezzel neki is segítve. Azért gondoltam, hogy születésnapjára, mert máshogy nem fogadja el.
Nem fog megsértődni???
Elég fura ajándék.
Akkor már inkább segítsd úgy (nem tudom, te vagy-e a nő, vagy a férfi), hogy néha főzöl neki, vagy vásárolsz ezt-azt, akár mintha kettőtöknek vennéd.
Mert ha eddig nem fogadta el a segítséged, most is olyan lenne, mint egy "alamizsna" , beleélve magam a helyzetébe, zavarna nagyon a dolog.
"Nem szeretném, ha az utolsó 11 hónapban vinnék el a házat."
Elvisznek egy egész házat?:O
Szerintem ezt inkább ne a szülinapjára. Ha eddig nem fogadta el, akkor most sem biztos, hogy örülni fog neki. Vagy ha a szülinapjára szánod is, akkor ne meglepetésként, hanem beszéld meg vele, hogy kicsit tegye félre a büszkeségét, mert most az a legfontosabb, hogy megmentsétek a házat.
Egyébként lehet egyáltalán olyat csinálni, hogy egyszerre fizetsz ilyen hitelbe nagyobb tételt és nem a meghatározott törlesztőrészletet? Csak mert hallottam egy ismerőstől valami olyat, hogy egyszerre akarták törleszteni a hátralévő összeget és akkor még mit tudom én mennyit pluszban rá kellett volna fizetniük, hogy ezt megtehessék. Én nem tudom, hogy van ez, csak hallottam ilyet.
5/8
Igen, elvisznek egy egész házat! Nem hallottál még a kilakoltatásról, majd az utána következő árverésről?? Pedig mostanában elég sokat foglalkozik vele a média.
Azért nem egyezett bele soha, mert neki van munkahelye és ne erre költsem a spórolt pénzem.
Egy kasszán vagyunk, de mint írtam az ő fizuja elmegy a törlesztőre.
Várok még pár választ döntésem előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!