Cikiznek a suliban mert mi nem használunk tusfürdőt. Csak vízzel tusolunk. Használtam kezmosóból hogy ne nézzenek ki elmondtam otthon és anya ordít hogy ne rontsam el a bőröm. Meg hogy tesi után nem kell tus kinek van igaza?
Azt kamuztam az osztálytásak ak hogy csak nincs kedvem tusfürdőt cipelni és ezért a kézmososbol szoktam használni. Új suliba kerültem és picit elitebb mint a régi ott sose tusoltunk rohantunk a köv. Órára.
Anyám meg most is üvölti le a fejem hogy nem ezért nevelt alakitotta ki az egészséges szokásokat hogy elvsesszem. Most mit kéne csinálnom?
"(érdekes módon egyre többféle tisztálkodási szer van, viszont egyre több a büdös, ápolatlan ember)"
És te ebből az azt a bölcs következtetést vontad le, hogy aki büdös, az biztos tusfürdővel mosakszik, nem pedig egyáltalán nem mosakszik.
Ha nem spórolásból nem használtok szappant, akkor vegyetek olyat, ami házilag készült, vagy csináljatok ti. Nincs benne semmi ártó anyag, csak olajak, víz vagy gyógytea. Antibakteriális szappant, amit az első ajánlott, ne használj, annál rosszabb ellensége nem sok van a bőrnek, a normál szappanoknál sokkal rosszabb.
Házi szappanra beszéld rá anyukád, nekem helyrehozta a bőröm és a hajam mióta csak azt használom.
ha anyukád hatóanyagokkal foglalkozik kérd meg,hogy főzzetek háziszappant kecsketejjel és finom illóolajokkal
egy kis időbe telik, de legalább tudja mi van benne és az osztálytársaid sem fognak piszkálni :)
Van igazság anyukád szavaiban, mert az átlag tusfürdő az gépi zsíroldó, valamint szín- és illatanyag keveréke.
Van egy Dermax nevű tusfürdő és sampon is. Ezek bőrbarátok és szín -valamint illatmentesek. Egyébként a bioszappanok is teljesen jók.
Vegyél egy tusfürdőt, öntsd a kezedbe, hagyd, hogy a víz kimossa, majd csinálj, úgy mintha tusfürdővel fürödnél, így anyukádat se csapod be, a lelked is nyugodt, és az osztálytársaid sem fognak cikizni. Kézmosáshoz úgyis szoktál szappant használni, legalább az illata is érződik. És megkérdezhetem, minden nap zuhanyoztok, és csak be álltok a zuhany alá, megdörgölitek magatokat valami szivaccsal vagy csak úgy simán?
Én használok minden félét, de most szeretnék váltani, még van egy tonna dezodorom és tusfürdőm meg mindenféle kozmetikumom, de ha elfogytak nem akarok többet vásárolni, hiába fürdök minden nap alaposan, és minden ruhámat és pizsimet egy használat után kimosom, és mindig van valami bőrbetegségem, uh én hiszek anyukádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!