Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan azért akarnak gyereket,...

Sokan azért akarnak gyereket, hogy idős korukra ne maradjanak egyedül. De szerintem a gyerek (ek) sem garancia arra, hogy ez nem így lesz?

Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 13:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9. az is más, ha egy 15 éves lány mondja azt az anyukájanak, h szűz, meg az is, ha egy 25 éves. ez neki hatalmas probléma, aként is beszél róla. miért állítaná be magát, már elnézést a kifejezésért, "defektesebbnek", mint ami. ebben a korban már nem szoktak a szüzességükkel kérkedni a lányok
2013. márc. 14. 15:00
 12/18 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Az attól függ, hogy ki mt ért az alatt, hogy egyedül marad. Az én édesanyám is egyedül él, másik városban, mint én. A mindennapi dolgokban nem én, hanem az unokaöcsém van a segítségére. Tehát mondhatjuk, hogy egyedül van. De mégsem, hiszen van a világban egy gyereke, akivel megbeszélheti a problémáit, aki hozzá fordul a problémáival.
2013. márc. 14. 15:09
 13/18 anonim ***** válasza:

"Meg egész más egy baráttal tölteni a szabadidőnket, mint a családunkkal."

Nem mindenki érez ugyanúgy a barátai iránt; van, akinél családszámba mennek.

2013. márc. 14. 16:03
 14/18 anonim ***** válasza:
Az egyik legvisszataszítóbb dolog azért csinálni gyereket, hogy öregen ne legyél majd egyedül! Egyrészt ez így nem gyerekvállalás, hanem cselédcsinálás. Másrészt, ahogy írod, ez nem garancia semmire. Ha valaki nagyon nem akar egyedül maradni, ne gyereket szüljön, hanem vegyen fel egy cselédet.
2013. márc. 14. 16:18
 15/18 anonim ***** válasza:

ha normálisan neveli a gyerekét, akkor a gyerekbe majd szorul annyi lelkiismeret, h nem tojik a szülő fejére.

nekem nagyon kis családom van, illetve volt. anyám is, én is egyke vagyok. 90km-re laktunk egymástól, de gyakran látogattuk egymást, segítettünk, ahol tudtunk. az arcomról égett volna le a bőr, ha nem foglalkozom a nagyszüleimmel, akiknek annyi mindent köszönhetek.

persze, az ember nem azért szül elsősorban, h legyen aki rányitja az ajtót idős korában, ez csak a hozadéka a szeretetnek, amit egymás iránt tanúsítunk.

2013. márc. 14. 22:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Én lehet máshogy vagyok összerakva, de mikor belevágtunk a gyerekvállalásba, ez eszembe se jutott, hogy majd 30 év múlva ne legyek egyedül. Ez csak egy szólás szerintem, nem több.
2013. márc. 15. 07:35
 17/18 anonim válasza:
Bizony nem garancia a gyerek! Sőt, aki csak azért akar gyereket, hogy ne maradjon egyedül, az nagy valószínűséggel egyedül marad. A gyerek nem a szülőké, hanem egy önálló ember. Szerintem előbb utóbb mindenki akar gyereket, persze, van akinek nem lehet. Akinek gyereke van, (és nem önző célból) az pedig soha nincs egyedül, akkor sem, ha egyedül van. Nyilván fizikai dolgokra gondoltok, (bevásárlás, meg favágás, orvoshoz szállítás) én meg azt gondolom, hogy ezt bárki meg tudja csinálni, a szociális segítő is. De az a kapcsolat, ami a gyerek és a szülő között van, akkor is működik, ha csak ritkán találkoznak. Ott vannak az élet során felgyülemlett emlékek, fényképek. Egyébként már van telefon, internet, a napi kapcsolat is megoldható. De a gyereknek, ha felnő, ki kell alakítania a saját életét, családját, egzisztenciáját. És időnként a családjával fel kell keresnie a szüleit :) Ilyen az élet!
2013. márc. 18. 23:11
 18/18 anonim ***** válasza:

Azt gondolom nagyon ritka az, hogy valaki öregségére spájzoljon gyerekkel-- ez képtelen gondolat.

A gyereket vagy tervezzük, mert vágyunk rá, vagy pedig betoppan ő maga váratlanul, majd elfogadjuk.

Aztán vannak szülők akik eltaszítják a gyerekeiket maguktól de amikor idősek lesznek akkor pedig meghatódnak ha még is ráfigyel az a gyermek.

aztán van hogy a szülő mindent megtesz a gyerekei boldogságáért miközben a felnőtté ért gyerekek elmennek egyik idegenbe a világ másik felébe a másik egy másik városba-- miközben élik saját életüket mondván csak ez az egy van-- a nagyszülőknél felejtve a saját kicsi gyerekeiket...

Szóval emberek vagyunk és ivaros szaporodással szaporodunk több ezer genetikai kód által megalkotva különböző emberekké fejlődve!

ez az élet el kell fogadnunk egyedül születünk, majd fejlődünk megöregszünk és egyedül távozunk az a lényeg hogy a köztes időt töltsük meg szép tartalommal

2013. márc. 21. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!