Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek az alábbi...

Ti mit tennétek az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Együtt élek az anyukámmal, csak én dolgozom. A pénzből nagyon nehezen jövünk ki, a nagyobb összegű csekkeket nem is tudjuk fizetni. Őt nem veszik fel sehova, mert nincs semmi végzettsége (igaz, alapból sincs nagyon munkahely). Csak van egy bökkenő pluszban: anya dohányzik, kb. havi 15.000 Ft megy el rá, majdnem a negyed fizetésem. Közben persze mondogatja, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz. Magával a dohányzásával nem is lenne bajom, ha nem az én pénzemből tenné, miközben én még egy szelet csokit sem tudok magamnak venni. Ráadásul jön a jobb idő, vennem kéne 1-2 ruhát, cipőt, mert semmim sincs jóformán. Persze kínaiban vennék, nem plázában.

Már sok mindenről lemondtam, (hasznos dolgokról is), miközben ő folyamatosan elcigizik 15.000 Ft-ot havonta.

Szerintetek van valami megoldás erre? Kezdek már nagyon kiborulni, és nem tudom, meddig bírom még.

2013. márc. 13. 13:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Egy (valószínűleg) kevésbé jó ötlet:

Ki lehet próbálni azt is, hogy a pénzt odaadod, de levonod belőle a havi 15 ezer ft-ot ami cigarettára menne el...

Ekkor szerintem az lesz, hogy inkább nem vesz kenyeret vagy egyéb létfenntartáshoz szükséges dolgot, csak azért hogy a havi 15 ezer ft-ot kigazdálkodja...

2013. márc. 13. 14:05
 12/16 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok van, beszélnem kell vele, mert még ha havi 200000-et keresnék, akkor is sajnálnám rá.

Egyébként még egy "érdekesség": két jó barátnője van, az egyik cigizik, a másik nem. Aki igen, az már küldött kaját, aki nem, az még nem, és szerintem pont azért nem, mert ha tud cigit venni, akkor tudjon kaját is venni.

2013. márc. 13. 14:11
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal, ne add oda a pénzed! Vedd meg neki, amire szüksége van, meg némi cigarettát is, viszont kevesebbet. Mondjuk, ha napi egy dobozt szív akkor vagy csak felet adj oda neki, vagy vackot vegyél neki olcsóbbért.
2013. márc. 13. 14:31
 14/16 A kérdező kommentje:
Már így is a legolcsóbbat szívja. Egy doboz 1-másfél napig tart ki.
2013. márc. 13. 14:34
 15/16 kovpet ***** válasza:
100%

"Nem tudom, mi lenne, ha bejelenteném, hogy mostantól én osztom be a pénzt."

Ne is ezt jelentsd be neki, hanem azt, hogy mostantól te osztod be a SAJÁT PÉNZED...

2013. márc. 13. 14:38
 16/16 anonim ***** válasza:
nem megváltozott munkaképességű esetleg, akkor lehet tudnék segíteni.Írj privit ha gondolod
2013. márc. 15. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!