Hogyan érthetném meg a vőlegényem családjának a
szokásait, ha én egy teljesen más kaliberű családból
származom? Félek, hogy ez a különbség szétszakít
minket.
Figyelt kérdés
A párommal jó pár éve együtt vagyunk már, de a családjához soha nem kerültem túl közel. Ők nem erőltették, én pedig nem telepedtem rájuk. Az egy dolog, hogy a nagyanyja kígyót békát kiabál rám, mert szerinte elkényeztetett nyafka kislány vagyok, s azért amiért igényes és ápolt még rib@ncnak is tart. Ez azonban nem különösebben érdekel. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáj, de ha folyton ezen forognék már rég begolyóztam volna. A másik és nagyobb probléma, hogy a párom családja kimondottan hideg, nem foglalkoznak egymással, nem érdekli őket a másik. Ennek ellenére megvan az a kifelé mutatott gusztustalan látszatkapcsolat, hogy ők milyen jó család, de magában a családon belül ridegség és nemtörődömség az uralkodó. Ünnepeket nem tartanak, se egy boldog névnapot, se egy boldog születésnapot nem hallottam még a szájukból egymásnak, de persze karácsonykor megy a nagy evés-ivás ajándék hegyek, hogy a tágabb családtagokat lenyűgözzék, hogy ők milyen gazdagok. Igazából nekik csak a pénz számít. Párom szeretet hiányos, sosem foglalkoztak vele. idén Valentin napkor húztuk fel a gyűrűt, azt mondták, ők nem jönnek el az eljegyzésre, mert az maradi dolog és semmi értelme. Én viszont olyan családból jövök, ahol névnap-szülinap nagy dolog, egész nap ünnepelünk, sütünk-főzünk, ajándékozunk, közös programokat csinálunk. A szüleimmel, nagyszüleimmel, tesómmal, uncsitesókkal stb puszilgatjuk, ölelgetjük egymást, csak úgy ok nélkül, pusztán mert szeretjük a másikat. Anyukám megszokott csak úgy random ölelni, minden ok nélkül, megpuszil, hozzám bújuk. Én így nőttem fel. Nálunk fontos a másik, mindent őszintén el tudunk mondani a másiknak, érdekel, hogy mi van a másikkal. Nagyon-nagyon összetartunk, nem csak látszólag, a valóságban is. Az ő családjuk viszont nem. Átlagos napi kommunikációjuk is képmutatásból áll, mi volt a melóban, ilyen semmiségek. Soha egy puszi, egy ölelés, egy hosszú, őszinte beszélgetés, egy névnapi köszöntés, szülinapi buli. Semmi. Náluk az élet csak a pénzről szól, hogy minél több, s nagyobb plazma tv legyen a nappaliban, vagy a legextrásabb kocsi a garázsban. S, az a legnagyobb probléma, hogy páromnak ez teljesen természetes. Nem érzi azt, hogy fontos lenne a családi intimitás, a törődés. Nem azért, mert rossz ember, csak gyermek korától kezdve így nőtt fel. És ebbe a családba kerültem be én, itt is lakok náluk, mivel a párom szerzett nekem állást, a közelben. A családom sok száz kilométerre tőlem 7 napból 6-ot dolgozom, időm nincs találkozni a családommal és megöl ez a ridegség, amiben élnem kell. Mintha vad idegen lenne mindenki körülöttem. A másik, s legnagyobb probléma, hogy hogyan lehet ebből közös élet? Milyenek lesznek a névnapok, szülinapok, ballagók, sikeres vizsgák, évfordulók, stb stb ha a párom ezt szokta meg és a családja is makacsul ellen áll, hogy nyisson a (számomra) normális élet felé. Nem erőltetem, nem akarom őket megváltoztatni, de azt szeretném, ha a párom értené, hogy nekem ez miért fontos. Azt mondta, ha azt akarom, hogy elfogadja, h nekem fontos én is fogadjam el, hogy neki meg nem és hagyjam ezekkel békén. Tanácsot kérek, hogy szépen hogyan lehet elmagyarázni neki, hogy egy családban ezek a dolgok fontosak, s hogy azért család a család, hogy szeressük egymást, s akarjunk örömet okozni, törődni a másikkal. Nem akarok egy rideg látszatcsaládot, mert ha ez vár rám inkább elhagyom, akár mennyire imádom, meghalnék érte, de a gyerekeimet minden bizonnyal még jobban fogom és nem vagyok hajlandó kitenni őket egy érzelmileg szegény életnek. Persze ez csak a végső eset. Remélem valaki tud segíteni. (Bocsi ha hosszú lett). Üdv, Laura
". Azt mondta, ha azt akarom, hogy elfogadja, h nekem fontos én is fogadjam el, hogy neki meg nem és hagyjam ezekkel békén."
Hagyd is békén sürgősen örökre!
2013. márc. 7. 18:39
12/17 anonim válasza:
Ha 25 alatt vagy talán ki kellene ebből lépni. Ez nem lesz jó, főleg velük élni. Nem fogod megszokni soha.
Én ilyen anyagias családba házasodtam be, képtelenek megérteni, más az értékrend, totál nem értik ha megsértenek és én sem ha megsértem őket. Saját illemtankönyvük van mindenre.
A gyereknevelés tök csőd lesz,érzelemszegény jövendőbelid rád hagyja majd a gyereknevelést is, a szerető szüleidtől távol egyedül kell majd mindennel megküzdeni.
Hagyd a fenébe az egészet.
2013. márc. 8. 08:06
13/17 anonim válasza:
Ha örökké azon paráztok, hogy anyós após nehogy megsértődjön, akkor meg figsz bolondulni. Lehet nyelsz még pár évig, de aztán ha más nem a gyerek miatt totál össze fogtok kapni, mert vagy ő neveli, vagy kicsinál téged. És ha már gyerekkel adod fel a dolgot, úgy sokkal nehezebb lesz.
Muszáj önállósodnotok, nem máson lógni, főleg olyanon aki nem szeret, aki zsarnok. Ha erre képtelenek vahytok, akkor jobb, ha addig lépsz ki amég nem késő.
És bocs, hogy ezt mondom, de a párod egy gyenge, irányítható személy, aki semmiért sem szállna szembe a szüleivel, még a szerelméért sem. Tényleg ilyet akarsz?
Nem fogod bírni, tele van a világ normális szülők gyerekeivel.
2013. márc. 8. 11:13
14/17 anonim válasza:
na mi lett?
2014. szept. 8. 20:55
15/17 A kérdező kommentje:
Elmentem a szüleimhez egy hétre kikapcsolódni. Aztán az 5. napon jött a telefon, hogy maradjak is otthon, nem kell visszamennem. :) A cuccaimat utánam küldték, mivel arra sem volt hajlandó, hogy személyesen lezárjuk a dolgokat. Azóta nem láttam. Fogtam és visszaküldtem a gyűrűt, mire ő azt szintén visszaküldte, mondván neki nem kell. Én meg fogtam magam és beadtam, aztán az árát elittuk a barátokkal :D Egy hétig sírtam, utána többet soha. Ez amúgy a kérdés feltevésétől számítva fél évre volt. Azóta nincs párom, de most nem is hiányzik. :)
2014. szept. 13. 10:54
16/17 anonim válasza:
Huh, sajnálom! Tanulságos!
2014. szept. 14. 19:11
17/17 anonim válasza:
Jézusom! Tedd össze a kezed, hogy még időben megszabadultál egy ilyen féregtől és a családjától! Remélem azóta sikeresebben alakult a magánéleted és találtál valakit, akivel hasonlóan gondolkozol és szeretetben éltek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!