Beleszólhatok a nővérem életébe? Hogyan?
Gondolom a jósnő meg anyagilag jár jól a dologgal. Talán vele kellene beszélnetek, hogy jó lesz, ha felhagy a "jóindulatú" tanácsaival!
Nővéred -a leírásod alapján- labilis, gyenge akaratú, könnyen befolyásolható ember, aki valószínűleg mindig támaszkodott valakire. Most anyagilag a volt férje, életvezetését tekintve meg a jósnőre és a barátnőre...
Talán a kárára szolgáló "támaszok" eltávolítása, megszüntetése zökkentené helyre. Amit biztos meg tudtok tenni, az az anyagi forrás beszüntetése (volt férje ne adjon többé pénz, de ezt szigorúan be is kell tartania). Aztán mindebből könnyen elképzelhető, hogy következni fog a másik kettő elmaradása is, mert pénz nélkül nehéz szórakozni, meg javasasszonyt fizetni!
Az biztos, hogy férj azzal nem segít, hogy eltartja és hagyja a házban lakni.
Vonja meg a támogatását, fenyegesse meg, hogy vagyonmegosztást kér, gyerekelhelyezési pert indít, megtiltja a gyerekeknek a láthatást magyarul kirakja egyedül az utcára.
Igazat adok azoknak a válaszolóknak, akik azt tanácsolták, hogy hagyják magára a nővéred. Egy labilis idegállapotban lévő embert nagyon "hasznos" tanácsokkal láthat el sarlatán csaló.Nem írtad, hogy a lányok mennyi idősek. Házasok, vannak gyerekeik? Összebeszélnék a család helyében, hogy holnaptól nincs anyagi támogatás, nem nyitjuk rá még az ajtót sem. Persze erről a családi döntésről tájékoztatnám őt is. Válasszon, vagy normálisan fog élni, vagy teljesen lemondanak róla. Egyébként miből él, ha nem dolgozik, becsődölt a vállalkozása? Én a sógorod helyében kitiltanám a "barátnőt" a házból, találkozzanak máshol. (Ha a sógorod anyagilag támogatja, akkor ehhez sztem joga van.) Ha lenne unokája, azt/azokat is eltiltanám ideiglenes tőle. Ha a férje szereti még, akkor nagyon kegyetlen megoldást kell választania, hogy észhez lehessen téríteni a nővéred.
Egyébként most is beigazolódik az a mondás, hogy a pénz nem boldogít.
Szia.
Hát, ez tényleg nagyon kemény dió!
A lányok hogy viselik az anyjuk viselkedését?
Egyébként én is azt javaslom, amit előttem írtak páran, hogy a férj -akármennyire is szereti és fáj neki- hagyja szépen egyedül a nővéredet a házban. Elvégre elváltak... Szerintem ez hatásos lehet! És ha újra helyreáll a testvéred esze, akkor minden folytatódhat úgy, mint régen. De amíg a férj ennyire eltűr neki mindent, sőt még el is tartja a VOLT feleségét, addig a nővéred el sem fog gondolkodni azon, hogy mekkora hibát követ el!
csunya dolog, én no vagyok, de ha en lennek a ferfi, megkeresnem a josnot, es "kedvesen" felhivnam a figyelmet arra, hogy nem tetszik amit csinal, es ha nekem nem tetszik, az ukran maffias barataimnak sem tetszik.. es a felesegem elott hagynek par "bizonyitekot".
gerinctelen modszer, de sajnos az ilyen emberek ellen keves modszer van
a ferjnek: nyugi, ha az exed kitombolta magat, vissza fog terni. kerdes, hogy te akarod e. megszokasbol egyuttlenni kenyelmes meg minden, de ezt legkozelebb is eljatszhatja.
valami kell, amibol rajon, hogy kinek szamit igazan.
ilyen allapotban (bocsanat a hugtol) de lehet a gyerekeknek is jobb, ha inkabb haromra redukalodik a csalad (apa+ket gyerek)
ha magahoz ter, es szereted "ferj", akkor csak azutan engedd vissza,hogy beleegyezik profi segitsegbe (pszihologus) mert szuksege van ra. meg egy hobbira is, vagy valamire,amiben kiteljesedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!