Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális az, hogy ha az anyám...

Normális az, hogy ha az anyám tudja, hogy hormonbetegségre cukorgyógyszert szedek és olyan diétán vagyok mint egy 1es cukros akkor csokit sütit édes üditőt tálal fel mikor megyünk hozzájuk illetve mikor jönnek ezt hoznak töménytelen mennyiségben?

Figyelt kérdés

Többször kb egy éve mikor megyünk hozzájuk nem eszek nem iszok. Eleinte nem szóltam semmit, már egy ideje szólok mindig bár finoman, hogy hát ez tele van cukorral köszi én ilyet nem kérek vagy nem ihatok...stb.

Üditő már ha innék soha nincs light, nem nagyon iszk itthon is csak sima vizet meg főzött zöldteát izesités nélkül, de ezt már egy jó 2 éve igy csinálom, gyógyszert egy éve szedek.

Nem nagyon ehetek szénhidrátot és cukrosaT.

itthon nekem ez már alap és megszokott, elmegyek valahova olyat kérek amit ehetek ihatok.

De kérdezem én: a saját családom anyám és apám nem gáz, hogy ezt egyáltalán nem veszi figyelembe?? Nincs testvérem, senki más nyűgjeit nem kellene tekintettel vegyék.

Ma is eljöttek és hoztak egy nagy tálca süteményt , egy rakat sósat, is mellé sima sajtosrud sima lisztból, nem teljes kiörlésű természetesen, és mellé egy nagy adag 6db képviselőfánkot.

Nos a gyerekem egy db-ot evett meg elég is volt neki, az uram soha életében nem szerette az édességet.

Én szerettem régen, de nem ehetem és elfogadtam.

Kérdezem én:ezt nekem hozták akkor???

2013. márc. 3. 17:25
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, és de, szerintem gáz. Úgy érzem, nálunk azért van ez, mert nem hiszik komolynak, mivel még nem cukorbetegség. És "jaj hát ennyi nem árthat", sőt, "ennyi kell"... Én meg ráadásul több napra szoktam menni anyukámhoz, azt tudom enni ami van, és én nagyon szeretem is azokat a a kajákat amiket nem kéne ennem, így el szoktam csábulni és borul az egész diéta, visszarázódni is sokáig tart. Szerintem ha te úgyis csak 1-1 étkezés erejéig vagy ott, vigyél magaddal nyugodtan inni, akár enni is. Amit ők visznek, próbáld visszautasítani, ha nem megy, marad a továbbpasszolás. De azért kérdezd meg, hogy ha tudják hogy nem ehetsz ilyeneket, akkor miért hozzák. Talán elgondolkodnak.
2013. márc. 3. 18:42
 12/18 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok. Akkor sajnos jobb ötletem nekem sincs, minthogy vidd magaddal az üdítőt és mindent.

Nálunk édesanyámról derült ki néhány éve, hogy laktózérzékeny, a 70 éves nagymamám is ugyanúgy ráállt arra, hogy legyen mindig olyan süti/főétel, amit anyu is megtud enni, mint mi, a gyerekei.

A netet csak azért hoztam fel, mert tudom hogy a nagyim is felszokta túrni az egész receptgyűjteményét, hogy találjon olyan sütiket, amit anyu is megehet, ebből tudom, hogy nem egyszerű. (Persze ebben az esetben is a legegyszerűbb laktózmentes tejjel készíteni mindent, de az túl könnyű lenne :D)

2013. márc. 3. 22:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Tudod a mai felgyorsult világban, ahol a munkahely megtartás a legfontosabb az emberekkel megértőbbnek kell lenni, mert"..... blablabla..... A NAGY FRÁSZKARIKÁT!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, és szerintem is übergáz!

Nekem fogszabályzóm van, és eddig egyszer sem kérdezték meg, hogy fáj-e vagy hogy hogy alakulnak a fogaim, vagy hogy mutassam meg, hogy mik vannak a számban. Egyszerűen tojnak rám. Mikor fősulis voltam, apám kijött elém, és egyetlen egyszer sem kérdezte meg, hogy hogy sikerült a vizsgád... mert tojnak rá. Születésnapomkor direkt mondtam nekik, hogy nem kérek tortát (egyrészt nem szeretem a habos édes cuccot, másrészt nagy valószínűséggel inzulin intoleranciás vagyok) és mit csináltak? direktbe tortát kaptam... mivel fogszabályzóm van, ezért nem ehetek ropogós dolgokat (amit már többször mondtam), erre anyám mit csinál? Megáll előttem kb 10 cm-rel és elkezdi ropogtatni a dobostorta tetejét a fogai között...face to face.. most kövezzetek meg, de én abban a pillanatban azt hittem hogy felpofozom...

Tény: Ilyen családba születtél, örülj neki hogy ennek ellenére Te azért figyelsz a másik igényére.

Én a helyedben egyszer kiakadnék, és úgy a falnak csapnám előttük a cukros sütiket, hogy az nem igaz...valami olyasmivel hogy "nem értitek meg hogy nem ehetek ilyeneket? Ha ilyet hoztok azzal nemcsak engem bántotok, hanem magatokról is kiállítjátok a szegénységi bizonyítványt: hogy nem ismeritek a saját lányotokat..." de ezt esetleg a süti falhoz csapdosása nélkül is elmondhatod :DDD

És szerintem gáz, hogy mindenki csak megy a saját feje után, és mindenki csak magával van elfoglalva a "családon" belül...

30N

2013. márc. 3. 23:08
 14/18 A kérdező kommentje:

Utolsónak. Ilyen viselkedést nem engedhetek meg magamnak, én is 30 éves vagyok, feleség és anya. Nem hinném, hogy a sütemény falhozcsapása normálisabb dolog lenni mint amit ők csinálnak.

Egyébként a férjemmel megbeszéltük tegnap, hogy legközelebb viszünk :) Majd látjuk mi lesz a rewakció.

De sejtésem szerint még ők lesznke megsértődve.

2013. márc. 4. 10:12
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó vagyok! :)

Sajnos a szüleid ilyenek, egyszerűen nem értenek a szép szóból. Felőlem akár 1000x is mondogathatod nekik, nem fogják megérteni, MERT NEKIK ÍGY KÉNYELMES. Kvázi önmagukat előtérbe helyezik, téged meg elnyomnak, ha neked ez így jó.... bár gondolom nem, különben nem kérdezted volna... Tudod lehet hogy egy drasztikus lépés csak felnyitná a szemüket.

Én a főnökömmel csináltam meg, mert már a tököm tele volt azzal, hogy állandóan túlóráztatott úgy hogy nem szólt előre, hanem munkaidő előtt 10 perccel jött és hozta a munkát. Egy ideig benyeltem, meg azt is hogy nincsenek kifizetve a +5,+6 óra plusz, aztán a 3.-4. alkalommal szóltam, hogy legalább szóljon, hogy lesz meló, beszéljük meg előre és fizesse ki, aztán 6.-7. ilyen alkalommal, mikor hozta a mappákat (persze megint a munkaidő végén) én ránéztem és megkérdeztem, hogy ki lesz-e fizetve, röhögött egyet, én átvettem és kib@sztam a szemetesbe (nem volt benne semmi, csak úgy látványosan) és hozzátettem,hogy ezt nem így beszéltük meg és hogy most én bizony hazamegyek... igen, sokan felszisszenhetnek, hogy ha ti lettetek volna a munkaadóm, akkor kib@sztok volna onnan, viszont azt ne felejtsétek el, hogy ezt csak azokkal lehet megcsinálni akik hagyják. Azóta meg vagy szól vagy nem én kapom a plusz munkákat...

És kérdező: szüleid unatkoznak, és minden egyes alkalommal, amikor olyat visznek neked, azt ők úgy fogják fel, hogy na megint beléd rúgtunk, megint megaláztunk, és megint nem mersz visszaszólni. Ők ezt élvezik.(sajnos vannak ilyen emberek) Sok dolgot bevethetsz még ezen kívül: pl -amit már előttem leírtak - leülsz velük beszélni (de szerintem hasztalan lesz), viszel olyat amilyet szeretnél kapni (ez is hasztalan lesz, mert az ő pénzüket arra fogják költeni amire akarják, és ismét nem érsz el vele semmit, de egy próbát megér), aztán odaadhatod a szomszédnak (csak nehogy gáz legyen abból, hogy esetleg visszahallják....), adhatsz recepteket (de édesanyád úgysem fogja megsütni, mert van jobb dolga is, és vagy mert ő tudja milyen a jó süti, és a megszokottól nem fog eltérni csak a te kedvedért)... aztán vissza is adhatod nekik, mondván hogy BOCSIKA MI EZT NEM EHETJÜK MEG MERT CUKROS VAGYOK... és ott áll majd a lehetőségek legvégén amit írtam...

Te döntesz. tűröd vagy nem hagyod magad?!

(csak arról ne feledkezz meg hogy a gyerek mit lát, lehet ha tovább hagyod magad, akkor azt látja hogy anyával bármit meg lehet tenni, mert nem mer visszaszólni, de ebbe nem akarok beleszólni, csak ezt is leírtam, hogy lásd minden összefügg mindennel...)

Remélem sikerül megoldani a problémádat!

Sok sikert!

:)

2013. márc. 4. 12:17
 16/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom neked van e gyereked, szerintem nincs. Biztosan nincs.

Tudod a gyerek azt nem tudja, hogy anya pcos+ir beteg és azt sem tudja, hogy miért nem eszek sütit, sőt szerintem fel sem tünik neki hogy nem eszek, ahogyan az sem, hogy anyát szivatják hisz az előbb leirtakat nem tudja hisz 5 éves. De ha odabaszom a tányért a földhöz azt fogja érteni és látja hogy anya rosszat csinált.

Szerintem te nagyon gyerek vagy még :) 30év ide vagy oda.

Köszönöm válaszaidat, de ezt akor sem tolerálnám saját magammal szemben.

2013. márc. 4. 14:59
 17/18 anonim ***** válasza:
mondjuk nem is úgy gondoltam hogy azt feltétlen látnia kell a gyereknek... de hát értelmezés kérdése az egész...
2013. márc. 4. 17:09
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális hogy ezt csinálják,de sajnos elég sok ilyen van.

Én is diétán vagyok,se cukor,se fehérliszt,se egyebek.Ehhez allergia dióra mogyoróra régóta.Párom szintén dió és egyéb allaergiás.

Erre drágajóanyám mit hoz nekünk? diós sütit fehér lisztből jó adag cukorral,tetején csokival...(ketten élünk csak).

Mit tudok csinálni? megmondtam hogy vagy hazaviszik vagy a szomszéd néni úgyis szereti a diós sütit...

Nem hiszem el,hogy nem érti meg,hogy ha a liszt és a cukor nem is nyir ki csak a gyomrom teszi tönkre, a diómennyiségbe tuti belefulladnánk...

(Párom 82 éves nagymamája bezzeg internet nélkül is süt-főz nekünk olyanokat,hogy én is megehetem nyugodtan,ráérős falusi dokit és asszsztenst kifaggatta töviről hegyire hogy mit hogy csináljon,őt már meg sem kell kérdeznem,hogy miket használt,tudom hogy figyel nagyon-pedig bő 60 évig főzött kizárólag hagyományosan)

2013. márc. 5. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!