Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek elfogadható indok...

Szerintetek elfogadható indok egy nagymamától az, hogy azért nem látogatja az egyik unokáját, mert nem akar betegséget elhozni hozzá a másik unokájától?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék, hogy kívülállóként hogy látjátok a helyzetünket, mert nekem nagyon rosszul esik anyósom viselkedése.

Van egy 7 hónapos kisbabánk, a férjem nővérének pedig 2 kisiskolás gyereke. Anyósom egyikünkkel sem lakik együtt, de egy városban élünk. Anyósom gyakorlatilag egyáltalán nem látogatja a babánkat, novemberben volt itt utoljára, de előtte sem vitte túlzásba. Összesen 4-5 alkalommal volt az unokájánál, amiből kettőt végigaludt a baba, akkor rövid idő után azt mondta, hogy akkor Ő megy, egyszer 5 percet volt itt, egyszer kb. fél órát, meg talán egyszer 1 órát. Mi voltunk nála Karácsonykor.

Állandóan arra hivatkozik, hogy azért nem jön hozzánk, mert a másik két unokája beteg és nem akarja a kicsit megfertőzni. Hozzájuk tudomásom szerint napi rendszerességgel átjár, ők nagyon közel laknak hozzá.

Anyósom fitt, fiatalos, bulizni jár, van autója és nem lakik messze. Nem dolgozik, ráér, simán el tudna jönni.

Mi a véleményetek?

2013. márc. 1. 19:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
hát akkor sokat nem tudsz tenni, ha Te már mindent kipróbáltál. :) ezen nem szabad rágódni, hisz Ő többet fog veszíteni azzal, hogy nem ismeri meg a kis unokáját. Nálunk sokkal rosszabb a helyzet, de én ez miatt nem idegeskedek. Elfogadtam, hogy a párom családja szarik a fejünkre. Nálunk két gyerek van és még senki nem látta onnan. Hát ez van. Aki kíváncsi rájuk az jön és az szereti. Ennél több nekem nem kell. Persze, hogy ez a viselkedés nem normális, de nem erőltetheted rá.
2013. márc. 2. 06:38
 22/25 anonim ***** válasza:
58%
Nem rég beszélgettem egy ismerősömmel,van 2fia meg egy lánya,mindegyik családos.Azt mondta nekem a lánya gyerekét sokkal jobban szereti mint a fiaiét.Szerinte az ember jobban szereti a lányától született unokát mert az jobban a vére,mint amit a menye hoz.Nincs unokám nem tudom,de azt mondta majd meglátom igy van.
2013. márc. 2. 09:43
 23/25 anonim ***** válasza:
76%
Ne erőltesd, nem szereti a gyereketeket és kész. A szeretet nem lehet kikövetelni. Elég revans lesz az, ha majd idősebb lesz a gyerek, és nem akarja nagyinak tekinteni, mert neki a másik nagyszülő a igazi. Nálunk is ez volt, nagyanyám követelőzött, hogy őt miért nem látogatom, meg miért írok neki, nem hívom telefonon. Hát csak azért nem, mert olyan volt nekem, mint a 6. szomszéd. Ő persze elvárta volna, hogy ajnározva legyen, mint nagymami, de hát ez van. Egyébként örülj neki, hogy ennyire távolságtartó veletek, mert így legalább lelkiismeret-furdalás nélkül lepattinthatod, ha majd úgy megvénül, hogy segítségre lesz szüksége. Akkor is menjen majd csak a lányához, meg annak a két gyerekéhez. Egy gonddal kevesebb, a gyerekednek meg így is jut egy igazi nagyszülő, örülj ennek. Jobb is így, mintha feszt csak azért menne, hogy az orrotok alá dörgölje, hogy a lánya gyerekei mennyivel jobbak, szebbek.
2013. márc. 4. 09:48
 24/25 kolosi robert válasza:
86%
Elolvastam az osszes valaszt es nagyon sokat talalonak gondolok.Ezen a teren nagyon sok tapasztalatot szereztem.64 evesen ha visszapergethetnem az idot egy percig nem szomorkodnek az anyosom viselkedese miatt.A ferjem egyke,de nem mondhato elkenyeztetettnek!Amikor a gyerekeim kicsik voltak en nagyon beteg voltam,es az en anyum mar nem elt.Ezekben az evekben az anyosomek jottek minden vasarnap hozzank ebedelni.Tolunk mentek aztan moziba,szinhazba.A folytatasos sorozatokat a nappaliban neztek,addig mi a gyerekszobaban voltunk a kicsikkel hogy ne zavarjak oket.Nem voltam szerencses mert a kornyezetemben levo nagymamak pont az ellenkezo tipusuak voltak!Nekem akkor elkeserito volt latnom hogy a masik csaladban hogyan rugja a labdat a csipoficamos nagymama,es a masik szomszedhoz hogy jar messzirol minden nap segiteni az anyos 1 ora buszozassal.Most jon a poen:Amiert nekem annyira hianyzott, szuper nagyi akartam lenni!!!Viszont a menyem (igazi karrierista)annyira sokat kivan hogy felet sem tudom teljesiteni az elvarasainak.Az elet nem konnyu!ANNAK KELL ORULNI AMI VAN!Az eletben a jo ferj es az egeszseges gyerekek a legfontosabbak,amin pedig nem sikerul valtoztatni nem szabad ragodni!!!Udv.
2013. márc. 4. 12:40
 25/25 anonim ***** válasza:

Nem elfogadható, de mit tudsz tenni? Semmit. Esetleg a férjed konkrétan rákérdezhetne az anyjánál, hogy mondja el őszintén, hogy mi a baj, mert nem hiszem, hogy nem szeretné a 7 hónapos kislányotokat, hiszen nem is lenne miért. Nem lehet rossz, szemtelen a korából kifolyólag.

Ha ez sem vezet eredményre, akkor próbálj ezen túllépni, mert ezzel csak neked lesz rossz.

2013. márc. 4. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!