Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Idősek becsapása? F. ontos!...

Idősek becsapása? F. ontos! Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nem hallott-e valaki olyanról, hogy új fajta, valami eu-s pályázatos szociális gondozás, napi 1 órát jön 3 hónapig a gondozó, és 3 hónapig térítésmentes. Azért lenne fontos, mert a nagyapám megkörnyékezte egy ilyen...Kérlek, ha tudtok segítsetek!

egy aggódó unoka...

2009. szept. 9. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

ilyenről még nem hallottam. ki küldte? mit akar naponta apukáddal csinálni?

nekem ez gyanús, miért jönne 2 hónapig ingyen és előtte nem?

2009. szept. 9. 21:40
 2/10 A kérdező kommentje:
az a helyzet, hogy fogalmam sincs róla, hogy mi ez, ő maga sem tudja, csak a foszlányokat írtam ide be , hátha más tud róla valamit...nekem is gyanús...:((((((
2009. szept. 9. 21:42
 3/10 anonim ***** válasza:
No, bár én nem hallottam ilyenről, de nem mozgok minden területen. Náluk kérdezz rá, mert ha van ilyen, ők tudhatják (vagy a helyi önkormányzat): [link]
2009. szept. 9. 21:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

EU.támogatást csak hivatalosan bejegyzett alapítvány vagy civilszervezet kaphat,más nem.És a Polgármesteri Hivatal Szociális osztálya,a helyi Családsegítő iesmer minden ilyen szervezetet,még azokat is,akiket az egyházak működtetnek.

Nagyapádnak mondd meg,hogy ne engedjen be senkit a lakásába,mert ha csalók,akkor csak felakarják térképezni a körülményeit,és később kirabolhatják.Manapság nagyon kell vigyázni,főleg az időseknek.Nálunk a Rendőrség,éppen most hívta fel a lakosság figyelmét arra,hogy újabban sok,főleg idős kap Emaileket,amelyben az adataikat kérik.Ezt semmiképpen nem szabad a netre feltenni.

2009. szept. 9. 22:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálunk a nagymamámhoz jár egy ilyen csaj, pont így ahogy írtad.De nálunk nem volt kérdés, hogy elhiggyük-e, mert régen a szomszédunkban lakott a csaj, így jól ismertük. Most ez a munkája. Neki 8 időset kellett összegyűjteni, magánúton, akkor kezdhetett el dolgozni ennél a szervezetnél. Kár, hogy ennek a dolognak nincs nagyobb reklámja, mert tényleg sokan álltak hozzá bizalmatlanul, senki nem akarja elhinni, hogy ingyen van, amin mondjuk nem csodálkozok. Nagymamám egyedül él, kisnyugdíjas, és nagy szüksége van erre a segítségre.Bevásárol, takarítgat nála, ilyesmi. Van olyan néni, aki nem engedi semmit csinálni, vele csak beszélget, de a néni ennek nagyon örül, így megtartja.

Egyébként valószínűleg csak nagyon minimális összeget kell majd mamámnak fizetnie később, de ezt majd beállapítják a nyugdíja meg a rászorultsága alapján.

2009. szept. 9. 23:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Szerintem kérje el az illető telefonszámát, meg kérdezzétek meg melyik szervezet ez,ki a főnöke, érdeklődjetek utánna az Önkormányzaton, hogy létezik-e, és akkor ha nagypapádnak szüksége van rá, és tényleg létező szervezet, akkor hívja fel, és szóljon neki, hogy jöjjön el megint.
2009. szept. 9. 23:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, és ezeknek a háziorvos szokta ajánlani legtöbbször, hogy kikhez menjenek, kik lehetnek rászorultak. Szóval az sem mindegy, hogy miért pont nagyapádhoz ment, ki küldte, ki ajánlotta, hogy őhozzá menjen?!
2009. szept. 9. 23:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Valóban van ilyen szociális gondozás, amit írsz, de a gyakorlatban nem nagyon működik, mert kevés rá a szakdolgozó. Ellenben olyanról én még nem hallottam, hogy ezt önként és dalolva felajánlanák, hanem kérni kell a háziorvostól.
2009. szept. 10. 08:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha van ilyen pályázat, akkor azt valószínűleg azoknak a fiataloknak (pályakezdők) vagy munkájukat vesztetteknek találták ki, akiknek ez a szakmájuk, vagy munkanélküli központok támogattak ilyen tanfolyamot (végülis miért ne), és hogy legyen valamiféle munkájuk nekik is. Ez valószínűleg - ha létezik - nem az idősek által kérhető, hanem a szakmabeliek által megpályázható állás, és akkor viszont kizárólag határozott időtartamra adják, aztán vagy meghosszabbítják, vagy megy tovább, attól függően hogy végzi, vagy hogyan változnak addig is a lehetőségei.

Csak tényleg erről az önkormányzatot is meg kéne kérdezni, mert ha ők ilyenről nem tudnak, vagy nem engedélyeztek, akkor ott ilyen nincs, és ez csalás is lehet, ha viszont tudják, engedélyezték, valószínűleg a pályázati pénzből a település is kap valamit, akkor viszont van egy névsor, kik foglalkoznak ezzel ott, be kell azonosítani az illetőt, és ha rendben van, akkor semmi gond.

2009. szept. 10. 09:02
 10/10 anonim ***** válasza:
A mi városunkban (Pápa) van ilyen is amiről írsz, nagymamámhoz is kijárnak, a barátnőm viszont aki ápolónő, ő Hospis szolgálatnál dolgozik, ők is ugyanígy kijárnak házhoz, de ők az ápolási feladatokat végzik el kimondottan. Amiről te írsz az szociális gondozás, bevásárlás, takarítgatás, vagy amit szeretne, akár, hogy kísérje el a dokihoz...szóval ilyesmik. Igen, érthető a bizalmatlanság, mert még nem köztudott ez a dolog sok helyen, de ne küldjék el rögtön a csalástól félve,hisz a segítség jól jön, hanem ellenőrizzenek utánna!
2009. szept. 10. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!