Szerintetek kinek van igaza? (hosszú)
Én azt érzem, ha most apádtól bármit is elfogadsz,. azzal édesanyádat attól a tudattó (és mondattól) fosztod meg, hogy ő egyedül felnevelte a gyerekeit.
Ez talán irracionálisnak tűnik, de neki nincs mása mint ti és a büszkeség, hogy megbírkózott a felnevelésetekkel.
Ezt az érzést készülsz tőle elvenni, most, amikor összeomlott körülötte minden.
Tényleg érdemes leülnötök és elmondanod neki, hogy nagyon is tisztában vagy az ő erőfeszítéseivel és tiszteled, szereted, becsülöd érte.
Szerintem Édesanyád azért érzi rosszul magát ebben a helyzetben, mert azt hiszi, azzal, hogy elfogadjátok apátok támogatását, megbocsájtotok neki azért, hogy gyakorlatilag 10 évig nem érdekelte miből léteztek, éltek-egyáltalán. Ezért érzi úgy, hogy az Ő erőfeszítései nem kapnak akkora megbecsülést, mint amit megérdemel.
Nyugtassátok meg, hogy ez a helyzet semmin sem változtat a Ti érzéseiteken iránta, a nagyrabecsülésetek ugyanakkora, mint eddig, de engedje meg, hogy elfogadjátok azt, ami nektek amúgy is járna. "Ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el" mondja a mondás. Mondd el édesanyádnak mindazt, amit ide leírtál, szerintem meg fogja nyugtatni, de az tuti, hogy az ellenérzései nem fognak megváltozni az exférje iránt, hiszen amit tett, az nem más, mint egy "cserbenhagyásos gázolás". Ő egy nagyon büszke asszony lehet, aki úgy mutatja ki a megvetését, hogy elutasít minden segítséget egy ilyen becstelen embertől, de tőletek ezt nem szabad elvárnia. Nektek élnetek kell abban a helyzetben, amibe beleszületettetek akár így, akár úgy.
Logikus a történetből, hogy édesanyám hagyta ott apámat, ezt a cserbenhagyásos gázolásos hasonlat miatt írom. Apám nem akart válni.
A kérdés az, szóval mindkettőnknek igaza van végül is, én is így gondoltam. Csak rosszul esik, hogy hiába beszéltem meg vele ezt, ettől függetlenül mindig kiborul, ha apámról hall, vagy arról, hogy tőle várnánk/kérnénk bármit is... és szerintem feleslegesen túráztatja az idegeit. Sajnálom. Nem tudok már igazán mást mondani neki, mint ezt, de ezt sem hiszi el szerintem. Alja mocsok apámfia lettem, mióta szóbaállok vele.
A "cserbenhagyásos gázolást" arra értettem, hogy Titeket, gyerekeket hagyott apátok cserben azzal, hogy 10 évig a tájatokra sem ment.
Nem számít, ki akar elválni és miért, ettől még a szülő szülő marad, a gyerekeiktől nem válik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!