Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim kiakadtak az ötlettől,...

Szüleim kiakadtak az ötlettől, hogy nyáron egyedül menjek nyaralni. Ez normális ennyi idősen? Mitől féltenek ennyire?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok. Senkim nincsen jelenleg, szó szerint, se pasi, se barátnők, se haverok, se tesók. Már megszoktam ezt az életet, nem kérek arra tanácsot hogy ez így nem jó.

Mivel nem voltam 7 éve strandon sem az alakom miatt, ezért most mindenképpen be szeretném pótolni ezen a nyáron, mert végre sikerült fogynom. :) Tehát arra gondoltam, hogy balatonra elmegyek 1 hétre egyedül. (Saját pénzből.) Strandolnék, mászkálnék a városban nappal, kitalálnék valami programot minden napra. Nem vagyok bulizós típus, tehát nem tervezem ott se, hogy éjszakai életet éljek. Ezt szüleim is tudják, mégis valamitől betegesen féltenek, úgy beszélnek mintha még meg is akarnák tiltani.

2013. febr. 22. 22:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

menjél a szüleiddel.

komolyan, nem kell egész nap együtt lógjatok, de mégis ott vannak nem messze, látják hogy nem lopnak el. aki egyedüli gyermek azt amúgy is mindig jobban féltik a szülők, meghát csak fiatal lány vagy a világ meg tele van szemét emberekkel, én megértem hogy féltenek.

24L

2013. febr. 25. 21:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm!!! 21 éves!! Nem 11!

(Megjegyzem, pl. táborba már 11 évesen is mehetne külföldre, mi 9 évesen is mentünk...)

2013. febr. 25. 21:51
 13/18 anonim ***** válasza:
De 11 évesen nem egyedül mész táborba. És gondolom felnőttek is voltak... Az más ha társasággal megy, de egyedül.. én nem szeretném ha a hugom (23 éves) elmenne egy hétre egyedül bolyongani idegen helyre. Ha nincs senki barátja akivel menjen, akkor miért ne mehetne rokonokkal vagy szülőkkel? neki is jobb lenne, meg a szülők se kellene idegeskedjenek miatta.
2013. márc. 1. 20:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Most voltam három hetet egyedül Amerikában. Teljesen egyedül, négy városban. Életem legjobb nyaralása volt.

Könyörgöm még egyszer, fogjuk már fel, hogy egy felnőtt emberről van szó!

Nevetséges, ahogy itt egyesek gondolkodnak, komolyan.

Más ennyi idősen akár saját családja lehetne, akikről gondoskodni az ő feladata lenne akkor... FELNŐTT!!!

2013. márc. 1. 22:24
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

Persze, a kora szerint felnőtt, de erősen egyén és neveltetés füffő, hogy ki mennyire felnőtt. Vannak akik fogják a térképet és mennek 21 évesen, más meg áll a tér közepén kétségbeesve hogy hol van. Nem ismerem a kérdezőt, lehet hogy tényleg alaptalan a szülők aggodalma.. de azért továbbra is azt gondolom hogy 21 évesek között nem a talpraesettség az általános, és még ha nem is kimondottan buta vagy naiv az ember, akkor is bőven elég baj lehet abból ha van egy raklap önbizalma "felnőtt vagyok, tudom mit csinálok". Persze, csak nincs még elég felnőttség tapasztalat. Gonosz emberek viszont bárhol lehetnek, akiknek feltűnik egy 21 éveske 50 kg egyedül kószáló nagyon önálló és nagyon felnőtt "kislány".

Persze szerencsére nem mindenki találkozik össze ilyenekkel, de az adott lehetőség pont elég a szeretteknek ahhoz hogy agyonaggódják magukat.

Különben nehezen tudom elképzelni, hogy valaki aki egyedül megy nyaralni azért menjen egyedül, hogy végig egyedül is legyen, és közbe ne álljon szóba senkivel.

2013. márc. 2. 15:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, én nem azért mentem egyedül, hogy ne álljak szóba senkivel!! Épp ellenkezőleg. Úgy a legjobb barátkozni, ha az ember egyedül van, és ezért nyitottabb.

Amerikában mindenhol hostelben laktam, 4-8 fős szobákban. Legalább 20 olyan emberrel összebarátkoztam, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot (mindenféle náció), már voltak, akik azóta meglátogattak, és persze engem is hívtak egy csomó helyre.

Ez így volt jó, a világért sem cserélném el, egy "ismerősökkel megyek, nehogy bajom legyen"-utazásra!

2013. márc. 2. 16:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Hajrá, érezd jól magad!

Én 22 vagyok már, Pestre akarok menni külföldről a Macskákra, de anyámék normálisan féltenek

2013. márc. 31. 17:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem, nem normális. Felnőtt vagy, éld az életed!
2013. márc. 31. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!