Jogom van ahhoz, hogy rábeszéljem a munkahelyváltásra, ha ettől megjavulhat a kapcsolatunk?
Párom kapott egy állás-ajánlatot. Pontosan nem mondta el, milyen az, csak szűkszavúan mesélt róla. A pénz kb. ugyan annyi lenne, csak most kevesebbet dolgozna (6tól 2ig, hétvégék szabadok lennének.) Most hivatalosan 8tól kezd, de van hogy fél7re bent kel lennie, fél 5kor jöhetne haza, de van hogy este 6ig is bent tartják. Megromlott a kapcsolatunk az elmúlt pár hétben, amiatt hogy keveset van itthon. Most adódik ez a lehetőség, és a párom nem akar munkahelyet váltani. Nem kellene messzire menni, kb 2 km-rel van távolabb, mit a mostani. Győzzem meg, hogy igenis a kapcsolatunk érdekében hagyja ott a mostani helyét? Vagy hagyjam rá a dolgot?
A mostani helyén sokat idegeskedik, van hogy hétvégén behívják hogy oldja meg azt amit mások elba*ztak. Az új helyen ilyesmi nem lenne. (Protekcióval kerülne be, tehát minimális az esély rá, hogy hamar kirúgnák.)
Rábeszélni nem beszélném rá, mert hogy az új munkahely hogy válik valóban be, azt te sem tudhatod előre, meg nem is vállalhatod magadra ennek felelősségét.
Azt persze elmondanám neki, hogy én örülnék, ha az új mellett döntene! Felsorolva a fenti érveidet, amik bizony meggyőzően hangzanak.
De egyúttal biztosítanám arról -komolyan is gondolva-, hogy bárhogy dönt, elfogadom, nem vitatkozom rajta (akármilyen nehéz is lesz, amennyiben a régi helyén marad).
Már elmondtam neki az érveimet, a véleményemet. Meghallgatott, de különösen nem érdekelte. Azt mondta, nem hiszi, hogy felmond a mostani helyén.
Ezek szerint várnom kell, hogy magától jöjjön rá. Vagy megvárom, míg teljesen elidegenedünk egymástól :(Félek, hogy a sok lemondott közös program miatt egyszer be fog következni, hogy kiszeretünk egymásból.
Indokolta, hogy miért marad a régi helyén? Van rá valami nyomós oka?
Arra a félelmedre mit válaszolt, hogy így idővel elhidegültök egymástól ?
"Már megszoktam hogy itt kell dolgoznom" -ezt. Tehát semmilyen jó okot nem tudott mondani arra, hogy miért nem vált munkahelyet.
Már szóba hoztam egyszer ezt az elhidegülést, azt mondta ha olyan erős a kapcsolatunk, amilyennek gondoljuk, nem emiatt fogunk elhidegülni egymástól. Ezzel azért tudnék vitatkozni.
Probald neki megmagyarazni nyugodtan, nem veszekedve, kiabalva, hogy mennyire jo lenne ha elfogadna az uj munkat! Annyira boldog lennel, otthon lenne mar delutan, tudnatok egyutt jonni-menni...stb. Szoval erveljel, mondd meg neki, de nagyon nyugodtan! Ne veszekedve, ne mergesen, azt mindenki utalja, nem? En legalabbis utalom amikor a parom valamit idegesen, mergesen magyaraz nekem, ugy, mintha en hulye lennek.
Esetleg kerd meg az ismerosotoket is, aki beprotezsalja ot, hogy magyarazza meg a parodnak, hogy milyen supi kis helye lenne ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!