Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogom van ahhoz, hogy rábeszél...

Jogom van ahhoz, hogy rábeszéljem a munkahelyváltásra, ha ettől megjavulhat a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés

Párom kapott egy állás-ajánlatot. Pontosan nem mondta el, milyen az, csak szűkszavúan mesélt róla. A pénz kb. ugyan annyi lenne, csak most kevesebbet dolgozna (6tól 2ig, hétvégék szabadok lennének.) Most hivatalosan 8tól kezd, de van hogy fél7re bent kel lennie, fél 5kor jöhetne haza, de van hogy este 6ig is bent tartják. Megromlott a kapcsolatunk az elmúlt pár hétben, amiatt hogy keveset van itthon. Most adódik ez a lehetőség, és a párom nem akar munkahelyet váltani. Nem kellene messzire menni, kb 2 km-rel van távolabb, mit a mostani. Győzzem meg, hogy igenis a kapcsolatunk érdekében hagyja ott a mostani helyét? Vagy hagyjam rá a dolgot?

A mostani helyén sokat idegeskedik, van hogy hétvégén behívják hogy oldja meg azt amit mások elba*ztak. Az új helyen ilyesmi nem lenne. (Protekcióval kerülne be, tehát minimális az esély rá, hogy hamar kirúgnák.)

2009. szept. 9. 13:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A párod idegeskedő, szorongó? Mert ha emiatt vált nehezen munkát, akkor szerintem nem kellene erőltetni. Szerintem el tudja dönteni, hogy neki mi lenne jobb és biztosan afelé fog tartani. Én nem határoznám meg hogy hol dolgozzon. Viszont beszélgetnék vele arról, hogy milyen megoldást találjunk arra, hogy a kevés együtt töltött idő miatt ne veszekedjünk. talán e beszélgetés alatt rájön, hogy értelmesebb lenne váltani és az e szempontból jobb munkát megfogni.
2009. szept. 9. 14:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Ahhoz mindenképp van jogod, hogy a véleményedet megoszd vele. Hogy elvárd tőle, hogy úgy döntsön, ahogy Te szeretnéd, ahhoz nem igazán. Szerintem alaposan szedd össze az érveidet és sok sok szeretettel mondd el neki, hogy mit szeretnél. Emeld ki azt is, hogy Neki miért lesz jó és főleg azt, hogy NEKTEK miért lesz jobb. Dönteni neki kell majd mindenképp, úgyhogy ne nagyon maceráld :)
2009. szept. 9. 14:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Azért szeretném, ha munkahelyet váltana, mert ott kevésbe stresszes helye lenne. Minden este úgy jön haza, hogy majd felrobban az idegtől, ilyenkor nem lehet hozzászólni. Ha kihűlt a vacsora (általában 7re várom, akkor meleg), akkor is engem hibáztat, holott ő késett. Persze ha lenyugszik bocsánatot kér. Nem haragszom rá, csak utálom a munkahelyét. Nem tudunk úgy elmenni moziba, étterembe, sétálni, hogy a főnöke ne hívná fel, és ne mondaná azt neki, hogy 10 perc múlva az irodában megbeszélés. Akár vasárnap este 6kor is. :(
2009. szept. 9. 14:07
 4/12 anonim ***** válasza:

Rábeszélni nem beszélném rá, mert hogy az új munkahely hogy válik valóban be, azt te sem tudhatod előre, meg nem is vállalhatod magadra ennek felelősségét.

Azt persze elmondanám neki, hogy én örülnék, ha az új mellett döntene! Felsorolva a fenti érveidet, amik bizony meggyőzően hangzanak.

De egyúttal biztosítanám arról -komolyan is gondolva-, hogy bárhogy dönt, elfogadom, nem vitatkozom rajta (akármilyen nehéz is lesz, amennyiben a régi helyén marad).

2009. szept. 9. 14:26
 5/12 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod, de ha nem jársz sikerrel, akkor se csapj patáliát. Engem anno a párom (most már férjem) beszélt rá az új munkahelyre. Váltottam, mert nagyon szerettem őt és tényleg sok mindenben jobban jártam. Itt nem kell állandóan túlóráznom, nem csesztet senki és sokkal többet tudunk együtt lenni, bár a pénz az kicsit kevesebb. Szóval én hálás vagyok érte.
2009. szept. 9. 14:33
 6/12 A kérdező kommentje:

Már elmondtam neki az érveimet, a véleményemet. Meghallgatott, de különösen nem érdekelte. Azt mondta, nem hiszi, hogy felmond a mostani helyén.

Ezek szerint várnom kell, hogy magától jöjjön rá. Vagy megvárom, míg teljesen elidegenedünk egymástól :(Félek, hogy a sok lemondott közös program miatt egyszer be fog következni, hogy kiszeretünk egymásból.

2009. szept. 9. 14:42
 7/12 anonim ***** válasza:

Indokolta, hogy miért marad a régi helyén? Van rá valami nyomós oka?

Arra a félelmedre mit válaszolt, hogy így idővel elhidegültök egymástól ?

2009. szept. 9. 15:08
 8/12 A kérdező kommentje:

"Már megszoktam hogy itt kell dolgoznom" -ezt. Tehát semmilyen jó okot nem tudott mondani arra, hogy miért nem vált munkahelyet.

Már szóba hoztam egyszer ezt az elhidegülést, azt mondta ha olyan erős a kapcsolatunk, amilyennek gondoljuk, nem emiatt fogunk elhidegülni egymástól. Ezzel azért tudnék vitatkozni.

2009. szept. 9. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Probald neki megmagyarazni nyugodtan, nem veszekedve, kiabalva, hogy mennyire jo lenne ha elfogadna az uj munkat! Annyira boldog lennel, otthon lenne mar delutan, tudnatok egyutt jonni-menni...stb. Szoval erveljel, mondd meg neki, de nagyon nyugodtan! Ne veszekedve, ne mergesen, azt mindenki utalja, nem? En legalabbis utalom amikor a parom valamit idegesen, mergesen magyaraz nekem, ugy, mintha en hulye lennek.

Esetleg kerd meg az ismerosotoket is, aki beprotezsalja ot, hogy magyarazza meg a parodnak, hogy milyen supi kis helye lenne ott.

2009. szept. 9. 15:33
 10/12 A kérdező kommentje:
Az ismerőse nem fog "könyörögni" neki, ha a párom nem fogadja el az állást, keresnek mást arra a megüresedett helyre. Ma este megpróbálom még egyszer, ha nem érdekli, megmondom hogy jó, nem nyaggatom tovább, de ne lepődjön meg, ha egyik nap minden szó nélkül elhagyom. :S
2009. szept. 9. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!