Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Szakítsak, elmondj...

Mit tegyek? Szakítsak, elmondjam, költözzek? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

Kezdjük az elején, apám meghalt kiskoromban, van egy fogyatékos testvérem és még egy egészséges, de ő külföldön él és hát nem tartja velünk a kapcsolatot. A beteg orvosi hiba miatt lett olyan, amilyen. Én egy nem tervezett gyerek vagyok, későn vették észre,hogy útban vagyok..(hm..szó szerint) Meg is kaptam sokszor: bárcsak megfojtottalak volna, miért nem dobtalak ki a kukába, meg kéne,hogy öljelek stb.. Apám szeretett meg max. nagyapám kedvelt, de ennyi, a nagymamáim utáltak és az egyik még most is él, ő utál továbbra is. Anyámnak én voltam a rossz, a beteg testvérem meg hát a szent..meg persze mindenki másnak.

Mikor általánosba jártam, rengetegen bántottak:korcs a testvérem, a családom, egyszer meg is vertek emiatt. Mindenki gúnyolt. 2 barátnőm volt, néha átjöttek, de mivel -ítéljetek el, de kimondom- gáz volt a testvérem és máig az. Tudom nem tehet róla, de amiket csinál az igenis ciki és nem mutogatni való. Akármikor volt itt valamelyik barátnőm, bejött a szobámba, gúnyolta őt is és engem is(meg úgy mindenkit, de hát ő beteg és nem lehet neki elmagyarázni,mert nem érti), leült hozzánk, hiába kértem anyát is meg őt is,hogy menjen ki, én voltam a sz@r,hogy neki is kell a társaság. Lehülyézett, barátnőmet lekövérezte,volt,hogy az anyját is..tehát tényleg nem csak kifogásokat keresek.

Középsuliba senkinek nem mondtam el a dolgot, sose jött hozzám senki, nem akartam megint átélni az egészet,bár úgy gondoltam,hogy a középsuliban kicsit érettebbek az emberek, de k*rvára nem, elítélő, szemét emberek vettek körül.

Lett egy barátom, ennek már 5 éve, máig nem tudja,hogy van a testvérem. Én elakartam mondani, de miután láttam,hogy milyenek a szülei, nem bírtam. Voltunk együtt valahol a szüleivel, az apja meglátott egy hasonlóan beteg embert,mint a testvérem, egyből mondta,hogy úristen, ha neki ilyen gyereke lett volna, beadta volna intézetbe meg,hogy ez milyen gáz. Mivel még kiskorúak voltunk, nem mertem elmondani nekik,mert szerintem el is tiltottak volna barátomtól, hiszen ők más közegben éltek, jól szituáltak voltak és egy ilyen család,mint az enyém gáz lett volna.Rokonság is gazdag, milyen lett volna elmondani,hogy milyen a fiúk barátnőjének a családja? Amikor jött hozzám a barátom, a testvérem nagyszüleimnél volt, de ezt nagyanyám megunta,amit meg is értek és többet nem alhat ott. Barátom jönni akarna hozzám és nem tudom mit mondjak..Nem akarom,hogy úgy itt legyen,hogy a testvérem is itt van,mert még mindig égőnek tartom,hiába vagyok 5 évvel idősebb.Vagyis nem őt tartom annak,mert nem tehet róla, hanem a viselkedését. Szobám ajtaját nem lehet kulcsra zárni ,mivel panel, áthallatszik minden. Gondolkoztam már rajta,hogy elmegyek albérletbe és akkor gondtalanul együtt tudunk lenni. Barátom 100km-re lakik itt, hétvégente látom csak, nemi életet sem tudnánk élni itt, hiszen bármikor ránk nyithat a drága testvérem, anyám meg engem cseszne le, ha kiküldöm.

Ne bántsatok olyanokkal,hogy mit és hogyan kellett volna tennem, csak tanácsot kérek,hogy ti mit tennétek? Elköltöznétek, elmondanátok? Szakításra is gondoltam, de mivel szeretjük egymást és nekem ő a mindenem,mert tényleg depressziós vagyok, eleget bántottak már a környezetemben meg a családomban is és csak ő van nekem(meg 2 barátnőm,de hát ők sem tudják igazából)..bár nem tudom mit szólna a dologhoz, ha megtudná...

Köszi a válaszokat.

2013. febr. 21. 17:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
uuuu ez nagyon durva nagyon sajnállak szörnyű lehet .. :S Szerintem se szakíts a barátoddal a tesód miatt tudom nem tehet róla de majdnem az egész életedet megkeserítette a gyerekkorod stb.. legalább a kapcsolatodba ne rondítson bele próbálj költözni esetleg a barátoddal nem tudsz összeköltözni? biztos kényelmesebb lenne, vagy mond el neki az egészet meséld el neki hogy milyen rossz volt neked , hogy ezzel piszkáltak gyerekkorodban ha igazán szeret megért és próbál segíteni a költözésben vagy akármi .Sok sikert mindenhez :)
2013. febr. 21. 18:17
 12/15 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy őszintén mondd el a barátodnak. Ha igazából szeret, ez nem állhat közétek. Örökké nem titkolózhatsz, jobb rajta túl lenni. Aztán meglátod a reakcióit. Ebben a helyzetben feltétlenül a költözés lenne a legjobb, esetleg erről is beszélhetnél vele, végül is 5 éve vagytok már együtt! Kitartást, ha meg lelép, nem kár érte, de Te élből ne szakíts vele, adj esélyt neki, hogy ember lehessen!
2013. febr. 21. 18:32
 13/15 anonim ***** válasza:
Mond el a barátodnak. Ez legalább vízválasztó lesz: tudod jóban, rosszban... ha mégis lelép, akkor legalább most tegye meg, és ne az első közös gyereketek után (vagy amikor kiderül)...ha lelép, most még fiatal vagy lenne esélyed ismerkedni másokkal is akár...
2013. febr. 22. 11:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Hosszú leszek, de nem baj: Anyukád nagyon elrontotta, hogy téged ennyire háttérbe szorított. Teljes mértékben átérzem a helyzeted, ugyanis nekem is van egy sérült húgom. Tudod mi a különbség? Imádom őt, rólunk ezt minden barátom, minden osztálytársam tudta, és egyszer sem csúfolt sem engem, sem őt senki! Hogy miért? Mert Anyáék rám és a másik egészséges nővéremre is kellő figyelmet fordítottak. Nem éreztem azt soha, hogy mi ne lennénk nekik fontosak, de ettől még az én szememben is a húgom a család központja. Ő is nagyon ragaszkodik hozzánk, és az egészet családomat tényleg mindenki elfogadta. Sok barátom, barátnőm volt, sokat jártak hozzánk. Tudom, hogy ezt sokan nem értik meg, de minket sokkal összetartóbbá tett, hogy ő velünk van. A párom is szereti és elfogadja, nincs is más választása, ezt eleinte elmondtam neki, hogy nem foglalkozom olyanokkal, akik nem fogadják a húgomat. De szerencsére nagyon megszerették egymást. :)

A tanácsom az, hogy mindenképp mondd el a barátodnak! Te nem tehetsz ezekről a dolgokról, sajnálom, hogy ennyire nem foglalkozott veled Anyukád. Mondd el neki nyugodtan, amit érzel ezzel kapcsolatban, a félelmeidet. Ne szakíts vele emiatt!A legjobb lenne, ha el tudnál költözni. Esetleg a barátodhoz?

2013. febr. 28. 15:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi történt végül veletek?
2013. máj. 25. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!