Mi a legjobb megoldás a pénz beosztására? Együttélők, házaspárok: ti hogy csináljátok?
Most készülünk összeköltözni a párommal, és azt tervezzük, hogy lesz egy közös bankszámlánk, amire minden hónapban automatikusan megy X összeg mindkettőnktől, és abból menne a kaja, tisztítószerek, háztartási dolgok meg a rezsi. a többi, ami a saját számlánkon van, azt pedig költhetnénk magunkra, pl. ruha, cipő, parfüm, egyéb apróságok.
Mi a véleményetek erről? azért találtuk ki ezt, hogy ne a pénz miatti veszekedéseken csússzon el a kapcsolatunk.
köszi a válaszokat.
Szia!
Nekünk egy számlánk van két kártyával, ennél egyszerűbb megoldás nincs:)
Elég nehéz lesz nektek, ha az egész kapcsolatban azt kell nézni majd pénzköltéskor, hogy ki fizesse éppen a kiadást, ha egyszer valaki kiszáll a kapcsolatból, akkor ne vágjátok majd egymás fejéhez a pénzügyet....együtt kialakítjátok majd, hogy jó nektek! Sok boldog évet nektek!!!!
Szerintem is a közös kassza ajó megoldás, de kell mindenkinek egy kis saját pént is (ez azt jelenti számomra, hogy van egy összeg, amiröl nem "kell"elszámolni).
A közös pénzhez viszont vezetünk egy háztartási könyvet, amibe mindnt felirunk, amire pénz ment el. Ez föként arra jó, hogy ha hirtelen több megy el, mint amire számitottunk, akkor gyorsan meg lehet keresni az okát. Ez lehet egy - két rendkivüli kiadás (pl. gyerekenek iskolakezdés, javitási költségek, stb) de áremelkedés is.
Minden nagyobb kiadást elöre megbeszélünk, mert nem biztos, hogy mindketten fontosnak tartjuk, ha eltérö a vélemény, akkor átbeszélgetjük és valaki enged.
Már több, mint 20 éve müködik nálunk ez a rendszer, annak ellenér, hogy a párom kb. 10-szer annyit keres, mint én.
Szia!
Én GYEDEn vagyok a kisfiammal a párom pedig dolgozik. Van egy közös számlánk, amire megy a fizetése és arról fizetjük a hitelt+ lakásügyeit+ételt+ruhát. Ez jóval több mint az én bevételem. Az én GYEDEM-et szántuk félretenni ezért ehhez nem nyúlunk, hanem lekötjük a pénzt. Az az összeg a korábbi számlámra megy, amelyet az esküvő után nem szüntettem meg. Erre kaptam anno a fizum.
Először is elkülönítünk x összeget a számlákra, lakbérre, rezsire. Ha ez megvan, a maradék pénzből félreteszünk egy bizonyos összeget spórolás céljából, a maradékból pedig szabadon rendelkezünk, kaja, luxuscikkek, bármi jöhet. Megbeszéljük hogy mik azok az élelmiszerek amire feltétlenül kell pénz, azokat megveszzük. Ha valamiért nem jövünk ki mégse a fennmaradó összegből, elveszünk a félretett pénzből.
Mindig van egy 100-300-ezres vésztartalékunk(a lekötöttön kívül) arra az esetre ha egyszerre romolna el több háztartási készülék, vagy egyéb rendkívüli kiadás lenne.
Szia!
Nálunk két bankszámla van, az enyémre jön a GYED+családi, (plusz néha utal még a férjem rá pénzt, mert a törlezstőnk 110 körül van, és sajnos éppen nem kapok ennyit). A férjem kártyájára kapja a fizut. Minden hónapban kap 50 ezerpluszt zsebbe, ezt költjük bevásárlásra, stb. Ez a pénz ált. nálam van, de úgyis együtt megyünk bevásárolni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!