Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám miért nem tudja...

Anyukám miért nem tudja megérteni, hogy nekem nem csak a takarításból és házimunkából áll az életem?

Figyelt kérdés
Egész nap képes engem korholni azért, mert igazán felsöpörhettem volna; elmosogathattam volna; tudtam, hogy mit akar főzni, akár meg is főzhettem volna; ablakot pucolhattam volna. Egyszerűen nem érti meg hogy nekem 1000 más dolgom is van és néha vágyom egy kis pihenésre vagy beszélgetésre a barátnőimmel és szerinte a közös játék a kicsikkel szintén felesleges időpocsékolás. Már próbáltam vele beszélni erről, de mintha nem is értené, hogy mit mondok.
2013. febr. 20. 09:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó dolog a szomszédba költözni :-/ mondd meg, hogy saját házad, saját családod van, gyerekeid, akikkel foglalkozni kell. Ne mondd, hogy nem csinálsz épp semmit, mondd, hogy nem érsz rá, mert otthon épp dolgod van.
2013. febr. 20. 10:41
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Hármas vagyok. Az utólag leírtak alapján teljesen más a képlet. A kérdés feltevésedből nem volt egyértelmű a korod, azt hittem, hogy duzzogó iskolás vagy, bocsi. :) Három pici gyerek mellett persze, hogy kell a pihenés. Nálunk szerencsére más a helyzet, de tudom, hogy vannak olyan anyukák, akik a felnőtt gyerekük életét is szeretnék meghatározni. Szerintem csak az lehet a megoldás, ha türelmes vagy, de kitartó. Biztosan sokszor kell neki majd elmondani, hogy a ti életeteket úgy osztjátok be, ahogy ti akarjátok. Hogy nektek ez így jó. Biztosan nem lesz egyszerű, de kitartás. És főleg ne húzd fel magad rajta.
2013. febr. 20. 10:41
 13/23 anonim ***** válasza:

Bocsi, de nem értem, anyukád szerint kinél kellett volna ezeket a takarításokat megcsinálni? Nálad vagy nála?

Nekem másfél éves a nagyobbik, és a 2 hónaposak az ikrek, szóval átérzem a helyzetedet. Mondjuk mi anyuval lakunk, de mindent megtesz aranyom, ahol tud, segít, főz, mosogat, én takarítok, mosok, együtt meg etetünk. Olyan jó, amikor mind a 3 alszik (ritka és véletlen egybeesés, és Murphy törvénye, ha 1-et elaltatok, 1 felébred helyett), és nyugi van, mint most, és épp hajat szárítok..

2013. febr. 20. 10:55
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem mi költöztünk a szomszédba, hanem ők másfél éve. Most viszont nem tudunk menekülni, mert nekik tehermentes a ház, így akkor adják el amikor gondolják, mi pedig még 10 évig fizetjük a részleteket a miénk után. :(

Ezeket nála kellene megcsinálnom, amikor szabadidőm van. Az én háztartásommal csak az a baja, hogy az ikrekkel csinálom, azaz amíg én dolgozok ők körülöttem tesznek-vesznek, segítenek, de szerinte így nem lehet rendes munkát végezni, tehát minden úgy sz*r ahogy van.

2013. febr. 20. 11:03
 15/23 zabmester ***** válasza:
100%
Miért, amikor te voltál gyerek, akkor ő hova tett téged, amíg ő kitűnően végezte az otthoni teendőit?
2013. febr. 20. 11:24
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg függetlenedni! Te anya vagy a saját gyerekeidért és a férjedért vagy elsősorban felelős. Persze az más, ha beteg az idős szülő, de ha nem ez az eset, akkor semmi alapja tőled azt kérni, hogy az ő háztartását is te tartsd rendbe. Próbálj meg felnőttként viselkedni, és nemet mondani! Az elején duzzogni fog, de aztán csak megbékél.
2013. febr. 20. 11:39
 17/23 anonim ***** válasza:
81%

Az ikres vagyok. Ne haragudj, de ez pofátlanság. Te a 3 gyerek mellett még náluk is takaríts? És akkor még kritizálja is? Tudod mit? Egyszer hagyd nála a 3 gyereket, aztán add ki a tennivalókat, mindkét lakásban persze, mikor hazamész, meg jól kritizáld meg.

Kérdezd meg tőle, hova tegyed a gyerekeket?

2013. febr. 20. 12:05
 18/23 anonim ***** válasza:
Azt is csinálhatod, hogy nem figyelsz oda az ilyen beszólásokra. Csak akkor beszélgess vele, ha a téma nem a takarítás.
2013. febr. 20. 12:13
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne próbálj beszélni vele, egyszerűen ha rákezd, mondd hogy tudom anyám, megcsinálhattam volna, de nem csináltam meg, lapozzunk. Na persze meg fog sértődni, de nem tud mit kezdeni ezzel.
2013. febr. 20. 13:55
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor csak azt nem értem,hogy miért nem lehet az eredeti kérdésben kitérni mindenre, ami lényeges info!!!!

Amit a kommentedbe írtál, már teljesen más képet fest az egészről. Így nem korholhat anyukád azért, mert nem "segítesz" be a háztartásába, ha néha segítesz neki, semmi gond, de azért az ne már a te dolgod legyen. Ha korhol, csukd be az ajtót, tedd le a telefont.

2013. febr. 20. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!