Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha anyám új férje a nevére...

Ha anyám új férje a nevére akar engem venni, akkor én tehetek ellene valamit?

Figyelt kérdés
2013. febr. 19. 17:32
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
39%
Attól még, hogy az ő nevét viseled, semmiképp sem ő lesz a apukád. Őt senki sem pótolhatja. Gondolkodj logikusan... legalább örökölsz. De ha végképp nem akarod, akkor ehhez szerintem is hozzá kéne járulnod, szóval akkor sincs gond.
2013. febr. 19. 18:08
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is örökölsz, ha a végrendeletében örökösként jelöl meg téged.
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de egyébként is belevehet szerintem az örökségbe. Vannak gyerekei?

Amúgy ha már ennyire pénz centrikusak akkor az árvaságit feladnák? (bár igazából fogalmam sincs)

Mond meg nekik, hogy te ezt nem szeretnéd. Apukád volt az apukád, te ápolod az ő emlékét, fontos neked a neve. Ettől még szeretheted a mostohaapádat is.

14/24 anonim ***** válasza:
100%

Ennek egyszerűbb módja is van.

Ír egy végrendeletet, közjegyzőnél letétbe helyezi (és akkor el se vész).

2013. febr. 19. 18:09
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet,hogy valami pénz miatt akarják így? A barátnőm is összeházasodott az élettársával,mert így kiskorúval a családjában és valami több százezres kedvezményt kap.A pasi külföldön dolgozik.Amúgy nem hinném,hogy erre kötelezhetik,hogy egy vad idegen nevét felvegye!Valami gyanús itt,mert neked Kérdező,gondolom van örökséged is Apukád után.Nem-e arra pályázik ez a fickó?!
2013. febr. 19. 18:09
 16/24 anonim ***** válasza:
5%
Ez elég nagy butaság lenne a részedről. A leendő örökséged nem csak a tied lesz, hanem a gyerekeidé! Erre is gondolj
2013. febr. 19. 18:18
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

A családjogi törvényben van egy olyan pont (1952. évi IV. tv. 53 §. (4) ), hogy

"A gyámhatóság kivételesen megengedheti, hogy az örökbefogadott megtarthassa addigi családi nevét."

2013. febr. 19. 18:18
 18/24 A kérdező kommentje:
De én azt nem akarom, hogy jogilag az apám legyen, mert kihasználná, amilyen idióta.
2013. febr. 19. 18:22
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Pénz ide vagy oda (bár szerintem így is ráhagyhatja amit akar), de én sem mennék bele ebbe. Az én édesapám is meghalt. 9 éves voltam ekkor. Mikor anyukám összejött a férjével 12. Őt is apámnak tekintem, nagyon sok helyzetben állt mellettem úgy ahogy egy apának kell. Tudom, hogy szeret, ő is tudja, hogy én is őt. De soha nem mennék bele abba, hogy elveszítsem az édesapám nevét. Lehet érzelgősség, de én úgy érzem, hogy azokon az emlékeken kívül amik hozzáfűznek ennyi maradt nekem. A neve. Ha férjhez megyek sem fogom megváltoztatni. Tudom, hogy ezen nem múlik semmi, de nekem fontos. Annak ellenére, hogy tényleg nagyon szeretem a mostohaapámat. De ő még itt van nekem, még remélhetőleg sokáig itt lesz, ha egyszer el is vesztem sokkal több és tisztább emlék marad utána. Az édesapámból viszont ennyi maradt. Szóval én sem mennék bele soha ilyenbe.
2013. febr. 19. 18:27
 20/24 anonim ***** válasza:
plusz elvennék az árvaságidat is így. amúgy megkérdez a gyámhatóság.
2013. febr. 19. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!