Szerintetek hány éves korig fér bele egy nőnél és egy férfinál a gyermekvállalás?
Először kérném a moderátorokat, hogy ne tegyék át a gyermekvállalás menüpontba. Köszönöm!
Most nem feltétlenül az egészségre gondolok, hanem inkább a korra, de azért összefügg a kettő. Tehát én 26 leszek májusban, a férjem 34. Szerintem ideális korban vagyunk, és próbálkozunk is babával, szeretnénk, ha még idén sikerülne. Az volt a cél, hogy a férjem 37. születésnapjáig meg legyen a 2. baba. Nem pánikol, de néha érzem, hogy fél, hogy kicsúszik az időből. Szerintem meg pont jó korban van. 6. évünket nyomjuk együtt, most éreztük úgy, hogy megvolt az esküvő, jöhet a baba. Én azt gondolom, hogy 40 éves korában sem késő még, szerencsére egészséges, erős fiatal férfi. Ő attól fél, hogy nem fog tudni játszani a fiával, lányával, mert túl öreg lesz. Szerintem nem így van. Ti hogy látjátok?
10.
bocs az offért, nem akarok kötekedni, csak kíváncsi lennék a válaszodra: mit csináltok akkor, ha végül nem szánjátok rá magatokat 34 éves korotokig vagy hiába próbálkoztok, nem sikerül. és akkor, egyszercsak, véletlenül, akár védekezés mellett 36 évesen (te,a nő) megfogan a baba. az abortusz mellett döntenél pusztán a korod miatt, azaz kitartanál az elveid mellett vagy úgy éreznéd, h el kell fogadni, az elvek néha nem igazodnak a gyakorlathoz, neked az volt megírva, h 36 évesen legyél anya és örömmel várnád a kései meglepetés-babádat.
szerinted mit tennétek?
"Czeizel Endre genetikus: 45 éves korig bátran!"
Inkább ezt venném figyelembe, mint az önjelölt genetikusokat (35 év felett tönkremegy a dns és tásrai válaszok).
Magamra vonatkoztatva, első gyermeket tekintve:
Nő 27
Férfi 35
Pussz-mínusz 1-2 év.
Amúgy szerintem a Ti célotok jó cél (férjed 37, Te 29), ez nálunk is beleférne.
Amúgy én most 24 vagyok, a Párom 31 és 2-3 éven belül szeretnénk az első babát.
most, 25 évesen azt mondom, hogy 30 körül szeretnék szülni, ha ezen az úton megyek tovább, akkor addigra jó eséllyel megkomolyodom hozzá :) a párom egyidős velem, nem szeretném őt sem túl korán apává tenni, előbb kicsit élvezzük az életet és egymást :D
amondó vagyok, hogy az első gyermeket érdemes 30 előtt ill. ahhoz közel vállalni. ha lesz több, akkor őket meg szép sorban utána :) az átlagéletkor úgyis annyira kitolódott, hogy a mostani idősek, akik 20 körül alapítottak családot, már jóformán 30 éve egyedül élnek, mert a gyerekeik kirepültek. igaz, unoka már van, sőt, talán dédunoka is, de ők csak meglátogatják őket, és nem csicseregnek ott minden nap. nem szívesen élnék úgy idős koromban, ahogy ők. egy gyerek fiatalon tart :)
Köszönöm a válaszokat! Leszögezném, hogy számomra minden válasz hasznos volt :)
Ha jól látom, az átlag 25-40 között van. :) egyénfüggő, és valóban nagyban függ az egészségi állapottól is.
Nem baj, ha valaki válaszol egy olyan kérdésre, amiben szerepel az a szó, hogy "szerinte". Akkor van a gond, ha valaki mellé még ökörséget is ír (ebben a témakörben inkább hallgatok egy genetikusra, mint egy jegykezelőre, bölcsészre, pultos asszonyra, de úgy látszik, egyeseknek továbbra is egy genetikus prof smafu).
Nem újkeletű dolog az, hogy idősebb korban is nemzenek, szülnek gyereket. Mégis fennmaradt az emberiség és nem hülyült el a 2/3-a. Persze, többen élnek tovább, mint régen (századokkal ezelőtt sem halt meg minden harmincadik életévét betöltött személy automatikusan, voltak 80, vagy 100 évet megélt férfiak és nők), akkor még fogamzásgátlás sem volt (volt, de ez egy másik történet utána lehet olvasni), be-be csúszhatott később is (30 felett) egy gyerek.
Inkább maradjunk meg tényleg a véleményeknél, jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!