A Ziva név anyakönyveztethető Magyarországon?
Így szólítottak egy kislányt a hivatalban, de nem tudtam eldönteni hogy ez-e a teljes neve vagy becézése valamelyik névnek.
Ha csak becézés, akkor melyik névből való? Külföldön tudom hogy van Ziva keresztnév, de itthon még nem hallottam. Magyarul beszélt a kislány meg a családja, szóval nem külföldiek voltak.
Tisztelt 9. válaszíró!
Amíg írtam a választ és másoltam a linket nem láthattam a beérkező válaszokat. Mint ahogy vélhetően a 4. válasz írója is így volt vele.
Ez nem egyszer megesik, volt már fordítva is, hogy -esetleg néhány másodperccel, perccel- az én válaszom megjelenítése megelőzött 1-2 azonos, vagy nagyon hasonló választ. És én -nem kívülállóként- sem észrevételeztem, mert ismerem ezt a helyzetet.
Illetve már nagyon-nagyon régen írtam a GYK e-mail címére javaslatokat, hogy az ilyen esetek elkerülésére tegyenek működési változtatásokat. Azt válaszolták, hogy továbbították a fejlesztőknek.
Több esetben -mivel kínosnak éreztem- mindjárt írtam is elnéző, magyarázkodó bejegyzést. Itt, mivel láthatóan nem csak velem fordult elő: feleslegesnek tartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!