Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A Ziva név anyakönyveztethető...

A Ziva név anyakönyveztethető Magyarországon?

Figyelt kérdés

Így szólítottak egy kislányt a hivatalban, de nem tudtam eldönteni hogy ez-e a teljes neve vagy becézése valamelyik névnek.

Ha csak becézés, akkor melyik névből való? Külföldön tudom hogy van Ziva keresztnév, de itthon még nem hallottam. Magyarul beszélt a kislány meg a családja, szóval nem külföldiek voltak.

2013. febr. 19. 14:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Tisztelt 9. válaszíró!

Amíg írtam a választ és másoltam a linket nem láthattam a beérkező válaszokat. Mint ahogy vélhetően a 4. válasz írója is így volt vele.

Ez nem egyszer megesik, volt már fordítva is, hogy -esetleg néhány másodperccel, perccel- az én válaszom megjelenítése megelőzött 1-2 azonos, vagy nagyon hasonló választ. És én -nem kívülállóként- sem észrevételeztem, mert ismerem ezt a helyzetet.

Illetve már nagyon-nagyon régen írtam a GYK e-mail címére javaslatokat, hogy az ilyen esetek elkerülésére tegyenek működési változtatásokat. Azt válaszolták, hogy továbbították a fejlesztőknek.

Több esetben -mivel kínosnak éreztem- mindjárt írtam is elnéző, magyarázkodó bejegyzést. Itt, mivel láthatóan nem csak velem fordult elő: feleslegesnek tartottam.

2013. febr. 20. 09:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezesetben elnézésedet kérem, Pinkó!
2013. febr. 20. 12:40
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond. További szép napot kívánok!
2013. febr. 20. 17:40
 14/14 Transporter01 válasza:
100%
Nos, csak megerősíteni tudom a pozitív válaszokat, mert saját kezűleg írtam meg a kérvényt az anyakönyveztethetőséggel kapcsolatban,ami elfogadásra került 2011.május 9-én! A hivatalban pedig minket láthattál, hallhattál! Üdv. Balog Zsolt ( Balog Ziva) apukája.
2013. dec. 12. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!