Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a lányom anyjáva...

Mit csináljak a lányom anyjával, hogy ha eddig nem törődött a gyerekkel hagyja mostmár békén?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nekem van egy 17 éves lányom. A feleségemmel elváltunk, mert nem szerette a lányát, éppen ezért a gyerek hozzám került. Én nevelem egyedül évek óta. Találkoztam egy nővel, és egymásba szerettünk. Ő nagyon szereti a gyereket (neki is van), tényleg jól megvannak a lányommal , mint 2 barátnő, és a 2 gyerek is nagyon jól megvan. (a páromnak fia van, akivel én is jól kijövök). A lány is nagyon szereti őt. Amióta ez a "kedves mama" tudtára jutott, azóta nem hagyja békén a gyereket. Olyanokat mond neki, hogy menjen vissza hozzá, meg stb...Már a gyerek is mondta és én is mondtam neki, hogy hagyjon minket békén, de ő köti az ebet a karóhoz. Szerintetek mit tudunk csinálni? A lány még nincs 18 éves, úgy lehet könnyebb lenne minden, de így...még hétvégére sem akarja látni az anyját mert sok évig nem szerette őt, és ezt a gyerek is tudja.

2009. szept. 8. 07:54
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Én a helyedbe megverném úgy,hogy besz*rna,beh*gyozna... Mondd meg neki hogy takarodjon el a gyerektől,ha eddig nem kellett most se kelljen. Különben ajánlom neked a www.jogiforum.hu oldalt itt szívesen segítenek az ügyvédek...
2009. szept. 8. 08:05
 2/9 anonim ***** válasza:
17 évesen a "gyerek" már eldöntheti,hogy kivel akar élni,ugyhogy küldjétek simán el a kedves "anyukát". Pláne,hogy gondolom jogilag nálad van elhelyezve. Egyszerűen,nem kell vele tartani a kapcsolatot,mert az ilyen nem érdemli meg,hogy anya legyen.
2009. szept. 8. 08:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Szegeny kislany, igy is borzaszto helyzetben van, de sajnalom. Azt gondolom amit elottem is irtak, egy ennyi idos lany donteskepes, nagyon jol tudja kit akar latni es kit nem.

Ha tovabb fajul a helyzet, jelentsd fel zaklatasert.

Sok sikert!

2009. szept. 8. 10:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon szomorú helyzet, mert a lányodnak biztosan sokáig nagyon hiányzott az anyai szeretet és nem kapta meg, most pedig, hogy már nem akarja annyira, rá akarják erőltetni. Elvileg a vér szerinti anyának joga (sőt eddig elhanyagolt kötelessége is), hogy beszélhessen a lányával. Sajnos Ti mindketten nagyon dühösek vagytok rá (joggal), ezért ez nehezen megoldható.

Attól én nem félnék, hogy ezek után bármi esélye lenne annak, hogy a lányom átmenjen hozzá. Minek? Miért? Ez teljesen felejtős. Annak viszont nem lennék a kerékkötője, hogy kialakuljon valami normálisnak nevezhető viszony a lányom és az édesanyja között. Nehogy már én legyek a rossz, az akadály. Azt meg az anyjának kellene megértenie, hogy ez nem megy az egyik percről a másikra. Ha évekig elhanyagolta a lányát, az nem fog a nyakába ugrani elsőre. Az is lehet, hogy most évekig kell majd azon fáradoznia, hogy a lány megbocsásson neki. Ha így is akarja, hát tegye. Lássák egymást. Felőlem.

Ha Te nem így állsz hozzá, azt is megértem, ez csak az én véleményem.

2009. szept. 8. 10:47
 5/9 anonim ***** válasza:

anyucinak ( az édesanyának ) mindenképpen van joga a lányához amíg a lánya nincs 18 éves, kivéve ha szülői felügyelet a bíróság megszüntette, de erről gondolom nincs szó. Még akkor is, ha anno a bíróság nálad helyezte el a lányodat.

A kapcsolattartásra joga van. Nem javasolnám, hogy akár Te, vagy a lányod, vagy akár közösen leülnétek vele beszélgetni arról, hogy a továbbiakban nem szeretnétek vele kapcsolatot tartani, mert ez a lépésetek megalapozhatja a gyermekelhelyezés megváltoztatására irányuló per megindítását az anya részéről, arra hivatkozva, hogy "indokolatlanul" el akarod zárni a gyereket az anyától. ( értsd úgy, hogy hivatkozhat arra pl. hogy telebeszélted a fejét a gyereknek, hogy ő rossz anya stb... )Amíg a gyerek nem lesz nagykorú, addig ezt, sajnos, megteheti.

Ki kell bírni valahogy ezt a helyzetet 18 éves koráig a lányodnak.

2009. szept. 8. 15:36
 6/9 anonim ***** válasza:

az előbbi hoszászóló volnék,

Inkább pszichológiai "hadviselést" jasvasolnék erre a helyzetre. Annak nincs akadálya, hogy az anyával való kapcsolattartás ideje alatt, akár többször is beszéljetek telefonon, vagy e - mail - en, webkamerán keresztül a lányoddal. De a lányod hívjon és ne fordítva! Ebből az anya ( feltehetően ) meg fogja érteni, meg kell értenie, hogy a lányod sokkal inkább veled szeretne lenni és nem az anyjával, így talán rá fog jönni az anya a valóságra. Talán.

2009. szept. 8. 15:49
 7/9 anonim ***** válasza:

14 éves kor felett a gyerek mondhatja, ha nem akar az anyjával élni, találkozni.

Sőt védelmet kérhet a gyámhatóságon. Kérjétek a bíróságon a szülői felügyeleti jog megszüntetését.

2009. szept. 8. 16:47
 8/9 anonim ***** válasza:
A lányod már elég idős ahozz hogy eldöntse akar e szóba állni az édes anyjával vagy sem. De te nem tilthatod meg neki. Tudom mit érzel és azt is tudom mit érez a lányod. Hisz én is keresztül mentem rajta. Engem apám hagyott el még baba koromban. De most megjelent 18 év után az életemben. Nem tudtam mit tegyek de végül adtam magunknak egy esélyt. Persze nem állok úgy hozzá mintegy apához, de úgy gondoltam miért ne adjak neki esélyt. Nem akartam úgy leélni az életemet hogy megismerhettem volna de nem tettem. Ha most nem add egy esélyt az anyjának lehet hogy legközelebb már késő lesz. Nem érdemli meg az igaz de az ember ilyenkor hallgasson a szívére. A vér még évek múltán se vállík vízzé.
2009. szept. 9. 13:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogy alakultak azóta a dolgok?
2012. okt. 23. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!