Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megváltozhat valaki ennyire a...

Megváltozhat valaki ennyire a szerelme kedvéért?

Figyelt kérdés

Párom az elmúlt másfél évben minden este elment sörözni. Eddig annyira "nem zavart", hisz napi pár órát voltunk együtt, utána ment sörözni. 1 hete kezdett itt aludni, minden nap. (3 hónapja vagyunk együtt). Tegnap összevesztünk délután, mondtam neki, hogy elhagyom ha nem változik meg. Megígérte. Tegnap már nem is ment sörözni. Szerintetek tényleg megtenné értem?

Eddig olyan embernek ismertem meg, aki tartja a szavát! De azt hiszem, ez komolyabb dolog.

2009. szept. 8. 07:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges,de ez nagyon ritka.Adj neki időt,és néhány hónap múlva meglátod,hogy tartós-e az elhatározása.Kérdés,hogy a barátai - akikkel eddig sörözött- mennyire fogják befolyásolni.
2009. szept. 8. 07:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem barátai, hanem munkatársai. A főnökük mindenki fizetését csökkentette, kivéve 2 emberét, egyik a párom. Irigyek rá, ezért bízom benne, hogy most már nem fog velük sörözni.
2009. szept. 8. 07:20
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Ez szokott a leggyakoribb váló okok egyike lenni...az embereket nem lehet megváltoztatni, ha ők maguk nem akarnak változni. Az nagyon ritka, ha változik. Szerintem vagy úgy fogadod el, ahogy van vagy ne legyél vele. És amúgy is, magáért kellene megtenni, nem érted. Ha ő erre nem jön rá magától, akkor kár vele az idődet tölteni, mert újra és újra elő fog jönni, hogy téged ez zavar és ez konfliktus forrás.
2009. szept. 8. 07:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Amíg nem volt barátnője, nem érdekelte. Mióta együtt vagyunk, tudja hogy zavar. De így, hogy választania kell köztem és a sörözés között, így ő is rájött hogy ez így nem jó. Hétvégén mehet ha akar, de azt mondta inkább akkor sem megy.
2009. szept. 8. 07:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Hidd el, megváltozhat,ha komolyan gondolja a kapcsolatot! Nálunk is így volt régen, mindennél fontosabbak voltak a haverok,mikor összeköltöztünk,mondtam neki,hogy engem ez zavar, és próbálja csökkenteni a kanbulikat.Teljessen megváltozott,az volt a legnehezebb,hogy az egyedülálló haverjai is megértsék, vége a tivornyázásoknak.Ma már a férjem(8éve vagyunk eggyütt)és nagyon boldogok vagyunk. De a férjem szerint, ehhez az kellett,hogy Ő nagyon akarta ezt a kapcsolatot.Sok boldogságot!
2009. szept. 8. 08:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom is állandóan bulizott,gépezett,mindig a haverok voltak az elsők.Aztán fél év után meguntam,és kapott 1 hónapott hogy megváltozzon különben elhagyom...6 éve vagyunk már együtt és van egy 2 hónapos kisfiunk és nagyon boldogok vagyunk.Ez bizonyitja hogy vannak még csodák.
2009. szept. 8. 08:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Örülök az előttem szólók boldogságának,hogy sikerült a párjuknak megváltozni.Biztos erős akaratú férfiak,és nagyon szerethetik a párjukat. Sajnos én ugyanazt nem mondhatom el a férjemről. Mindig szerette az italt,de azért módjával.De később már sűrűsödtek az ivászatok,és lejáratott a viselkedésével, pl. egy lagziba,vagy bálba nem tudtunk elmenni anélkül, hogy ne rúgott volna be.Most már 22 éve élünk együtt, de már odáig jutottam, hogy utálom a látványát is ,ha részeg.Ő sohasem tudott lemondani a kedvemért,és a gyerekek kedvéért se a dohányzásról,se az italról.Pedig már válással is fenyegetőztem de smmi. 1-2 hétig meghúzza ilyenkor magát,de utána kezdődik minden előlről. Nagyon akaratgyenge ember,és engem se szertehet eléggé, mert akkor le tudott volna mondani. Ebből is látszik,hogy van pzitív ,és negatív példa is.Embere válogatja.../ De ahogy a népi mondás tartja" Kutyából nem lesz szalonna!" De őszintén kivánom, hogy neked legalább sikerüljön!
2009. szept. 8. 09:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Megváltozhat, ha Ő maga is akarja a változást.

A kérdés, hogy mennyire lesz Önmaga a változás után. Mert felvehet egy új viselkedést, mint egy ruhát a kedvedért, de ha ez nem lesz a sajátja, nem érzi benne jól magát, akkor előbb-utóbb le is veszi majd. Úgyhogy most sok múlik Rajtad is, hogy mennyire tudod megtölteni az estéit, mit tudsz neki nyújtani cserébe a sörözés helyett? Minél jobban és tartalmasabban töltitek el a sörözés "idejét" annál nagyobb az esélyed, hogy a változás végleges lesz és nem csak átmeneti. Segítsd abban Őt, hogy megtalálja saját magát ebben az új szerepben (mert kezdetben csak az), és végleg vegye magára, váljon a lényegévé! Ne abban bízz, hogy a kedvedért megteszi, vagy betartja a szavát. Az sok, de nem mindig elég. Ha megtalálja benne a valódi önmagát, az igen.

2009. szept. 8. 11:01
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én minden estémet amúgy itthon töltöm, mert a barátaim is mind a párjukkal vannak. Hétvégenként vannak afféle "csajos-összeröffenések". Tehát ha ő nem fáradt, én szívesen lekötöm az estéjét mozival, sétával, közös főzéssel, fürdéssel, vagy akármivel amihez van kedve. (Sportot azért nem néznék vele).

Reménykedem, hogy megváltozik. Szeretem, napközben egy tündér, de ha iszik akkor hamar elalszik. Nem beszélgetünk, nem csinálunk közösen semmit, pl a közös vacsira gondolok.

2009. szept. 8. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!