Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek, hogy depressziós...

Félek, hogy depressziós leszek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok. Apám alkoholista, húgom internet függő, 17 éves, minden év végén és félév végén megbukik valamiből. Párom 30 éves és mostanában csak a számítógépes játék és a haverok érdekli. 2 barátom van, de most hogy nincs pénzem ők is elhagytak. Állandóan járnak szórakozni, sokszor én is mentem velük (lejártunk a helyi kocsmába sörözni), de most hogy nincs pénzem nem hívnak magukkal. Senkihez nem tudok egy jó szót szólni. A szomorúságommal magamra maradtam. Nem értem miért. Ha sofőr kellett mindig ott voltam vittem őket, pénzt soha nem kértem, sőt semmit. Mindig jó voltam hozzájuk ott segítettem ahol tudtam. Ha boldog vagyok és van nálam pénz mindig velem vannak és boldogok vagyunk.

Nagyon rosszul esik, hogy így bánnak velem. Az evésbe menekülök állandóan, ebben a pár napban nagyon sokat híztam, így se voltam az a vékony lány, és ez is alá ássa az önbizalmam. Mit tehetnék? Segítség.

2009. szept. 7. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Rossz társaságba keveredtél. Magadbazuhanás helyett inkább keress hozzád való barátokat, akik szeretnek és értékelnek, nem csak a pénzedre hajtanak.
2009. szept. 7. 19:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Na igen mondani könnyű. Örültem, hogy legalább ennyi barátom van, nem vagyok nagyon ismerkedős. És attól hogy ők ilyenek én még mindig szeretem őket, már 6-7 éve a barátaim.
2009. szept. 7. 20:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de akik magadra hagynak a bánatoddal, azok nem a barátaid. Még ha nehéz is beismerni magadnak.

Vannak tények, amiket el kell fogadni, mert "ezt dobta ki a gép", de ez nem jelenti azt, hogy nem fog soha megváltozni.

23 évesen nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy így elkeseredj. A rossz kapcsolatokat le kell építeni, nincs mese, és új barátokat is fogsz találni, nyugodj meg.

És ne merülj el ennyire az önsajnálatban, mert igenis tudsz változtatni a dolgaidon, csak szedd össze magad. Most úgy látod, mások felelősek a Te életedért, boldogságodért, pedig ez nem így van!

2009. szept. 7. 20:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A barátkereséshez annyit tudnék hozzáfűzni, akkor a legkönnyebb, ha több hozzád hasonló emberrel vagy "összezárva".

Értsd ezt valamilyen iskolára, az OKJ-s tanfolyamtól a nyelviskolán át, a tánciskolákig.

Ha valamit tanulsz van célod, és lesz eredménye. Közben megismerhetsz embereket, a kezdő téma alapból megvan, mivel egy közös dolgot tanultok.

Ez kis tapasztalat a rövid 16 évem alatt (:D), de nekem bevált ;)

f16

2009. szept. 7. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy szakembert, aki segít letisztázni a kapcsolataidat. Túl sok függőséget soroltál fel, amik behálózzák a mindennapjaidat. :(
2009. szept. 7. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:

én már több mint egy éve ugyanebben vagyok. halálosan unalmas így élni, de szerintem ezen csak az segít, ha a körülményeid változnak. akkor nem leszel depressziós, addig valószínűleg igen. nem kell gyógyszer, meg semmi, magától helyreáll az agy kémiája, ha a dolgok rendeződnek.

amik hát, van hogy egy évig sem. :)

2009. szept. 7. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!