Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet egy beteget szivbol...

Lehet egy beteget szivbol szeretni, vagy keres inkabb valaki mast maganak aki egeszseges?

Figyelt kérdés
Az a gond, hogy en mar regota lelki gondokkal kuzdok, ami testi tunetek formajaban is megnyilvanul, egy eve lettem beteg,de igazabol az utobbi 3honapban lettek sulyosabb tuneteim, es most egy honapja kapok antidepressznas kezelest, de meg igyis elojon migren roham is neha, sot mas egyeb rosszulet is,es a baratom,elettarsam(pasi)mintha ilyenkor nem is leteznek ugy viselkedik velem, pedig jolesne ha megkerdezne kerek e vizet, mert peldaul tegnap csak ilyen nagy cikcakkokat lattam magam elott...de miert nem lehet egy beteget szeretni?Lehet hogy elkellene koltoznom ,mert teher vagyok neki.Mindig azzal cukkol,hogy vilag eleteben egy ekkora luzerrol almodott....marha jo..nem tudom mit tegyek,persze a pasiknak csak addig jo valaki amig nincs gond, ha mar van akkor keresik a kiutat, persze a nok nem ilyenek bezzeg....Mi a velemenyetek errol?Szerintetek van ertelme nekem meg ebben a kapcsolatban lenni?koszi elore is a valaszokat L/21
2009. szept. 7. 15:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha jól értem egyedül vagy külföldön és a barátod az, akinek melletted kellene állni, de Ő vagy nem akar, vagy nem képes erre. Nem egyszerű a helyzeted.

Jó felvetés, hogy meg kellene tudnod, honnan erednek a tüneteid? Erre az, aki gyógyszert ír fel Neked, nem alkalmas, Ő megnézi a laboreredményeidet és megpróbálja tünetileg kijavítani az értékeket. Ez néha szükséges rossz (mellékhatásai vannak), de az igazi, ha a kiváltó okot szünteted meg. Sajnos az ok lehet maga a rossz párkapcsolat is, ekkor el kellene hagynod a párod. Mert mindkettőtöknek ez lenne a jó. Csakhogy akkor hova mész betegen?

Másik oldalról nem biztos, hogy ez okozza, akkor jó, ha van melletted valaki, még ha most úgy is tűnik, hogy Ő hasznavehetetlen, Te meg csak a terhére vagy. Mivel az is igaz, hogy ilyen helyzetben neki sem könnyű, ha nem Ő okozza, időt kell hagyni neki is, hogy feldolgozza, beletanuljon. Sőt, Őt is támogatni kellene, csak erre Te most nem vagy képes. Na ezért szerencsétlen a helyzet.

Mindenképpen tudd meg, ki vagy mi áll a panaszaid hátterében?! A párod nyom le lelkileg? Vagy Te hoztad ezt messzebbről a múltadból ebbe a párkapcsolatba? Ez lenne az első, amit kiderítenék, nem pusztán kíváncsiságból, hanem mert ez szabja meg a követendő irányt. E nélkül jól el lehet tévedni. Tehát irány a szakértő, pszichológus, beszélgetés, probléma feltárása, csak utána a döntés!

2009. szept. 8. 09:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Nincs.

Szerintem is költözz el!

Csak akkor ha nem lesz az utálatos pasid,akkor ki fog eltartani?Két év munka után elég hamar feladtad.

Igazából a saját lábadra kellene állnod és minden problémád megszünne.

Még sosem láttam olyant,hogy valaki táppénzre szoruljon lelki betegség miatt,ha önmagát fenn kellett tudnia tartani.

2009. szept. 8. 11:30
 13/15 A kérdező kommentje:
mindenki lenez,tudtam,hogy ez lesz,harom honapja hanyok, es elegge eros testi tuneteim is vannak,megneznem az utolso valaszolot ,a helyemben,hogy menne dolgozni!!!!!!!!!Nagyon szivesen megneznem, mert szerintem Qrvara sehogy se tudna bemaszni, ugy ahogy en sem tudok.....Egyebkent ez abszolut nem az akarateromon mulik,ez azon mulik, hogy ne legyenek tuneteim amik akadalyoznak a munkaban.Koszonom a tobbi kedves valaszolonak a valaszait:-)az utolsonak meg annyit,hogy ne beszeljen olyan helyzetrol amiben meg nem volt benne.....
2009. szept. 8. 11:42
 14/15 A kérdező kommentje:
es most nagyon kedves volt a pasim tegnap is nagyon aranyos volt velem:-)en tenyleg nem viccelek, sulyos tuneteim vanank es ezert nem tudok dolgozni, persze az nem erti aki nem elte ezt at, mindennap sirok emiatt, mert szeretnek ugy elni, mint masok, de sajnos ez az utobbi 3honapomban lehetetlenne valt, irigylem azt aki csak igy szabadon itelkezhet a masikon, mint az utso valaszolo
2009. szept. 8. 11:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Én továbbra is ezt vallom: the love is the only.

Egy orvos barátom mondta, hogy az endorfinnál hatásosabb szert még nem sikerült szintetizálnia a gyógyszeriparnak.

Ehhez meg viszont nem doki kell, hanem egy érzelmileg érett, empatikus és türelmes társ:P

(15:51-es)

2009. szept. 8. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!