Lehet egy beteget szivbol szeretni, vagy keres inkabb valaki mast maganak aki egeszseges?
én jártam depressziós pasival másfél évig.
örülök, hogy vége lett.
állandóan filozofált, hogy milyenek az emberek, nem lehetett elmenni vele sehova, mert se pénze nem volt, se kedve. engem is lehúzott az állandó panaszkodásával.
természetesen nem szabad egyből otthagyni ilyen beteget, próbálni kell segíteni, hisz nem mindig tehet róla, de évekig nem szabad mellette maradni, mi értelme mégegy életet tönkretenni. ha ő nem akar kilábalni magától a depresszióból, akkor más sem fogja tudni rákényszeríteni.
azóta már kezdettől elkerülöm a panaszkodós, rosszkedvű pasikat. nem akarom megmenteni őket. bocsi, hogy őszinte voltam, de ez az igazság.
Ha nem lennél ilyen rosszul Te magad, az is eszedbe jutott, volna, hogy neki sem túl könnyű. Lehet, hogy irtózik a betegségektől, vagy neki is van elfojtott hajlama a depresszióra, és most meg van ijedve. Magunkat hajlamosak vagyunk minden körülmények között ártatlan áldozatnak és jónak látni, hiszen a saját gondjainkkal, problémáinkkal, kifogásainkkal tisztában vagyunk, együtt élünk velük. Mások hasonló helyzetét, gondjait viszont előszeretettel látjuk gonoszságnak, nemtörődömségnek, lustaságnak. Ez van.
Abban teljesen igazad van, hogy a nőktől a társadalom jobban elvárja valamiért, hogy áldozzák fel magukat a párjukért, míg a férfiaknál "bocsánatos" bűn, ha ilyenkor lelépnek. Ez tényleg nem túl szép dolog, de ezen sem lehet könnyen változtatni, ergo szintén "ez van" -kategóriás.
Szia!
Nyugodj meg Simán lehet szeretni.
Nekem az ex barátnőmnek voltak pszichoszomatikus tünetei, mert az egész családja terrorizálta meg ilyesmi. Minden korábbi pasi elmenekült mellőle mondván, hogy nem hiányzik egy "defektes" kapcsolat. Engem mindez nem érdekelt. Ha valaki valakit igazán szeret, akkor az sem számít ha nyomorék az illető. Sőt, továbbmegyek, rengeteg lelki probléma -(sőt pl. skizofréniára volt már példa!!!)- elmúlhat, ha szerető réteg veszi körül, és éreztetik vele hogy Ő is ugyanolyan fontos, mint bárki más az életben. Hogy mit tegyél? Ezt az érzelmeid döntik el úgyis...
Legyél boldog! 31/F
Ha ő nem akar kilábalni magától a depresszióból, akkor más sem fogja tudni rákényszeríteni.
A depresszió betegség. Nem biztos, hogy elég a saját akarat a gyógyuláshoz. Segítségre van szüksége.
Én nő vagyok. Az én férjemnél is állapítottak meg szorongásos depresszió két alkalommal is, félelmetes volt, a második különösen. Legalább egy év mire kilábal az ember, és ÓRIÁSI szüksége van feltétel nélküli szeretetre és abszolút támogatásra a párjától. Csak sajnos sok ember értetlenül áll ez előtt a betegség előtt, ami tényleg elég érthetetlen egy kívülállónak, főleg az elején. Könnyebb együtt végigküzdeni.
A párod nem elég érett és/vagy elkötelezett arra, hogy veled küzdje végig. Talán nem biztos a kimenetelt illetően. Ne neheztelj rá, ha ez megoldható, túl nagy lelki feladat lehet neki, ha jól sejtem. Nem tudom, kibírja-e a kapcsolatotok ezt a betegséget.
Én teljesen együttérzek veled, és kitartást! Van jó pszichiátered? Az rengeteget jelent.
Ha a párod érzelmileg már kiszállt, és csak fizikailag van veled, lehet, hogy jobb külön. Ez elválik.
ez a férfi nem áll melletted, nem számíthatsz rá!
nem érdemel meg téged...
egyébként én is voltam ilyen helyzetben, és a férjem sem viselte túl jól, nem úgy reagált, ahogy vártam.
aki nem élte még át ezt a betegséget, annak gőze sincs róla.
Fiatal vagy, a helyedben nem maradnék ilyen ember mellett, aki ennyire nem képes megérteni, együttérezni veled, amikor épp neked van problémád.
Esetleg pont az együttélésetek óta súlyosbodtak a tüneteid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!