Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi ideig viselnéd el,...

Mennyi ideig viselnéd el, hogy nem mutat be a családjának a párod?

Figyelt kérdés

Az én családomban már családtag, mindig itt van, így egyre rosszabbul érint, hogy engem távol tart a saját családjától.

Rengetegszer kértem rá, hogy hagy ismerjem meg én is a családját, de mindig halogat.

(Arra ne gondoljatok, hogy lehet másik élete is van, mert rengeteget együtt vagyunk, együtt is alszunk, de ha éppen nem, akkor is alvásig beszélgetünk.)

Szóval mennyi idő lenne a határ ami már nem tolerálható?

Mit tennétek?

2013. febr. 15. 22:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Mikor mi összejöttünk a vőlegényemmel,akkor ő kb. a második napon bemutatott, a szülei mondták,hogy tegezzem őket,náluk otthon vagyok,ne is feszengjek,ne érezzem magam idegennek,mert családtagnak tekintenek.

Én egy év után mutattam őt be a szüleimnek,mert anyámék nagyon kritikusok,mogorvák,nem szeretik a változást,nem szeretik,ha egy "idegen" mászkál a házukban.Maguknak valók eléggé. És én kellemetlennek éreztem,hogy hogy a bemutatással hülye helyzetbe hozom a szüleimet, a páromat és magamat is,mert mindenki csak feszeng,a beszélgetés (már ha van) vontatott...Nem volt erre nagyon szükségem.

2013. febr. 16. 09:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Anyai nagymamájával 3-4 hónap múlva találkoztunk a járásunk megkezdésétől fogva, a testvérével 4-5 hónap. Apukájával kb. 1 év 3 hónap, nagynénjével és nagybátyjával 1 év 8-9 hónap, és anyukájával még nem találkoztam (majdnem 2 év). Facebookon meg telefonon már beszélgettünk, de egyszerűen nincs időnk meg pénzünk elmenni hozzájuk. Amúgy Náluk válás volt, meg szétszakadt család, szóval nehéz ügy. Ezért nálunk speciális az eset.

Kérdező! Lehet, hogy a párod családjánál sincs minden rendben, lehet ő se szívesen megy haza hozzájuk, nem tudhatjuk. Ha úgy érzed téged nem szégyell mások előtt (pl. barátok) akkor inkább a családját szégyelli. Okai lehetnek:

- rossz anyagi körülmények

- omladozó ház

- rendetlen igénytelen rokonság

- folyamatos veszekedés

- idegesítő anya, apa, testvér

- vagy mondjuk olyan tulajdonságuk ami neked nem tetszene. Pl én megrögzött cigaretta ellenes vagyok, nagyon rühellem, és én se szívesen mutattam be a házunkat ami olyan mint egy régi kocsma, vágni lehet a füstöt (van most otthon 2 lánc és egy hobbidohányos, meg szerencsétlen anya, aki a szobájába zárkózik a cigiszag ellen.

2013. febr. 16. 10:58
 13/14 anonim ***** válasza:
66%
1 év után min. bemutatni kellene, ha nem akkor a saját családjával baj van vagy nem fog elvenni feleségül soha.
2013. márc. 8. 08:08
 14/14 anonim ***** válasza:

6 év után csak azért akar bemutatni a családjának, mert összeházasodunk. Őszintén szólva nem vágyom rá, de megértem, hogy szeretné megpróbálni. Az ő családja csupa titkolózás, hazudozás, kavarás, felszínen minden rendben van, de a felszín alatt gyűlölet, hazugságok, mentális betegségek... remélem, nem kell majd sokat velük lennem. Nem vágyom ilyesmire. Teljesen megértem, hogy óvott tőlük.

Akármennyit tolerálnék, mert pontosan tudom, mi az oka. Az is oké lenne nekem, ha soha nem mutatna be. De megértem, hogy próbálkozni szeretne, egyre jobban zavarja ez a helyzet.

2020. febr. 20. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!