Hogyan tudunk így haladni ha a párom állandóan a családjának adományozz mint egy jótékonysági hivatal?
Nem vagyok sem irigy, sem más! De nagyon elegem van a páromból is és neki a családjából!
Augusztusban ment ki a párom külföldre dolgozni, alig vártuk hogy kimenjünk a 200.000FTos tartozásból, volt közte például kamatos pénz is amit uzsorástól vett fel, mert senki nem tudott segíteni!Novemberben végeztünk a tartozásokkal, és már ott tartunk hogy egyik-másik rokona is kéreget!
A szülei nem dolgoznak, csak elvannak a maguk levében, pedig az én szüleimmel egy idősek, és míg az én szüleim világ életükben dolgoztak, addig az ő szülei nem, mert nem szeretik a munkát!
Fel tudom idegesíteni magam azon hogy, azért kell nélkülözzem a párom hogy később jobb legyen, az én szüleim felajánlották hogy újítsunk fel egy kis házikót, meg építsünk hozzá, és abban élhetünk kettecskén! Ha a párom haza jön, akkor nálunk "lakik" úgy mond, és cserébe az én szüleim sem kérnek 5ft-ot sem, de a párom sem ajánlaná fel, de ez lényegtelen, csak az esik rosszul hogy az ő szüleit meg támogatja minden mennyiségben!
A páromnak van még 5 testvére, 3 külön lakik, + van még 2 aki közül az egyik öccse még az élettársát is hazavitte, és a második gyerek jön, miközben az a srác nem is dolgozik.Ismétlem neki is büdös a munka! Nekem nem tetszik ez hogy a párom segít, de nem a szülein, hanem az öccsének a nőjét is eltartja szinte!
Az édesanyjáról is megvan a véleményem, ha hazamegy párom, azt várja, de a kedvenc ételét nem főzné meg, mindenkinek van olyan amit az anyukája csinál meg a legjobban, de a pláne hogyha megkérdezem a párom az anyjánál hogy mit evett mindig azt mondja semmit.
Párod dolgozik meg a pénzért, ő dönti el kinek mennyit ad belőle.
Ha párod anyja szült 6 gyereket, akkor gondolom kb 0 munkatapasztalata van 50+ évesen. Biztos kapkodnak érte a munkáltatók....
Te dolgozol? Mit teszel azért, hogy tudjatok haladni? Vagy csak a szüleidtől várod a támogatást?
Azt nem igazán értem, hogy ha külföldön van akkor miért kéne a te szüleidnek pénzt adnia - ezt kifejtenéd?
Ha nem vagy hajlandó megoldani a problémádat, akkor ne panaszkodj! Attól, hogy újra és újra felteszed ugyanazon tartamú kérdésedet, a helyzet még nem változott meg, ugye?
Te munkanélküli vagy, a pasid pénzéből élsz. Miért nem mégy ki te is külföldre dolgozni? Miért nem állsz a saját kicsi csülkeidre, ahelyett, hogy folyton másokat hibáztatsz mindenért? A párod ad a szüleinek. Na és? Szép az a házasság, mondhatom, ahol annyit sem képes két fél egymással KOMMUNIKÁLNI! , hogy ki ad és kinek, és mennyit.
TENNI annyit tehetsz ez ellen, hogy beszélsz a pároddal, elmondod a véleményedet, és teszel azért, hogy más legyen. Például elmégy dolgozni, ha kell külföldre, és mindjárt más lesz a felállás. Például el is válhatsz a pasidról és kereshetsz olyan embert, akivel EGYENRANGÚ kapcsolatban élhetsz.
Ha akarsz. Ha nem, akkor ne panaszkodj. Uncsi!
A férjemet a családja szinte minden tagja nagyon lehúzta míg otthon élt.Az öccsétől a nagymamáig és mindezt úgy hogy lelkiismeret furdalást keltettek benne. Mikor szóba került hogy összeköltözünk akkor én közöltem vele hogy innentől kezdve közös a kassza és nincs belőle kölcsönadás még 10 forint sem.Vagy ha szponzorálni akarja őket akkor külön kassza és a költségeket felezzük és mindenki azt csinál a maradék pénzével amit akar. De az év végi prémiumom is az enyém. Igazából a férjem évek óta tudta hogy ez kihasználás csak otthon élt és kizsarolták belőle. Mikor különmentünk a családtagokkal is közöltem hogy vége a hiéna szindrómának, a saját életünket éljük. Mi nem kérünk de nem is adunk. Jöhetnek de ha nem is hoznak el ne vigyenek.Gondolhatod volt sértődés mert a fejős tehén elment. De ez van megszokták.
Ha közös a jövedelmetek akkor te is kérheted hogy ne támogasson másokat, inkább titeket támogassanak. Ha ez nem megy akkor külön kassza.
Ne aggódjatok, úgyis kitörölteti a válaszokat, ami nem egyezik az ő véleményével. Ugyanazt írtam , mint a 6-os. Kétszer kitöröltette.
Nem tetszik neki, hogy nem haladnak, de eközben csak otthon ül, munka nélkül és irányítaná a pénzt, amit megkeres a párja.
Én is javasoltam, menjen el dolgozni és a saját családát meg segítse ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!