Mit lehet csinálni egy nőnek otthon egész nap, ha már a gyerekei iskolások? Ti nem őrülnétek meg?
Nem vagyok szuperanyuka, csak beosztom az időm és igen, kihasználom azokat a lehetőségeket amik abból adódnak, hogy nincsenek napi filléres gondjaink. Nem azért mert jól házasodtam hanem mert teszek én is érte.
Már leírtam, hogy ahányszor kérdezem nem csinál semmit. Nem úgy néz ki mint aki sportolna, és az is előfordult már, hogy mondta valamire milyen szép, kár hogy neki nincs kézügyessége (ezt is két fülemmel hallottam a másik szomszédnak mondta) Ettől függetlenül érthet valamihez, amit kimeríti a hobbi kategóriát. A hobbiét és a szórakozásét.
Azért mert, nem úgy néz ki, mint aki sportolna, illetve nincs kézügyessége, még csinálhat olyan dolgokat, amik lefoglalják az egész napját...
Pedig azt hittem szuperanyuka vagy, az elejétől kezdve fényezed magad itt, a szomszédasszonyt meg ócsárolod. Erről szól az egész. Ha nem kamu.....
Újra megkérdezem tőled:
Miért csak az a munka fontos/elfogadható/etikus amibe az ember belegüzül illetőleg nem otthon végzi, és/vagy pénzt keres vele?
A "munka" fogalma nem csak ezen tevékenységek egyikét jelenti. "Munka" sok minden lehet. "Munka" az, amit az ember annak tart.
Ha otthon kertészkedik valaki ingyen a saját kertjében az is munka. Ha egy cégnél dolgozik mint asszisztens pénzért az is egy munka.
Hangsúlyozod itt hogy a szomszédasszony által végzett tevékenységek csak "szórakozás, hobbi" kategória.
Hát tévedsz.
Eleve neki a főállása, -ha már ennyire munkaközpontú vagy-, az, hogy ANYA. Igen, valakinek ez a hivatása, ha tetszik neked, ha nem.
Kettő, ha anyai teendőit elvégezte akkor sok egyéb dolgot csinálhat, ami lehet kreatív, nehéz, hasznos, fontos. Nem csak fodrászhoz jár...mellett sok mindent csinál, amiről neked fogalmad sincs, mivel nem vagy a sziámi ikertestvére.
Nekem is van egy ilyen rohadt unszimpatikus és idegesítő szomszédom, aki folyton azon van ki, hogy hova-hova, meg mit csinálunk mi úgy általában, meg van-e munka stb. Mindenre azt mondom, hogy semmi, semmit, sehova, boltba, köszönjük, hello.
Minek kéne neki azt tudni, hogy mennyi érdekes dolgot csinálok? Tőlem aztán fel is fordulhat, megvan nekem a saját társaságom, meg a saját életem, nincs szükségem rá, hogy minden jöttmentet beavassak a dolgaimba, csak azért, mert egy utcában lakunk.
Nem olvastam el a válaszokat, lehet valaki írt hasonlót. Elég sivár élete lehet, ha se nem dolgozik, de még az otthoni teendőket sem ő végzi.
Oké,értem én, hogy a férj fa*a fizetéssel rendelkezik, s abból lehet "shoppingolni", de nem igaz, hogy nem unalmas egy idő után.
Én a helyében csinálnék valami hasznosat: pl. nyelvet tanulnék, önkéntes munkát végeznék. Csak ő ezek szerint lusta mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!