Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha anyu még...

Mit csináljak, ha anyu még mindig aput szidja évekkel a válás után is? Átköltözhetek hozzá?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak már 4éve. De még mindig azt hallgatom, hogy apu ilyen szemét, olyan szemét. Tény, hogy megcsalta, elhagyta nem volt szép tőle, de ez van. Nem értem miért kell heti szinten ezt hallgatnom. Mitől lesz így jobb? Ahelyett hogy túllépne rajta. Akkor én anyunál maradtam (12 voltam) bátyám elment apuval. Szeretnék én is odaköltözni, de nem tudom megtehetem e. Mármint az a probléma, hogy ez is apu lakása, csak miattam lakhatunk itt. Illetve így senki nem fizet senkinek gyerektartást. Ha meg odaköltöznék anyunak albérletbe kellene menni, és gyerektartást is fizetni. Nem akarok így kib.szni vele, de nem bírom már ezt az állandó mocskolódást.

Megtehetem, hogy átköltözök, vagy ez szemétség lenne? Kértem már hogy változzon, de mocskolja aput, de ilyenkor még jobban kiakad, és a végén én is rossz vagyok..

16/L

2013. febr. 11. 11:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Biztos fáj egy megcsalás, de a közös gyerek kedvéért azért uralkodhatna magán. A másik, hogy nem sok olyan esetről hallok, hogy otthagyja a lakást. Talán mégsem kellene annyira szidni.
2013. febr. 11. 12:15
 12/20 anonim ***** válasza:
64%

Anyukád joggal érezheti úgy, hogy apád átverte, anyukád legszebb éveit áldozta rá. Ugyanis annak idején örök hűséget esküdtek egymásnak jóban rosszban. Két gyermekes 40 éves nő után már minden tekintetben normális (megjelenés, jellem, egzisztencia) férfiak nem nagyon kapkodnak.

Egy 40 éves az átlagnál kicsit sikeresebb férfi pedig szinte minden ujjára kaphat neki tetsző huszonéves csajokat.

Nyilván ez is fokozza anyukád apukád iránt érzett dühét.

2013. febr. 11. 12:17
 13/20 anonim ***** válasza:
36%

"Még nem merte aput megkérdezni, mert előtte el akarom dönteni." - kérdező, ez nagyon nem jó ötlet, nem véletlen, hogy az ember először informálódik, azután átgondol, és végül dönt. Gondolj bele, még egy sima, közönséges vendégségbe sem megy úgy az ember, hogy először odaállít, aztán majd lesz valahogy... ez nagyfokú tiszteletlenség a másik féllel szemben, nem lehet embereket kényszerhelyzetbe hozni. Na, valakihez odaköltözni, az meg ennek a sokszorosa...

Szóval de, előbb meg kellene mindenképp kérdezni apukádat, hogy HA ÚGY ADÓDNA, hogy te hozzá költözzél, mit szólna hozzá... (nem kell hosszasan ecsetelni a miérteket...)

2013. febr. 11. 12:22
 14/20 anonim ***** válasza:
58%

#12, attól, mert valaki nem konzervatív ízlés szerinti mintaférj, attól még lehet jó szülő, és a gyereknek semmi köze ahhoz, hogy az apja férjként milyen, nem a gyerek ment hozzá feleségül...

Anyuka részéről az lenne az elvárható minimális tisztelet a gyereke felé, hogy nem a gyereket terheli azzal, hogy nekik a házastársi kapcsolatban milyen bajaik voltak egymással, az ugyanis csak kettejükre tartozik. (tipikusan attól károsodik egy válási szituban a gyerek - ha károsodik - hogy az egyik, majd/vagy mindkét fél őt akarja lelki szemetesnek és élő pajzsnak használni a másikkal vívott háborújában. Abban, hogy az egyik csalta a másikat a másik hanyagolta az egyiket az egyik nem hallgatta meg a másikat a másik inkább a haverokhoz járt... stb. nem a gyerek feladata állást foglalni, igazságot tenni)

2013. febr. 11. 12:32
 15/20 A kérdező kommentje:
Azért nem kell egy vendégség hasonlítani azt, hogy apuhoz megyek. Tudom, hogy semmi kifogása nem lenne ellene, leírtam miért nem kérdeztem még meg.
2013. febr. 11. 12:57
 16/20 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos vannak ilyen anyák, akik úgy érzik, hogy a gyereküknek (főleg, ha lány) szolidárisnak kell lennie velük, és utálniuk kell az apjukat-nem számít, hogy ebbe tönkremennek.

Beteges és önző dolog ez.

Az, hogy hová megy, nem a te problémád, te gyerek vagy (nem pejoratíve mondom). Nem vagy köteles így élni, nincs tekintettel rád. Az apukád attól még szeret téged és lehet jó szülő, mert férjnek rossz. Költözz el nyugodtan, de előbb tényleg érdeklődj a lehetőségeidről.

2013. febr. 11. 12:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy eddig még nem kérdezted meg, az rendben van. De mielőtt végleg eldöntöd, mindenképpen kérdezd meg. (a vendégség meg jó példa erre, mert ott sem az a baj adott esetben, hogy az illetők nem kedvelnének, hanem az, ha váratlanul éri őket a dolog, nem számítanak rá, nem tudnak rá felkészülni... na ilyen helyzetbe ne szabad hozni szándékosan senkit se)
2013. febr. 11. 13:05
 18/20 anonim ***** válasza:
38%
Egy gyerek sem kéri az életét,kapja.De bizony sok sok le mondásaljár.Mert ugye anya mindig kéznél van,szeret ápol segít.vannak rossz napjai?Ugyan már mindenkinek vannak.A család lényege az a bajban is..(ha csonka is)Rúgj csak bele,menj el Te is.Aztán ha össze roppan vagy csinál magával valamit ne lepődj meg.Ő is emberből van ,joggal érezhetné úgy ,rá aztán valóban nincs is szükség hisz mindenki ott hagyja.Meg sem próbálod kizökkenteni,a leg egyszerűbb elmenni.Hiába szeresd a gyereked ő lesz aki kiválasztja a coc otthont.
2013. febr. 11. 13:16
 19/20 A kérdező kommentje:

Csak azt tudnám hol olvastátok azt, hogy rögtön ott akartam hagyni, vagy nem törődök vele, nem szeretem. Hol írtam én ezt???? 4 éve hallgatom TIZENKÉT éves korom óta, hogy apám ilyen görény, olyan görény. És akkor mit csináljak, ha megcsalta? Ne menjek apám közelébe, vagy akasszam fel magamat is, mert bennem vannak a génjei???? Mi a jó istent csináljak???? 42 éves, szerintem szép nő amúgy, mindig vannak pasijai, akiket szerintem ő mar el amúgy maga mellől. Nyugodtan élhetne, én is nagy vagyok, de eddig is azt csinálhatott amit akart, apunál is sokat vagyok. Most pláne élvezhetné az életet.

Mit segítsek neki, de komolyan?? Kértem, könyörögtem, sírtam, volt, hogy már nagyon mérges lettem rá. De az az egyetlen "szórakozása", hogy aput szidja. Komolyan olyan nagy baj, hogy erre nem vagyok vevő? Én vagyok emiatt gonosz?

2013. febr. 11. 13:22
 20/20 anonim ***** válasza:
74%

#18, el tetszettél olvasni a kérdés utolsó két sorát is?

Kérdező próbálta kizökkenteni, nem ment... géppisztollyal mégse kényszerítheti saját anyját arra, hogy ha egyedül nem képes feldolgozni a válását és tovább lépni, akkor kérjen segítséget szakembertől... anyukában már rég lehetett volna annyi tisztelet a gyereke iránt, hogy ezt megteszi magától is... annyira nem bonyolult Magyarországon ilyesmivel foglalkozó pszichológust, terapeutát, csoportot, bármit találni... már ha van rá szándék...

De anyuka kényelmi szintjét láthatóan még nem haladta meg a saját neurózisa, és lássuk be, roppant kényelmes neki a gyereke jogán a volt férje lakásában élve a volt férjét ócsárolni a gyerekének... ahelyett, hogy lépne valami érdemit, előre mutatót.

Voltaképp lehet, hogy a volt férj nagy jót tenne neki, ha elküldené őt a lakásból és ezzel lépéskényszerbe hozná, mert így még évtizedig el fog dagonyázni a saját önsajnálatában, miközben elszáll az élete... ahelyett, hogy összeszedné magát, és rendbe tenné az életét.

És mi történik majd akkor, ha a Kérdező 2-3-4 év múlva egy fiúval jön össze? Akkor majd azért ne költözzön, mert "jajj, az anyucika"??? Mert anyukának még X év múlva csak még nehezebb lesz a saját lábára állni, és a saját kezébe venni a saját sorsát...

2013. febr. 11. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!