Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a kérésük, hogy munkanél...

Jogos a kérésük, hogy munkanélküliként adjam haza azt a kis tartalékomat is?

Figyelt kérdés

December óta vagyok munkanélküli, szüleimmel lakom sajnos ebből kifolyólag is. Januárra adtam nekik pénzt, de most kérnek februárra is, nekem már csak annyi van ami a fizumból meg maradt szűk 20 ezer ft. Ha lesz melóm, abból a felét bérletre szántam. Most kölcsön adtam nekik, de kivannak akadva,hogy miért adják vissza, hiszen itt élek..

Igazuk van,és tényleg én vagyok az önző?

2013. febr. 6. 17:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Részben igazuk van, mert te is ott élsz és fogyasztasz. De azért megérthetnék, hogy munkanélküli vagy és neked is szükséged lehet arra a kevés pénzre. Szerintem az lenne a reális, ha adnál ugyan belőle, de persze csak amennyit tudsz.
2013. febr. 6. 17:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

nem írtál a családod anyagi helyzetéről. ha arra kellett a pénz, h befizessék a számlákat, akkor valamennyire jogos. ha csak azt akarják veled érzékeltetni, h nem szívesem tartanak

el, akkor kicsit szemétség.

bérletre lassan már a dolgozó embereknek sem lesz pénzük, én a helyedben nem arra költeném azt a drága szentistvánt... én sem veszek, pedig van fizum. inkább elteszem egy takarékszámlára, azzal többre megyek. amikor kell, akkor lyukasztok a gyűjtőjegyemből.

2013. febr. 6. 17:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehetnek annyi belátással, hogy nem fosztanak meg az utolsó filléredtől. Valamennyit nyilván adni kell nekik, de, hogy a legutolsó kis tartalékodat is lenyúlják, ez helytelen.
2013. febr. 6. 17:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon rosszul állnak, de már rengeteget adtam amíg dolgoztam, még akkor is amikor nem laktam itt. Külvárosban lakom, és nem valószínű,hogy itt kapok állást, egyre több az ellenőr is, ha dolgozom megint a felét elkérik majd, nem sajnálom, de így sosem jutok előre.:( Gyakorlatilag így ,hogy most is náluk van, kimozdulni is alig tudok..meglehet ettől őrülni. Egyébként 25 éves lány vagyok.
2013. febr. 6. 17:22
 5/10 anonim ***** válasza:

Kicsit rossz a felfogasuk, mert igy a budos eletben nem szabadulnak meg toled...vagy epp ott akarnak tartani? Mind a ket variacio szemetseg. Lehet eppen igy akarnak ott tartani, hogy segits fizetni a szamlakat.

De masik reszrol meg jogos is lehet, vagyis inkabb a "megertheto" szo illik ra. Ha nincs tenyleg penzuk, es tenyleg szamlakra, a napi betevore kell, akkor viszont keres nelkul oda kell adnod az utolso fillert is.

2013. febr. 6. 17:31
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Figyelj, attól hogy nincs munkád, a víz, villany, gázt sajnos ugyanúgy fizetni kell... Ha a napi megélhetés miatt kell nekik a pénzed, akkor számomra érthető.
2013. febr. 6. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

De kit érdkeel, hogy fogyaszt a kérdező? A gyerekük. Csak pénzeszsáknak neveltékl fel? Komolyan mondom, néhány ember annyira buta. Ha a két szerencsétlen idióta szülő nem képes eltartnai egy családot, akkor miért a gyerekre támaszkodnak?

Csak a legnagyobb balf*sz szülők azok, akik mindenáron lehúzzák a gyereküket.

Egy szülőnek akkor is kötelességei vannak a gyerekével szemben, ha az betöltötte a 18-at. Köteles taníttatni, köteles eltartani. Ez amúgy az aluliskolázottaknál, a butáknál fordul elő (elég sok helyen), hogy a szülők semmit nem csinálnak, csak szívják a gyerek pénzét.

2013. febr. 6. 19:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Figyelj, Utolsó, azért nem mindegy, hogy egy 20 éves vagy egy 25 éves gyerekről van szó. A Kérdező 25 éves és lehet, hogy a szülők legnagyobb jószándéka ellenére is, szükség van arra a pénzre.
2013. febr. 6. 19:31
 9/10 anonim ***** válasza:
57%

Ha két felnőtt nem tud eltartani egy háromtagú családot, akkor elmehetnek a fenébe. Nekem ez a véleményem.

Az a baj, hogy mindenki akarja a gyereket, mert hogy majd az eltartja őket. Ez nem így működik.

Megfigyelhető, ahol a gyerek hátránnyal indul (semmit nem kap a szülőktől, majd elveszik a pénzét), ott az alkoholizmus mindennapos.

2013. febr. 6. 19:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Szóval megdolgozom a pénzért adok belőle nekik s miko bajban vagyok akkor szükségük van arra a pénzre amit a munkámból kerestem az ujrakezdéshez...

Szerintem ha az ő pénzüket kérnéd el, akkor mondhatnák azt hogy bocsi de szarul állunk na de december óta kicsit bajba kerültél s most hazamenekülsz s ez van...

Elgondolkoznék ha sikerül az állás elmész s miért adj nekik? Te se állsz jól s ha ök se segitenek a bajban akkor Te nekik miért?

Tudom mert szereted őket és ők téged?

2013. febr. 6. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!