Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mit tenne ebben a helyzetben?

Ki mit tenne ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Olyan emberek írjanak, akik átéltek már tartós társnélküliséget, vagy alapos tapasztalataik vannak ilyen téren.

Teljesen pozitív visszajelzéseket kapok a másik nem képviselőitől. Gyakran használnak "panaszládának, és titokmegőrzőnek" (nemtől függetlenül). Igaz ezt már nagyon unom, mert minden igyekezetem ellenére is egyre jobban kezdek merülni ettől; -lehet hogy igaz a megállapítás, miszerint minél érettebb egy személy annál magányosabb, de ez nem vígasztal; - ettől még egyedül alszok el, vagy halok meg. Szal, úgy érzem az előbbiek ellenére egyre lejjebb zuhanok a magányba, minden próbálkozásom, jóindulatom, és nyitottságom ellenére. Gyakran már identitászavarokat tapasztalok magamon, mint egy, a lemerülés szélén álló riasztó (Cry for help). Mit tennétek? Szakemberekkel már próbálkoztam, jópárat "megettem" már, köztük néhány híres, közismert személyt is ("természetesen" nem kis pénzt otthagyva). Volt már, hogy egyik-másik "telepumpált" erősként ismert gyógyszerekkel, (egyszer már -számomra érthetetlen okból- infúzióval is) de ezek is szó szerint hatástalanok voltak! Kipróbáltam alternatív segítségeket is: (Kineziológia, Hellinger tréning, vallások, stb.), és rengeteg szakkönyvet átfaltam már hátha találok valahol segítséget: semmi. Mi történik? Ilyenkor már tényleg nincs más "megoldás" mint egy szuicid lépés? Ez viszont szemét, logikátlan, és önzö "mutatvány" lenne. De akkor meg mi a francot lehet tenni ezek után? 32/F

2009. szept. 4. 19:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Neked nem szakember kell, hanem egy nő, egy kapcsolat. Amit az meg lesz, minden varázslatosan széppé fog válni.

Miért nem találsz társat? Nem tudom megmondani, de nálam amikor évek teltek el magányosan, és próbálkoztam, akkor egyik nővel sem jött össze. Aztán amikor úgy döntöttem, nem érdekel, nem akarok nőt magamnak és belefeledkeztem a munkába, akkor mindig valahogy a semmiből odasodródott mellém társnak egy nő.

(Tudom nehéz „nem keresni” a társat.)

Aztán eddig én is ódzkodtam az internetes társkereséstől, de az elmúlt fél évben két női ismerősöm is az Interneten talált férjet magának, tehát bátran ajánlom.

38/F

2009. szept. 4. 20:02
 12/18 anonim ***** válasza:
45%

Tessék, itt egy nő, pár nappal ezelötről.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2009. szept. 4. 20:09
 13/18 anonim ***** válasza:
56%
Szia! Én 7 évig voltam egyedül. Pedig ez idő alatt is sokan próbálkoztak, utcán naponta leszólítottak. Valahogy mégis... És nagyon szenvedtem a magány miatt. De 7 év után vége lett, 31 éves voltam akkor. Ma már családban élek, a 2. babámat várom. Most màr tudom, hogy nagyon fontos volt az az időszak, sok mindent másként látok. Egyébként én is panaszláda típus voltam, míg nem a 7 év alatt elegem lett és nyíltan meg nem mondtam néhány embernek, hogy ne haragudjon, de terhes nekem jelenleg ez a szerep. Komolyan is gondoltam és hátat fordítottam. Nem hinném, hogy a gyógyszerek segítenek. Sőt, azt sem, hogy a mindenféle ma divatos, jó sok pénzt elnyelő terápia segít. Én is kipróbáltam párat, de mindegyikben csalódtam. Csak próbáld meg magad kívülről nézni minden szituációban, és az embereket is, mintha egy film lenne. Én egyszer hallucináltam is egy ilyet ez alatt a 7 év alatt, hogy a halott apám áll a szobámban és kamerával vesz fel engem :) Bár ezt hiába ajánlom, lehet, hogy te máshová fogsz kilyukadni, máshogy oldod meg. Ha tényleg ilyen " közkedvelt" ember vagy, nem hinném, hogy a magány lenne a végzeted :) o
2009. szept. 4. 20:19
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 5. 05:19
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Klassz, hogy mindenkit lepontoztál pedig csak segíteni szeretett volna az aki ide írt. Talán először tényleg magadat kéne rendbe tenned! Ilyen hozzáállással nem fog menni!
2009. szept. 5. 16:15
 16/18 A kérdező kommentje:
Uccsó válaszoló! Köszi Neked is a választ! Abban igazatok van, és Veled is teljesen egyetértek, hogy túldramatizálok mindent, és magamat kell gatyába rázni, kevesebbet rinyálni, és többet cselekedni. Hogy erre rájöjjek, szükségesek voltak ezek a válaszok, ugyanis az objektivitás hatásás eszköz. Abban viszont nincs, hogy bárkit is lepontoztam volna; - épp ellenkezőlek: minden válasz hasznos volt nekem, és eszerint kezeltem azokat(még sohasem pontoztam le senkit). Meg aztán szerintem ilyenkor a kérdés, és a segítő válaszok számítanak, és nem az hogy egy mesterséges szerkezet, hogyan "százalékosítja" a kapott válaszokat, ugyanis ennek semmi köze a valóságos értékelésnek (én még nem láttam olyan számítógépet ami érzelmi szempontból is tudna értékelni:) ) Szal, köszönöm még egyszer mindenkinek!
2009. szept. 6. 09:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem még az is eszembe jutott, hogy mi lenne , ha beiratkoznál egy olyan tanfolyamra ami érdekel. OKJ-s felnőttképzések, vagy ha több pénzed van valami plusz szakot tanulni, fősulin) . És akkor biztos , hogy tudsz új ismeretséget szerezni. Ráadásul biztos, hogy azonos érdeklődési körből kerül ki az illető. (férfi, nő egyaránt) Max. nem a pszichológus teszi zsebre a pénzed.
2009. szept. 7. 21:22
 18/18 anonim ***** válasza:
..és nem utolsó sorban van esély rá, hogy nem megtört párkapcsolatokból kikerült emberekkel van csak módod megismerkedni mint a társkeresőkben.
2009. szept. 7. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!