Kérhet rokontartást tőlem?
A 18 éves lányom elköltözött albérletbe,a barátjával. 2 hónapja él külön,én az árvaságit és csp-trózsaazin csekken adom fel neki,de ez nem elég nekik igy fenyeget h rokontartásra beperel. Nehezen élek meg én is,nem tudnék fizetni.
Azért költözött el mert a barátja szép lassan beköltözött hozzám. Pénzt nem adott,csak vitt és megkértem h menjen szépen el innen,továbbá fizesse ki a többletet amit az ittlétével okozott a a 1,5 honap alatt. Lányom összeveszett velem,h én nem fogadom el a barátját igy elment vele albérletbe.
Nemvolt bajom a fiuval,heti 1-2 alkalommal itt aludt,de ez h se szó,se beszéd becuccolt idekiverte a biztosítékot. Nem tudok eltartani plussz egy főt.
Kérni kérhet,de nagyon valószínű hogy nem kapja meg.
Ugyanis ez nem úgy megy, hogy ő elköltözik, és utána követelőzik. Egyébként te is nyugodt szívvel mondhatod neki, hogy képtelen vagy eltartani magad és akár te is kérhetsz rokontartást a lányodtól..
Majdnem 40.000ft.
Mondtam neki h intézze el h ő kapja ezeket,mert nincs szükségem arra h mert nekem nincs időm egyből a postára menni,és fenyegessen mindenféle perrel,mert 2 nappal késöbb megyek postára
Nyugodtan utána mond meg neki, hogy az alaptörvényben is benne van, hogy a gyerekeknek a szülőkről gondoskodni kell. Így jövő hónapban te perled rokontartásért őt.
Biztos nem ítélik meg neki, érdemtelen rá, pl ha nem normális a kapcsolat veled. Tényleg van egy ilyen feltétele, hogy ha nem rendszeresen normálisan tartja veled a kapcsolatot akkor érdemtelen.
1. 18 éves kortól nem jár a családi pótlék neki, föként ha együtt él valakivel.
2. 18 éves kortól nem vagy köteles egyáltalán eltartani.
3. Ha valakivel élettársi kapcsolatban van, attól kezdve neked semmiféle kötelezettséged sincs vele szemben.
4. Ha valakivel együtt él, akkor nem jár neki tovább az árvasági segély, ezt jó, ha lejelented, mert különben megbüntetnek, hogy jogtalanul lesz felvéve.
5. Rokontartás csak elvált szülö esetében járhatna attól, akivel nem közös háztartásban él, de ebben az esetben sem, ha valakivel együtt élnek.
Szóval nem kell egyáltalán semmit fizetned neki, a családit meg az árvaellátásit le kell mondani, mert különben kamatostól kell visszafizetni, más meg nem jár.
Utolsó családival nincs igazad az 20. éves korig jár ha nappalin tanul.
Az árvasági nem tudom, hogy van de ha tényleg nem jár, akkor intézkedj mert jogilag azt te vetted fel így ha nem járt neked is kell visszafizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!