Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A masodik gyerek segithet...

A masodik gyerek segithet abban hogy egy parkapcsolat ujra jol mukodjon?

Figyelt kérdés
Az elettarsammal 5 evig boldogan, problema mentesen eltunk. Mivel mar mind kettem 35 folott jarunk ugy gondoltuk hogy vallalunk gyereket. Megszuletett a kisfiam aki nagyon aranyos de a kapcsolatunk az teljesen tonkre ment. A gyerek miatt aki most 3 eves nagyon sokat veszekszunk. Az elettarsam elkenyeszteti mindent meg enged neki, engem ez nagyon zavar. En szeretnem ha tudna a gyerek hogy vannak doldok amiben nem o dont, szeretnem ha megtanulna azt hogy a "nem" az mit jelent. Az utolso 3 ev az sertodesekbol alt, ket alkalommal mar elkezdett nekem csomagolni. Talan egy evvel ezelott kitalalta hogy jo lenne ha a gyerekunknek lenne egy testvere mert hat hogy ne legyen eggyes gyerek. En nemet mondtam ugy gondoltam hogy eloszor renbe kellene hoznunk a kapcsolatunkat ha ez lehetseges. Most ez a legnagyobb problema, minden honapban panikol es . En is szeretnek nem csak egyet tobbet is de egy ilyen kapcsolatra vallalni egy masikat. Beszelgettunk errol, megertem hogy nagyon szeretne. Tobb alkalommal is gondoltam OKE legyen ugy ahogy o szeretne de akkor jott egy ujabb sertodes es akkor meg arra gondoltam milyen jo hogy nem terhes. Lehet hogy az en makacssagom miatt nem lessz ebbol jo kapcsolat sosem, lehet hogy tenyleg megvaltozna kozottunk minden a masodik gyerek utan? Nem tudom. Koszonom hogy elolvasta.
2013. febr. 4. 23:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
17%
es azt szeretnem meg mondani, hogy essen ki a szeme annak amelyik lepontozott :)
2013. febr. 5. 08:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon különböző az elképzelésetek a gyereknevelésről. Két gyerek sem fog ezen változtatni, pont ugyanígy és ugyanennyit fogtok veszekedni.

Olvassatok el együtt gyereknevelésről szóló könyveket, beszélgessetek (veszekedés nélkül!!) arról, miért érzitek helyesnek a saját nevelési elveiteket.

Közelítsétek az álláspontokat!

Úgy látom, ti előbb-utóbb szét fogtok menni így is.

Olyan nincs, hogy minden nap ugyanazon veszekedtek, meg nekiáll csomagolni...

Hogy akar mindent megadni a gyerekének, ha a legfontosabbat ő veszi el??? A békés családi hátteret, az egymást támogató szülőpárt, és az apát?

Legfeljebb nem egy gyerekkel megy haza a mamához, ha besértődik, hanem kettővel.

Gondolom, mikor később a gyerek a fejére fog kakilni, és már késő lesz kialakítani a szülői tekintélyt (dackorszak, kamaszkor, lázadó korszakok), akkor is azon fogtok veszekedni, ki a hibás.

Gyereket nevelni akkor is piszok nehéz, ha a szülőknek egyeznek a nézetei.

Így lehetetlen.

2013. febr. 5. 08:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
13 év tapasztalattal mondom, hogy NEM, NEM!!!!!!!!
2013. febr. 5. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Töröld ki a fejedből azt, hogy egy gyerek rendbe hozhat egy elromlott kapcsolatot! A gyerekkel (is) jó kiszúrnál! Szerinted ha a már meglévő gyereketeket elkényeztetni, akkor a másik gyerekkel nem ezt tenné? Egyébként a párodat se értem, hisz valószínűleg ő is tudja, hogy nem működik, ennek ellenére rágja a füled egy gyerekért....
2013. febr. 5. 11:10
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A legnagyobb butaság azt gondolni, hogy majd a gyerek megoldja amit két felnőtt nem tud. Az én párom felesége is ezt gondolta, addig erőltette a gyerek témát, hogy az majd mindent rendbe hoz amíg lett is gyerek, persze a kapcsolat egy éven belül totál tönkre ment. Most mindenki hibás, csak az nem aki azt gondolta,hogy a gyerek majd mindent megold. A legnagyobb szenvedő alany pedig az az ártatlan gyerek, aki beleszületik egy ilyen ádáz helyzetbe, és már 0 évesen elvárással vannak felé, hogy na, kislányom/fiam, hozd rendbe az egcseszett házasságunkat!
2013. febr. 5. 11:16
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Eg gyerek sosem segít ezen, épp az hogy scak nehezíti mégjobbamn még a legjobb akpcsaokatokba is okoz nehézséget. Nem hogy második gyerek.
2013. febr. 5. 11:53
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog rajta segíteni.

Viszont apukának is meg kel tanulnia nem-et mondani, mondjuk hagyd rá a gyereket 2 hétre.

Ismrősömnél a felaállás: apuka elvan a gyerekkel, de nem neveli, anyuka meg az elején nem akart a gyerekkel konfrontálódni. Ennek az lett az eredménye, egy roppant akaratos és hisztis gyerkőc. Anyuka már rájött, hogy újra kéne húzni a határokat, de egyedül nehéz, ha az apa nem partner, ráadásul ahogy nő a csemete egyre nehezebb lesz.

Le kell ülni a apároddal és beszélni kell erről.

Azt mondod, hogy a gyerek előtt jó volt a kapcsolat. Miket csináltatok? Mibe volt más? Töltsetek megint egy kis időt együtt (csak le tudjátok passzolni a gyereket a mamához), menjetek randizni, ccsábítsátok el egymást. Talán ez feldobja a hétköznapokat :)

2013. febr. 5. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!