Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek? Megőrülök a...

Mit tehetek? Megőrülök a húgomtól!

Figyelt kérdés
Ott kezdődtek a problémák mióta édesapám meghalt. A húgom nem dolgozhatta föl rendesen, mivel folyamatos dühkitörései vannak. De mostanában elkezdett verekedni is. Anyukámat már kétszer megverte és csak a legutóbbi alkalommal voltam ott, hogy megvédhessem tőle, amitől annyira begurult, hogy már engem sem hagy békén. Nem tudok mit kezdeni vele, volt már pszichológusnál de ő sem tudott mit mondani, arra fogta, hogy a tinédzser kor miatt van. De az nem normális ha veri a családtagjait. De ez nem volt elég nemrég észrevettük, hogy lopdos és mindenféle kacatra elkölti a még apától ránk hagyott örökségre. Mit tehetek? Már akármit megtennék, szívesen el is költöznék de nem akarom itt hagyni az anyukámat és még önálló keresetem sincs.

2013. febr. 3. 20:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Biztos alapos munkát végzett az a pszichológus? Szerintem az a kötelessége, hogy kortól függetlenül kezelhesse bárkinek a problémáját, és nem hiszem, hogy ezzel a kamaszkorra fogással befejezettnek tekintheti a munkáját. Érdemes lenne egy másik pszichológusnál is bepróbálkozni.

Nyugodtabb pillanataiban néhány kedves gesztussal lecsökkenthetitek a hajlamát arra, hogy bántson titeket. Pl. megölelitek, ilyesmik, hogy érezze, hogy ti nem rosszat akartok neki, nem kiabálnia kell veletek, hanem épp ellenkezőleg.:)

2013. febr. 3. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Hány éves a húgod?
2013. febr. 3. 20:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Komoly pszichés problémák vannak, a pszichológus annyit is ér ha csak ráfogta valami marhaságra, vigyétek másik dokihoz esetleg pszichiáterhez. Még az sem lenne hülyeség ha pár napra bevinnétek pszichiátriai osztályra hogy normálisan kezeljék meg megfigyeljék, persze lehetőleg egy normálisabb helyre, ha még fiatal korú akkor a gyermekpszichiátriára kellene mennie. Bár itt inkább egy alapos elbeszélgetés kellene neki nem gyógyszerezés mert sajnos a legtöbb helyen az megy és azt szerintem már egy végleges esetben kellene inkább.

Lehet hogy a húgodra ráférne egy alapos nagy pofon aztán észhez tér. De sajnos így nem sokat lehet tenni, mindenképp szakember kell. Esetleg még menjetek el a családsegítőbe tanácsot kérni hogy milegyen, ők hátha tudnak hasznosabbat mondani mint mi itt ezen az oldalon, egy próbát megér szerintem.

2013. febr. 3. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!