Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyámat,...

Hogyan győzzem meg anyámat, hogy a szobám tabu? 15/F

Figyelt kérdés

Nos az a helyzet, hogy meg szeretném győzni anyámat, hogy ne jöjjön be állandóan a szobámba ne nézelődjön a cuccaim, ruháim közt, ne jöjjön be és zaklasson tanulás közben ,

ne turkáljon a fiókjaimba, pénztárcámba, ne keresgéljen a polcaimon. ne leskelődjön a számítógépemen stb...

#szoba #anya #tabu stb...
2013. febr. 2. 10:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Persze még úgy is odaadnám, hogy nem kell visszaadnia.

Csak az a gond, hogy amíg suliban vagyok simán

átkutatja a cuccaimat.

Ja és nem cigizek,nem drogozom, nem iszok alkoholt meg semmi a pénzt is értelmes dolgokra költöm.

Ezt azért leírtam ha valaki megkérdezné ,ja és bennem még sosem csalódhatott szóval örülnék ha nagyobb életteret adna.

2013. febr. 2. 11:04
 12/20 anonim ***** válasza:
87%

Anyám dettó ugyanez én eldugok mindent ami nem rá tartozik és had turkáljon. Am engem is nagyon irritál ez a dolog.

18L

2013. febr. 2. 11:24
 13/20 A kérdező kommentje:

Én most egy széfet fogok venni, hogy ne tudjon velem szórakozni mert ma is játssza a magánnyomozót.

És ami nem rá tartozik azt belerakom.

2013. febr. 2. 11:32
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem azt kéne kitalálnod, hogy mi a kutatás oka. Nem bízik benned? Nagyon kíváncsi, és nem tudja visszatartani magát? A pénzről csak elfelejt szólni, vagy szerinte nem is kell?

Ha megvan az ok, akkor könnyebb lesz megoldani. Az én anyukám például nagyon feledékeny, ezért azt beszéltük meg, hogy ha elvisz valamit, akkor hagy egy üzenetet az asztalomon. Így nem ér meglepetés, hogy hova lett az a 2000 Ft a költségvetésből.

Persze lehet, hogy nem lehet vele mindent megbeszélni. Ez esetben döntsd el, hogy mi éri meg: feláldozni az amúgy jó kapcsolatotokat, és pl. zárni az ajtót, vagy inkább elviseled a kutatást és ügyesen pakolsz, hogy ne találja meg, amit nem akarsz. A számítógép lezárásától talán még meg se fog sértődni, én is rutinszerűen lezárom a képernyőt, ha pl. wc-re megyek.

2013. febr. 2. 11:38
 15/20 A kérdező kommentje:

Én is lezárom a képernyőt meg minden, de más szülő örül ha a gyereke olvas ő meg kiakad azon, hogy én milyen könyveket olvasok. Ezen kiakadt:

[link]

És ilyen hülyeségek miatt keletkeznek az értelmetlen viták amiket ő tovább szít .

2013. febr. 2. 11:55
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Én ebben a korban pont ilyen miatt ültem le anyummal, átbeszéltünk, lett egy kis széfem. Mondjuk nálunk anyum nem kutatott, apám keresett pénzt arra, hogy eligya. Volt, hogy az én széfemből éltünk anyuval. (apám a szeretőjénél evett, haza nem is nagyon adott, amit diákkal kerestem, az volt)
2013. febr. 2. 12:06
 17/20 A kérdező kommentje:

Durva történet. Az én apám is egy s*ggfej kb. negyedévente látom akkor is jön panaszkodik a pénzügyeiről és 10 perc múlva lelép kevés pénzt ad de 50-60 millió forintos luxus házban él jó környéken, állandóan nekem kell hívogatnom bár már meguntam le fogom sz*rni.

Kiskoromban odavolt értem meg minden anyám azt ígérte, hogy ha felköltözünk Pestre többet fogom látni ja akkor 2 havonta láttam most meg jó ha negyedévente.

2013. febr. 2. 12:14
 18/20 anonim ***** válasza:
30%
Úgy hogy bebizonyítod hogy megbízhat benned. 15 éves kamasz vagy még jó hogy mindet tudni akar rólad. Pakolj össze hogy ne neki kelljen és tanulj rendesen. Első sorban pedig legyél mindig őszinte.
2013. febr. 2. 15:31
 19/20 A kérdező kommentje:
Ez kivétel nélkül így szokott lenni.
2013. febr. 2. 16:59
 20/20 anonim ***** válasza:
44%

durva leszek, de őszinte.

anyád egy kontrollmániás idióta, aki képtelen elfogadni, hogy nem rendelkezik mindenre kiható uralommal a fiacskája felett, aki kezd felnőni. nagyon indokolt esetben megérteném, ha EGYSZER áttúrná a cuccaidat (pl. ha kiderül, hogy drogozol), de ha semmi indokot nem adsz rá, akkor beteges. a magánélethez jogod van.

és hogy mit lehet csinálni? anyáddal kb. semmit, az ilyen emberekre a szép szó nem hat, terápiára meg általában nem hajlandóak elmenni. két megoldás van: bezárod a szobádat és a kulcsot magadnál tartod, vagy veszel egy kis széfet, abba pakolod a "magánéletedet", és szintén magadnál tartod a kulcsot. a gépedre meg teszel jelszót.

ja, és minél előbb lelépsz otthonról, ha nagykorú leszel.

2013. febr. 13. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!