Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért mert apám alkoholista,...

Azért mert apám alkoholista, azért nem szeretek inni?

Figyelt kérdés
Soha sem voltam részeg, pedig 23 éves vagyok. Inni már ittam alkoholt, de csak azért mert "rábeszéltek" itt-ott összejövetelen. Egyik nap mikor összejöttem a barátaimmal, rábeszéltek hogy igyak. Nem lettem részeg, csak sokkal jobban éreztem magam, mert amúgy elég zárkózott vagyok, de ott akkor beszédesebb voltam, tudtam táncolni stb. Hozzáteszem egy pohár pezsgő volt, meg egy pohár Jager. De bűntudatom volt utána. Mert apám útja egy intő példa volt, én meg alkoholizálok?
2013. jan. 31. 22:33
1 2
 11/12 anonim válasza:

Az én apám is alkoholista, de ő ezt nem képes magában tudatosítani talán azért, mert nem meri vagy tényleg nem veszi észre. Majdnem mindennapos, hogy részegen támolyog haza, vagy pedig hozzák. A család már kivan tőle készülve és próbáljuk felnyitni a szemét, hogy ezt abba kéne hagynia, de ő figyelembe sem vesz. Mindig azzal érvel, hogy a mindennapi kemény melózás után csak egy üveg sört és 1-2 felest iszik és ettől már részeg is, mert annyira kifárasztja a kemény munka. Én állandóan azt sugallom felé, hogy ne igyon annyit és olyan gyakran, mert a nehéz munka mellett az alkohol is tönkre teszi. A minap az apósommal ivott itthon, hallottam, hogy már nagyon részeg és alig tud értelmes szavakat kimondani. Az anyukám átjött mihozzánk, mert már nem bírta nézni és hallgatni az arcán látszódott, hogy nagyon feldúlt, majdnem sírt. Én dühös lettem és átmentem hozzá és az apósom előtt megmondtam neki a magamét, amúgy nemvolt sok értelme, mert nem tudott még figyelni sem de azért a pohár a kezében volt.

Ha józan, akkor nagyon rendes ember és szereti a családját, de mikor részeg akkor olyan, mintha nem is ő lenne az. Ezért nem iszom, maximum egyszer-kétszer egy évben és azt is mértékkel. A pálinkát nem tudom meginni, egyszerűen felfordul a gyomrom tőle és apámra emlékeztet az a kis pohárka, amiből isszák. Egyszóval apám miatt nem szeretek inni.

2013. febr. 2. 14:23
 12/12 anonim ***** válasza:

annyi bűn van. miért baj ha nem iszol?

lopj csalj hazudj helyette.

ezeket is lehet kulturált módon.

2013. aug. 18. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!