Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a csaj odaköltözik, akkor...

Ha a csaj odaköltözik, akkor nekem mennem kell?

Figyelt kérdés

Amikor a párommal felmerült az összeköltözés, érdekesen oldottuk meg. Ő egy szobát bérel, és azt mondta, ha hivatalosan odaköltözöm, akkor a felét fizessem. De ha megvan a saját albérletem, akkor nem kell az övébe beszállnom. Ez ilyen elvi hülyeség, hogy nem akarja eltartani a barátnőjét.

Mivel az ő albérleti díjának a fele is jóval több, mint az enyém, ezért abban maradtunk, hogy megtartom a saját albim, de úgy tekintjük, mintha nem lenne. Nincs is ott már fél éve cuccom, a főbérlő szerint én vagyok a világ legjobb albérlője :)

Tegnap a lakótársának (aki egyben a tulaj is) a barátnője mondta, hogy nem kapott kollégiumi elhelyezést, és ha nem sikerül a fellebbezése, akkor ő is beköltözik.Így már négyen laknánk egy kb. 45 m2-es lakásban.

Erre ma reggel mondta a párom, hogy ha a csaj beköltözik, akkor valakinek mennie kell, mert sokan lennénk. És hát az nyilván nem a tulaj, nyilván nem a tulaj barátnője, és nyilván nem ő, aki hivatalosan lakik ott.

Ezen nagyon megbántódtam, és nem tudom, mit tegyek. Azóta ő is megbánta, hogy ezt mondta. Most szólt, hogy Valentin napra vegyek ki szabit, mert elutazunk.

De akkor is bennem van a tüske. Hogy ilyen könnyen azt mondja, hogy akkor mennem kell. Nyilván nem gondolta át, de akkor is. Mit csináljak most?

Az első gondolatom az volt, hogy oké, akkor megyek szépen az albérletembe. De szeretem, és vele akarok lenni. Mennyire súlyos dolog egy ilyen? Hibát követek el, ha szemet hunyok fölötte?

2013. jan. 28. 11:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

"És lakást szeretnénk venni két éven belül, de ha elszórjuk albira a pénzt, akkor sosem lesz saját lakásunk."

akkor kezdhetnétek a spórolást azzal, hogy lemondod a saját albérleted, amit amúgy is fölöslegesen fizetsz.

ne haragudj, de nekem nem tiszta ez az egész, szerintem a párod magasról tesz arra, hogy fölöslegesen költöd a pénzt.

ez az egész sztori, nem akarlak megbántani, és nem is mondhatom, hogy igy van, mert nem ismerlek titeket, de nagyon gyanús.

a párod szerintem egyáltalán nem úgy gondolja a dolgokat ahogy te.

legyél kicsit óvatosabb vele, kicsit hanyagold a srácot, és majd meglátod mit lép.

ha ő komolyan gondolná, akkor törekedne arra, hogy együtt éljetek, akár egy szobában is. nem muszáj lakást bérelni.

elég érdekes, hogy őszre esküvőt terveztek, ami itt van nemsokára, ő meg nem akar veled összeköltözni, illetve ilyen elvi dolgokat állit fel, amiből neked csak károd van.

amúgy szerintem ez csak félrebeszélés a részéről, a helyedben nem lennék annyira biztos abban, hogy ő is annyira komolyan gondolja a dolgokat mint te.

te meg mindent belemagyarázol, mert szerelmes vagy.

legyél óvatosabb.

2013. jan. 28. 16:36
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

én továbbra is az albit mondanám. Ez a 120, amit emlegetsz, teljesen irreális. Ennek kétharmadáért már lehet korrekt albit kivenni (mindennel együtt). És ha belefér neked havi 12be ez a fura helyzet, akkor szerintem ketten bőven jók lennétek egy ilyenben.

Ha házasodni akartok, mindenképpen ülj le vele erről beszélni és próbáljatok együtt élni az addig hátralévő fél évben (ha tényleg..). Sok minden kiderülhet ebből és ha komolyan gondolja, hogy nem sokára házasság, aztán gyerek, akkor igazán időszerű volna felhagyni ezzel a szeparálódással.

2013. jan. 29. 02:16
 23/29 anonim ***** válasza:
63%

A 120 tényleg irreális.

Én is "saját" kis lakásban lakom a párommal, Budapesten a belvárosban.

A lakás igényes, a tulaj jófej.

A bérleti díj a számlákkal együtt nem üti meg a 100-at.

Mi ugyan pont 120-ra jövünk ki, de két 10ezer forintos telefon előfizetéssel, 50megás kábelinternettel, kábeltévével.

A konyhában 23, a szobában általában 26fok van.

Szinte minden megy éjjel-nappal.

2013. jan. 29. 10:10
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem mondta hogy rúgd fel a kapcsolatot, csak annyit hogy költözz vissza a sajátodba hiszen konkrétan erre kért, amit te nem vagy hajlandó elfogadni és mentegeted. Ilyen nincs hogy csak kicsúszik. Akkor csúszik ki valami a számon ha már napok , esetleg hetek óta bennem van. Tehát ez ő benne is benne volt, csak most merte kimondani. Hiába csűröd csavarod azt akarta hogy menj. Ennél egyértelműbb már csak az lehetne ha kipakolva találnád egy nap a cuccaidat. Én nem feltétlen várnám meg a nagy megaláztatást. Menj vissza a sajátodba és várd meg hogy akar e igazán. Mert ebben még mindig nem vagyok biztos, és nem csak én hanem az összes hozzászóló sem.

Sok nő elköveti azt a hibát amit te is.Nagyon véded és keresed a mentségeket. Én azt mondom hogy mutassa meg ő hogy szeret és ne te teperj.

A külön kasszára meg nem azt mondtam hogy nem működhet, csak ha valakik egyszer így kezdik el az életüket abból soha nem lesz közös.Mert ugye te erre céloztál hogy majd egyszer az lesz.

2013. jan. 29. 10:42
 25/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az anyagiak azt hiszem, nem egészen tiszták: a mostani helyzeten ő bukik, én nyerek. Közösen persze bukunk, de nem sokat.

A külön lakásra meg pont azért mondtam a 120-at, mert a jelenlegi életszínvonalunk mellett ez a reális. Ennél lejjebb pedig nem akarjuk adni, akkor már inkább kibírjuk még. Hosszútávon ugyanis ez kifizetődő. Annyira azért nem jó a jövedelmünk, hogy havi szinten 60-70 ezret kidobáljunk az ablakon.

2013. jan. 29. 10:43
 26/29 A kérdező kommentje:

Igen, csak ha elköltözöm, azzal tuti felrúgom. Mindjárt kezdődik a félév, ráadásul úgy, hogy most már én is tanulni fogok. Ez azt jelenti, hogy minden napunk reggel nyolctól este tízig tart majd, plusz utazás. Ami esetemben például azt jelenti, hogy ha kiköltözöm, akkor fél hétkor indulok és fél tizenkettőre érek haza. Hogy őszinte legyek, nem tudom elképzelni, hogy akkor még gyorsan lefürdök, hajat mosok és elmegyek randizni.

Neki egy fokkal jobb, elég fél nyolckor elindulnia reggel és tizenegyre otthon is van, de ebben az esetben sem túl valószínű, hogy még utána kijön elém.

Oké, maradnak a hétvégék, de azokat meg valószínűleg át fogjuk aludni, mert hétköznap nincs elég időnk rá.

Lehet, hogy nem írtam, ez is nehezíti a dolgot. Tudom, hogy nem kéne hagynom, hogy ilyet mondjon büntetlenül, de egész egyszerűen ha elköltözöm, amíg tanulunk is, az egyértelműen a kapcsolat végét jelenti.

(Nem véletlen volt az, hogy nagyon hamar, talán túl hamar is összeköltöztünk. Egyszerűen nincs időnk arra, hogy randizgassunk. Nettó 14 óra mellett azt hiszem, ez nem meglepő..)

2013. jan. 29. 10:52
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

És most leírtad a lényeget.

Szerinted a barátod nincs ezzel tisztában?

Mégis hazaküldene.

2013. jan. 29. 11:59
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Mentegetheted akárhogy, az én párom miután összeköltöztünk, azt se élte túl hogy el kellett mennie 2 napra munkahelyi tréningre.

Nem is tudom hányszor telefonált, pedig nem egy érzelmes pasas.

Ha azt mondanám neki hogy költözzünk külön, tökön szúrná magát.

2013. jan. 29. 12:32
 29/29 anonim ***** válasza:
Utolsó ezt nagyon jól leírtad. Kb nálunk is ez van.
2013. jan. 29. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!