Ha a csaj odaköltözik, akkor nekem mennem kell?
Amikor a párommal felmerült az összeköltözés, érdekesen oldottuk meg. Ő egy szobát bérel, és azt mondta, ha hivatalosan odaköltözöm, akkor a felét fizessem. De ha megvan a saját albérletem, akkor nem kell az övébe beszállnom. Ez ilyen elvi hülyeség, hogy nem akarja eltartani a barátnőjét.
Mivel az ő albérleti díjának a fele is jóval több, mint az enyém, ezért abban maradtunk, hogy megtartom a saját albim, de úgy tekintjük, mintha nem lenne. Nincs is ott már fél éve cuccom, a főbérlő szerint én vagyok a világ legjobb albérlője :)
Tegnap a lakótársának (aki egyben a tulaj is) a barátnője mondta, hogy nem kapott kollégiumi elhelyezést, és ha nem sikerül a fellebbezése, akkor ő is beköltözik.Így már négyen laknánk egy kb. 45 m2-es lakásban.
Erre ma reggel mondta a párom, hogy ha a csaj beköltözik, akkor valakinek mennie kell, mert sokan lennénk. És hát az nyilván nem a tulaj, nyilván nem a tulaj barátnője, és nyilván nem ő, aki hivatalosan lakik ott.
Ezen nagyon megbántódtam, és nem tudom, mit tegyek. Azóta ő is megbánta, hogy ezt mondta. Most szólt, hogy Valentin napra vegyek ki szabit, mert elutazunk.
De akkor is bennem van a tüske. Hogy ilyen könnyen azt mondja, hogy akkor mennem kell. Nyilván nem gondolta át, de akkor is. Mit csináljak most?
Az első gondolatom az volt, hogy oké, akkor megyek szépen az albérletembe. De szeretem, és vele akarok lenni. Mennyire súlyos dolog egy ilyen? Hibát követek el, ha szemet hunyok fölötte?
az kedvező, hogy fizetsz egy albit, amit nem is használsz?
persze neki édes mindegy mivel ő sokat keres, és fáj neki a mája, hogy te hova pazarolod a pénzed...
talán keressetek közösen valami megoldást...
Kicsit úgy érzem hogy kedves kérdező te mentegeted a párod.Biztos azért mert szereted de szerintem vedd észre amit írnak a kívülállók. Kicsit gáz a pasid hozzáállása, úgy érzem mint ha megunt volna, vagy nem tudja mit akar, akarlak egyáltalán de lehet hogy nem is.
Ha ő annyira szeretne akkor azt mondja hogy összehúzzátok magatokat, vagy hogy ti kerestek közösen egy albérletet, de ő nem ezt mondta hanem téged pattintott le.
Ha gyakorlatilag együtt éltek akkor miért ne lehetne közös kassza? Arra jó vagy hogy ott aludj, gondolom főzöl is, csinálsz ezt azt, de miért nem lehetne a költségeket megosztani? Na mindegy vannak akik külön kasszán vannak, de ne hidd hogy később ez közös lesz. Ha ő már most ragaszkodik hogy nem akarja még a látszatát sem hogy eltart, vagy anyagilag tesz valamit, akkor miért gondolod hogy később igen? ez soha nem fog megváltozni. Sok nő itt követi el a hibát mint ahogy te is, majd később közös lesz stb. nem lesz, főleg ha évekig majd így megy.
Az utazással kapcsolatban meg az a véleményem mint amit többen írtak hogy a bűntudat sokra képes.
Én visszaköltöznék a saját albérletembe és várnék. Mutassa meg mennyire kellek neki. Ezentúl jöjjön ő. És ha egyre többször lemondaná vagy nem akarna jönni akkor te is tudnád hogy mi a helyzet. De csak azért hogy ne kelljen bérletet venni ne maradj. Őrizz meg valamit a méltóságodból. Azt már tudjuk hogy te szereted de azt még nem hogy ő is szeret e. Sajna nagyon lepattintós szagú ez az egész ügy.
Ezt most én sem értem egészen. Az oké, hogy Neked olcsó az albérlet mert külvárosban van, de kényelmesebb, hogy az övében laktok. De valahogy mégsem értem, hogy miért tartod fent az albérletet feleslegesen, még ha olcsó is? Nem lenne egyszerűbb, hogy felmondod a tiéd, és beszállsz a párodéba? Valamint azt sem értem, hogy miért nem néztek ketten, egy közös albérletet. Én a helyedben biztosan nem költöztem volna úgy össze a párommal, hogy még egy 3. és egy esetleges 4. is beköltözik..
Én sem hiszem, hogy annyira fontos lennél a párodnak, ha könnyű szerrel kitenne a lakásból ha valakinek mennie kell..Az én párom annyira ragaszkodik hozzám, hogy amikor megemlítettem neki, hogy az egyetem miatt lehetséges, hogy 1 éjszakát másik városban kell töltenem, még azt is felajnálotta, hogy inkább fizeti a gázolajam, vagy a busz/vonatjegy árát, csak jöjjek haza...(és még nem élünk együtt, csak sokat vagyok Nála.) Mióta vagytok együtt, hogy szerinted még nem "szokta" meg azt, hogy "Mi"?. Érdekes..
Jaj, olyan aranyos vagy. "Nem szokta még meg a MI-t". Azt nem nehéz megszokni, ha ő is komolyan gondolja. "Az én ötletem volt a Valentin nap, most intézte el." (Akkor miért mentségére írtad, hogy Valentin napozni hívott?). Ha sokat keres, akkor meg eleve miért él ilyen zsúfolt albérletben?
Ne haragudj, de ahogy korábban is írtam - 6-os voltam - szerelmes vagy. Ez viszont részéről a tipikus "Nem kellesz eléggé" esete. Kellesz neki, ne érts félre, de nem annyira, hogy ezt, vagy azt megtegye a kapcsolatotokért.
Úgy látom, hogy inkább olyan válaszokat szeretnél hallani, amik biztatnak. Megértelek. Akkor tedd azt, amit ő akar: költözz el és majd meglátod, hogy utána milyen lesz a kapcsolatotok. Mert el tudom képzelni, ez a pasi mennyi időt és energiát fog a kapcsolatotokra áldozni, amikor 50-60 km-t kell oda-vissza autózni, hogy láthasson...
Továbbra is azt tartom a lehető legjobb első lépésnek, hogy ajánld fel: költözzetek össze máshol. Akár a te albérletedben, akár egy harmadikban. Ha a válasz nemleges, akkor sajnos nincs miről beszélni. Be kell látnod.
Nekem is kicsit fura, hogy amikor kezdtek túl sokan lenni az albiban és ő sokat keres, akkor miért nem közös albi kerül szóba. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy egy ideje azért már együtt vagytok. Nem lenne időszerű összeköltözni?
A külön kassza belefér, ismerős párnál én is láttam ilyet, pedig régóta együtt voltak, együtt laktak, azóta össze is házasodtak, stb.
Szerintem keressetek közös albit, felezzétek a bérleti díjat, ne legyen nagyon drága. Ha gentleman, akkor ne fog problémát csinálni abból, hogy az ő magasabb keresete alapján kicsit jobban szálljon bele a napi kajába. Főleg hogy feltételezem, nem ő a konyhatündérek királya. A ruha, hobbyk maradhatnak saját hatáskörben.
Ha viszont ez így nem oké neki, akkor lehet, hogy vissza kéne költöznöd a saját albidba. Ha neked jó, hogy van egy pasi, akinél olykor ottalszol, de nem komoly, akkor ne szakíts, de ha szeretnéd, hogy minimálisan komolyan vegyen, akkor azért kérdezz rá, hogy akkor most mi legyen..
Gondolkoztunk a közös albin, de egyszerűen nem éri meg. Egy lakás bérlése alaphangon két és félszer annyiba kerülne, mint most a két külön szoba. És lakást szeretnénk venni két éven belül, de ha elszórjuk albira a pénzt, akkor sosem lesz saját lakásunk.
Nem hinném, hogy az anyagiakról van szó, mert így is jobban beszáll a költségekbe, pl. az autóját még egyszer sem tankoltam meg, holott ha nekem kell valamit intézni, akkor mindig elvisz (jogosítványom sajna nincs, mert rosszul látok), és a kaját is szinte mindig ő veszi, holott nem igazán főzök többet nála (ok, amíg ment a félév, mindig én főztem, de csak azért, mert minden este tizenegyre ért haza, mert estin tanul), megvan hogy ki mit tud jobban főzni és mindig az csinálja, aki az adott ételt jobban készíti.
Nem is a külön kasszával van gond, hanem hogy ez így kicsúszott. De talán nem tragédia, végül is mond néha az ember olyasmit, amit nem is gondol komolyan.
Merthogy távlati tervek egyébként vannak, szervezzük a tavaszi utazást, ősszel ki akarunk menni Amerikába (már ha addig összeházasodunk, mert akkor családtagként olcsón repülhetek én is), sokat foglalkozunk lakberendezéssel, hogy mire megvesszük a lakást, addigra pontos képünk legyen arról, hogy mit akarunk, segít a tanulásban, mert akkor nekem is jól fizető állásom lesz, és mondjuk ha egy havi fél millás bevételünk lenne, akkor már elég kényelmesen elélnénk egy-két gyerekkel is... szóval nem véletlen az, hogy nem akarom csak úgy felrúgni ezt a kapcsolatot.
Csak egy kicsit bennem van, hogy talán hibát követek el..
Hiába véded, Te is tudod, hogy ebből nem sok jó fog kisülni.
Szerinted azzal nem szórjátok a pénzt, hogy fenntartasz egy albérletet, amit nem is használsz és beszállsz az ő költségeikbe??
Meg mi az, hogy nem akarja eltartani a barátnőjét? nem eltartani kell, de ki se kellene dobni a lakásból.
És szerinted mi lesz akkor ha összeházasodtok, születik gyerek is és ő "nem hajlandó eltartani a feleségét és a gyerekét", mondván, hogy mindenki fizesse ki a saját részét?? Miből? GYES-ből? :D
Ne nevettess!
20N
Az albérletem így, hogy nem lakom ott, 12 ezer Ft havonta, ez igazán nem nagy pénz. Ha egy lakást vennénk ki, az 120 lenne, mire mindent kifizetünk. Ha hivatalosan is a lakótársa lennék, akkor valószínűleg megemelné a tulaj a bérleti díjat, így anyagilag kb. ugyanoda jutnánk, max. 1-2 ezret spórolnánk. De akkor nekem kb. 30 ezerrel kéne beszállnom, ami momentán borítaná a költségvetésem.
Az nyilvánvaló, hogy amíg gyesen lennék, eltartana, de azt is megmondta, hogy ha már nagyok a gyerekek, akkor igen, elvárja hogy elmenjek dolgozni. De szerintem ezzel semmi gond nincs, korrekt hozzáállás. Azt tuti sehol nem írtam, hogy a gyerekét nem tartaná el, már most nagyon várja és tervezgeti, mi mindent vesz majd neki,ha megszületik (egész kis legobirodalma lesz, mert úgy gondolja, hogy a lego nagyon jó fejlesztő játék, meg babaúszás meg sok hasonló dolog).
No mindegy, lehet hogy én látom rosszul, de ahogy ezeket végiggondolom, egyre inkább azt érzem, hogy egyetlen elszólásra nem kéne felrúgni az egész kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!