Miért gondolja valaki, hogy a szüleit nem kell segítenie, ha már felnőtt?
Kelleni nem kell de megteheti.
Engem a nagyszüleim( tul.képp csak nagymamám) neveltek, párom anno nem tudta, hogy miért csinálom azt hogy nem érdekelt otthon semmi. Nem értette mert nem ott nőtt fel.
Aztán mikor nálunk kezdtünk el lakni rájött.
Mert akármit csináltam/ csináltunk ,rá egy időre az lett mondva más családtag által ( anyám, nagybátyám)akik csak zabálni meg fürdeni meg mosni jártak át, de pénzt nem adtak, hogy én nem csinálok semmit( csak mert ők nem akkor voltak ott mikor csináltam) és párom volt a csicska aki elment a város másik végébe valami csavarért mert az kellett valakinek, tök 8 hogy egy városban laktunk...és az volt a legrosszabb hogy ilyenkor mamám se mondott semmit. Az lényegtelen volt hogy 20 évesen a seggüket én tartottam el mivel az én pénzemen csináltak nálunk mindent, én akkor sem teszek semmit...
És mamám csupa szív ember, rosszat nem lehet mondani, a gyerekeiért magát áldozná fel, amit meg is tesz munka által.
Engem meg volt egy pont és onnantól nem érdekel, hisz mindenki a maga ura, úgy teszi tönkre az életét ahogy akarja.
A barátnőd tudja miért ilyen, nem láthatsz bele az életébe/ gyerekkorába.
Akkor legjobb, ha megkérdezed tőle.
Lehet, hogy úgy gondolja, hogy annyira nem szorulnak rá, ők is meg tudják csinálni. Nem akarja ezzel tölteni a szabadidejét. Inkább pihen, mást csinál.
Végülis, ha nem mozognak nehezen a szülők, és idejük is van rá, miért ne tudnának füvet nyírni ők is?
Villanyt szerelni meg bizonyára nem tud.
Nem is tudom, te villanyszerelő vagy? Mert azért veszélyes dolog az ilyesmi, én a szülők helyében csak igazi, képesített villanyszerelő "segítségét", mármint munkáját fogadnám el, akkor is, ha ez nyilván pénzbe kerül, bármennyire is állítja valaki, hogy ért hozzá.
Ha a szülő nevel, akkor a gyerek szerintem tartozik érte.
Viszont az olyan szülő, aki egész életében csak ártott a gyereknek, csak kárt okozott neki, az semmire sem méltó.
Ilyen alapon én apámat nem segíteném semmiben, akkor sem, ha kérné.
Szerintem nem tartozik érte.
Nem ő akart a világra jönni, a szülők akarták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!