Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor a mókuskerékből nincs...

Amikor a mókuskerékből nincs mód kiszállni, honnan szereztek erőt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok különleges helyzetben, szerintem a dolgozó családanyák zömével azonos a sorsom. Kíváncsi vagyok, mások miből merítenek erőt.

Hajnali 4-kor kelek minden nap (hétvégén már csak megszokásból is). Egy óra házimunka, reggeli készítés, pakolás, szépítkezés stb... 5-kor ébresztem a gyereket és fél hatra összerántom magunkat. 6-ra beérek az oviba, fél hétre a munkahelyre. 14.30-ig percnyi szünet nélkül talpalok, munkából megyek az oviba, összeszedem a gyereket, itt egy kicsit van lehetőségem lelassulni, várakozni egy kicsit az öltözőben, lassan bandukolni....de persze nem túlzásba víve, mert be kell vásárolni, elintézni egy-két dolgot és irány haza...4-5 körül hazaérünk. Uzsonna, vacsora készítés, újabb házimunkák, közben gyerekkel törődni. Lopva leülni a tv elé fél órára bambulni egyet... Este 7-kor férj hazaér, akkor őt kiszolgálni és meghallgatni. 8-9 kor gyerek lefektetése. Utána fürdés, ágy...szex...10-11 kor már kóma...

Az ünnepek is mind úgy teltek el, hogy nem volt egyetlen fél nap sem, amikor kikapcsolhattam volna. Most is éppen betegen csinálom, amit kell...de már megmozdulni, felkelni az ágyból is nehéz.

Szeretem a gyermekem, a férjem, a munkám. Semmi extra gond nincs. Csak teljesen kimerült vagyok. Csak pár nap teljes kikapcsolódásra lenne szükségem. Elmenni egyedül egy kunyhóba, kialudni magam és nem csinálni semmit. De erre semmi esélyem nincs...

Kinek milyen az élete, mit tesz a kiégés, a fáradtság ellen?

2013. jan. 26. 07:40
1 2 3
 11/27 QueenRavenna ***** válasza:
100%
Valami házimunkát háríts át a férjedre, és aludj legalább 6-7 órát, másképp tönkremész.
2013. jan. 26. 09:39
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezt csak úgy lehet megoldani, ha a férjed is valami szinten kiveszi a részét a házimunkából. Neki hány óra szabadideje van?

Amúgy ennyi nm-en simán el lehet férni három embernek, rengetegen élnek ekkora helyen. Átlagos. Bár lehet te kicsit rendmániás vagy, ugyanakkor az is tény, hogy egy kisgyerek után sokat kell pakolni.

A gyerek viszont ha nagyobb lesz tud majd neked segíteni. Mi kb. 20 nm-en élünk a párommal én nagyon kreatív vagyok helymegtakarítás terén.:D

2013. jan. 26. 09:59
 13/27 anonim ***** válasza:
35%
A kérdező, kamuzik-ez 100%, bele se megyek a további eszmecserébe..
2013. jan. 26. 10:03
 14/27 anonim ***** válasza:
17%
Szeritnem is kamu kérdés.
2013. jan. 26. 10:09
 15/27 anonim ***** válasza:
69%
Favagas kutrol viz szuro de net van hmmm erdekes Szerintem egy evi net es tv dijbol lehet vizet bevezetni vagy korszerusiteni
2013. jan. 26. 10:13
 16/27 A kérdező kommentje:

Értem én, hogy miért gondoljátok kamunak. A mai nagyvárosi civilizációból biztos nehéz elképzelni, hogy a városszélén a zártkerti övezetben milyen is az élet...

De nem kamu. Vezetékes víz nincs, de van saját kút. Csak éppen nagyon homokos, ezért muszáj ülepíteni és, hogy ne a házi vízműrendszert tegye tönkre, minnél több szűrőn átvezetni...

Net. Havi 3000ft a Vidanetnél. Egy évre 36 ezer forint. Egy kútfúrás pedig, ami megoldaná hosszú távon a gondunkat méterenként 12-15 ezer forint és legalább 40-50 méterre le kellene itt fúrni, hogy jó minőségű víz legyen. Ha egyáltalán olyan helyen kezd el fúrni, ahol talál is egy eret...

Hosszú távon egyébként nagy terveink vannak. Állattartás etc... A férjem ennek a kialakításán ügyködik. Ahhoz, hogy előbbrelépjünk és a vágyaink előbb-utóbb megvalósuljanak, ahhoz az kell, hogy ő az energiáit erre tudja fordítani és ne a főzőcskézésselm teregetéssel fáradjon le.

2013. jan. 26. 10:19
 17/27 A kérdező kommentje:

Tv díj amúgy nincs, még elvagyunk a sima szobaantennával és a három csatornával. Favágást meg nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kéne. Ezt még a városban is sokan csinálják, ahol az egyre népszerűbb cserépkályhára átálltak.

Mi nem vettünk amúgy fát, hanem lebontottuk az összedőlni készülő fatákolmányokat és az így felhalmozott deszkákat kell szétvágni. Tény, hogy ezt még jóidőben meg kellett volna csinálni, de elszámítottuk magunkat, túl keveset vágtunk össze, így maradt télire a vágás/fűrészelés...

2013. jan. 26. 10:25
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit túlzás a leírás úgy érzem. Elég pl hétvégén takarítani, nem fog összeomlani a világ ha nem csinálod minden nap reggel 4-5-ig. A főzés is ilyen. Ha felváltva főztök a férjeddel, kb heti egyszer kell azt is. Bevásárolni szintúgy. A férjed meg mi a francot csinál, hogy még a fát is te vágod? Amit leírtál, ezen simán lehet lazítani.

Ha meg szeretnél egy napot, kérd meg a férjedet hogy vigye el a gyerekeket egy napra. Ennyire egyszerű. Én látom a feleségemen, mikor kezd kilenni, és én ajánlom fel. De akkor nincs mosogatás, meg portörlés. Csak lazulás.

2013. jan. 26. 10:58
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Amikor jartam dolgozni, akkor a munkabajarassal, utazassal toltott idot hasznaltam kikapcsolodasra, feltoltodesre. Ha tudatositod, hogy ez az ido AZ, akkor sokat ki lehet hozni belole.
2013. jan. 26. 11:25
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezö: neked az tetszene, ha mindenki sajálna, hogy milyen rossz dolgod van?

Mert minden más válaszra csak pampogsz, meg kimagyarázod, hogy miért nem lehet.

Az elsö (vagy hanyadik) válaszoló a négy gyerekkel elég sok mindent mondott, amin elgondolkodhatnál, nem pedig egyböl ellenségesen állni hozzá, hogy kötözködik - IYLET egyáltalán nem hallottam ki a válaszából.

Mellesleg kis lakásban is lehet mindennek helye, mi régebben a szüleimmel és két testvéremmel egy 54 négyzetméteres lakásban éltünk, és mégis mindennek volt helye.

2013. jan. 26. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!