Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy mik a gondjaim, ha régimódi és nem értené meg őket?

Figyelt kérdés

Világ életemben úgy nevelt,hogy az iskolában én legyek az éltanuló,ne legyen rám panasz.

Eddig ez rendben is volt,viszont nemrégen megismertem egy másfajta 'világot' úgymond és rájöttem,hogy nem kell agyonhajtanom magam a suliba,hogy lehessek valaki és elérjem a céljaimat.Elkezdtem ellenkezni anyával és ezt úgy próbálta megállítani,hogy megvonta a zsebpénzemet és közölte,hogy úgy oldom meg a pénzt,ahogy akarom,mert addig nem kapok tőle egy forintot se,még újra jók nem lesznek a jegyeim és tisztelettel nem beszélek vele...Én azt tettem,amit mondott,szereztem magamnak máshonnan pénzt és azóta nem beszélek vele.

Ha elmondanám,hogy az a bajom,hogy cikinek érzem,hogy egy 2 szobás lakásban élünk és eddig nem voltak márkás ruháim/kiegészítőim,mert nem adott rá pénzt,akkor kiakadna.Nagyon régimódi és sosem jár el itthonról...

Ha elmondanám,hogy milyenek az új ismerőseim,akkor próbálna tiltani tőlük.

Nem érti meg az életemet,hogy én nem olyan vagyok,mint ő és nem arra vágyom,hogy dolgozzak reggeltől estig,hanem élni akarom az életemet.

2013. jan. 25. 20:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

A régimódi, autoriter nevelési elv nekem sem a szívem csücske, de anyukádat nem éppen régimódinak tartom a leírásod alapján, hanem reálisnak.

Valószínű ő is tudja, hogy tanulás nélkül olyan életed, vagy rosszabb lesz, mint neki. Ezért szeretné, hogy ne engedd le magad, tanulj. Valószínű ő sem arra vágyik, hogy úgy élj, mint ő, gürizz reggeltől estig, ne járj sehová otthonról, ne engedhess meg magadnak vagy a gyerekednek bizonyos dolgokat, amelyekre vágytok.

Nem fog minden az öledbe pottyanni, az élet nem ilyen.

Próbáltál erről normálisan beszélni vele? Az ellenkezésen túl?

2013. jan. 25. 20:35
 12/22 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem anyukádnak teljesen igaza van.

Rajtatok kívül millióan élnek még 2 szobás lakásban, eleve hányan laknak bérházban. Az hogy nem kapsz márkás ruhát, valószínűleg anyagi megfontolásból van és nem azért mert anyud "régimódi".

Őszintén szerintem szégyelld magad.

17/L (csak azért írom le a korom,hogy lásd nem csak a "felnőtteknek" egyezik a véleménye)

2013. jan. 25. 20:40
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem vagyok prosti,sem dealer.Egyszerűen csak jóban vagyok olyan emberekkel,akiknek nem számít a pénz.

Anya ebből semmit nem ért.Elhívtak a barátaim szilveszterezni és anya nem engedett el velük,mert 'semmi keresnivalóm külföldön'.Még ennek az egésznek az elején próbáltam beszélni vele,de lehetetlen volt.

Nem azzal van a baj,hogy hányan laknak bérházban és hogy kiknek van,esetleg nincs márkás ruhája...Hanem az a gond,hogy nekem több kell annál,hogy egy kisvárosban éljek vagy egy egyetemi kollégiumban esetleg.

2013. jan. 25. 20:53
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon könnyen eltűnhetnek az ilyen pénzes "barátok".

Mit gondolsz? Hogy ők fognak életed végéig pénzelni?

Külföldre is gondolom azért nem engedett, mert szerinte is pofátlanság így más pénzén élősködni...

Teremtsd elő te a rávalót és ne anyukádtól, haveroktól várd el...

2013. jan. 25. 21:18
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy tulajdonképpen mit is szeretnél?

Ezekkkel a barátokkal lógni életed végig, akik majd pénzelnek folyamatosan? Lehet, hogy nagyon gazdagok, de azért ennyire csak nem hülyék, már bocs.

2013. jan. 25. 21:22
 16/22 anonim válasza:
100%

Orulj annak amid van! Masnak lehet ennyi nem jut... Lehet, hogy a "barataid" penzesek de egyszer el fognak tunni. Akkor te mit fogsz csinalni? Igaza van anyukadnak, a legjobbat akarja neked es egyaltalan nem regimodu. Par evvel ezelott en is szivesen mentem volna ide-oda vagy esetleg jobb ruhakat szerezni de azota rajottem nem minden a penz. Csak azert mert az ismeroseidnek van nem biztos, hogy boldogok. A masik: ha vilagot akarsz latni akkor dolgozz meg erte, mert hidd el sokkal nagyobb elvezetet nyujt az, hogy tudod te dolgoztal meg erte es nem vki fizette... Legrosszabb esetben amugy kesobb kibukik ez a dolog es majd viszonzast fognak kerni ( lehet termeszetben, lehet nem)

20/L

2013. jan. 25. 21:27
 17/22 A kérdező kommentje:

Nem a barátnőimtől és a barátaimtól kapok pénzt,hanem a páromtól.Nem élősködöm rajta.

Persze,tök jó,ha majd én fizetem ki a külföldi utat meg a ruhákat magamnak,de lehet,hogy sosem tudnék olyan színvonalon élni,mint az ismerőseim és a barátom.Ha most van esélyem ezekre,miért várjak?

Elszeretném mondani anyának,hogy mi is a problémám úgy,hogy ne akadjon ki,ne üvöltözzön.Mert nem hiszem,hogy normális dolog,hogy alig beszélünk egymással.

2013. jan. 25. 21:34
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én őszintén megértelek Téged, de anyukád a kockázattól fél. Mi van, ha mondjuk 3 év múlva szakítotok a pároddal? Addig eltöltesz 3 csodálatos évet, utazgatás, dőzsölés, stb.

És utána mihez kezdesz magaddal? Ugye egyetemen nem végeztél, munkatapasztalatod se biztos, hogy sok lesz.

3 csodálatos év, és utána 33 év nyomor?

Anyukád ettől félt.

2013. jan. 25. 21:37
 19/22 anonim ***** válasza:
Tiszteld magad annyira hogy kiállsz magad mellet. Nehéz, de megéri.
2013. jan. 26. 00:03
 20/22 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen megértelek. Merj nagyot álmodni. :) Akkor leszel ehhez elég érett, ha nem lesz szükséged ilyen kérdések kiírására.
2013. jan. 26. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!