Ha nem tudom mit szeretnék, hogyan deríthetném ki?
Általában a viták- de javíts ki, ez az tapasztalatom -akkor alakulnak ki, illetve azoknál, akik minél egoistábbak. Rendkívül fontos az önigazságuk bizonyítása és elveszítik a normális érzelmi kontrolt. Később, jó esetben megbánják és még magukat is lehülyézik, mennyire piszlicsáré ügyekben képesek veszekedni.
Megoldás lehetne, ha csoportokra bontanátok, melyek a leggyakoribb veszekedési témák és kibeszélitek, mennyire nincs értelme, vagy megoldást.
Másik, ha felfedezitek, hogy este vannak a legnagyobb viták, rájöhetnétek, hogy az ember nem este és nem fáradtan hozza a legjobb formáját, így direkt határozzátok el, komoly dolgokat, vagy amit lehet halasztani, ne este beszéljétek meg. Bármikor, de ne este és főleg ne akkor, amikor egyikőtök hazaér és rázúdítani...
Harmadik ötletem, hogy kommunikálni, kommunikálni és kommunikálni. Ez a hármas aranyszabály. A kinembeszélt, elhallgatott, magatokba tartott dolgok egyszer csak kirobbannak egy nagy veszekedésben-ezért tudatosan ki kell beszélni mindent még aktuálisan.
Ha jól olvastam vissza magam, akkor nagyjából a tudatosságra tettem a hangsúlyt, mert amíg tudatosság van, addig nem vetkőzitek le az emberi méltóságot és nem sértitek vérig a másikat..viszont ha ez elvész, akkor átmegy észnélküli érzelmi viharba és kimondotok olyanokat, amiket nem úgy akartatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!