Hogyan lehet kitenni egy alkoholistát a lakásból?
Figyelt kérdés
Az apám a legrosszabb fajtából való undorító, agresszív alkoholista. Bántja anyukámat, és engem is. Mivel közös a lakás, de anyukám nem tud elválni anyagi okok miatt, akkor hogy lehetne elérni, hogy kitegyék a lakásból? Minden nap bánt minket, nagyon rossz ember, a leggonoszabb, akit valaha is ismertem. Kérlek, könyörögve kérlek, valaki adjon valami reményt, hogy meg tudunk tőle szabadulni....2013. jan. 23. 19:10
21/22 anonim válasza:
(Utolsó két bekezdés nem ide vonatkozik, hanem más kérdéshez, azért keverhettem ide, mert ott is más családtaggal zsarolt a bántalmazó.)
Szóval a lényeg az, hogy nyugodtan lehet beszélni a gyámhatósággal, nem fognak kényszeríteni semmi olyasmire, amit Te nem akarnál. De még ha el is fogadod a külön elhelyezést, ami jár Neked 18 éves korodig, ott sem leszel bezárva, ezek a gyerekotthonok nem zártak. Jó esetben inkább ez egy esély, hogy megerősödj és aztán másokon is segíthess. (Ha van rokonod, megpróbálnak oda helyezni, persze csak ha Te is úgy akarod.) Ha meg otthon maradsz, akkor mindannyian összeroppanhattok. Ezek nehéz kérdések. A témáról szabadon beszélgetni névtelenül kívülálló szakemberekkel pedig a két telefonszámom mehet.
22/22 anonim válasza:
... a két telefonszámoN Lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!