Miért viselkedik így a nagymamám? Verseng az unokáival?
Tudni kell, hogy a mamám alapjáratban nagyon aranyos, és szeretem:)
De néha teljesen kiborít. Olyan, mintha velünk, az unokáival (pontosabban velem és az idősebb húgommal, a kisebbet még békén hagyja) versengene. Bevallom, mindig volt gondom a súlyommal, és állandóan kérdezgeti hány kiló vagyok, hogy aztán elmondhassa, hogy ő mennyi (szerintem kevesebbet mond). Leírva tűnhet úgy is, hogy csak az egészségemet tartja szem előtt, de élőben lejön, hogy nem emiatt érdeklődik. Szokott varrni nekünk ruhákat, és mindig 5-6 centivel nagyobb méreteket mér le, mint kéne, hogy aztán elmondhassa, hogy "neki 59 centi volt a dereka ennyi idősen", nekünk meg milyen sok. Nem nagyon szokott dicsérni, másba is beleköt néha, de leginkább ezen lovagol. Ha fogyok, sosem veszi észre, de amint hízok pár dekát, ő az első, aki megjegyzi. Egyébként is olyan, mintha sok mindenben "versengene" velünk és ez baromi zavaró. Ellentmond a viselkedésének, hogy amikor nála vagyunk, állandóan etetne mindenféle hizlaló sütivel meg kajával.
Tudni kell, hogy őt fiatal korában mindig dicsérték, hogy milyen szép, ő volt a kedvenc lány, a nővérét nem ajnározták, talán emiatt ilyen, de akkor sem értem.
A másik mamám sokkal kedvesebb ilyen szempontból, nem tesz célzásokat, viszont mindenkinek dicsekszik, milyen szép unokái vannak:)
#7 vagyok. Lehet, hogy az én kommentemre válaszoltad azt, hogy minek belerúgni.
Én sem azt mondom, hogy feltétlenül vágjon vissza, de eljöhet az a pont, amikor már muszáj leállítani a mamit.
Egyébként nem tartom belerúgásnak. Vagy, ha mégis az, akkor a mama is belerúg a kérdezőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!