18 éves vagyok és a szüleim nem normálisak. Külön
akarok élni és ehhez kérnék segítséget (? )
Figyelt kérdés
szóval folyton idegesek rám, pedig jó sportoló vagyok és olyan közepes tanuló, elszeretnék költözni de nincs keresetem és még középiskolába járok. létezhet valamilyen megoldás hogy különéljek?
az érdekelne még hogy havi 60ból meglehet érni? úgyértem albérlet, kaja , meg ilyesmikkel? mert elég drágák a neten nézve:s
2013. jan. 21. 21:15
13/23 anonim válasza:
Annyiból nem fogsz. Ha ekkora terveid vannak, szokjál hozzá, hogy pár évet még le kell húznod a szülőknél. Meg ha azt akarod, hogy fizessék a sportot és az egyetemet, akkor nyelni azt is, ha szidnak. Ez van.
2013. jan. 21. 21:20
14/23 anonim válasza:
60e ft-ból? Hol élsz Te?
Albérlet, rezsi, ruha, élelem?
NEM!
2013. jan. 21. 21:23
15/23 anonim válasza:
60-ból pl Bp-en épphogy egy normálisabb albérlet jön ki, nemhogy még kaja, ruha...
Akkor sme valószínű, hogy az úszásból meg fogsz tudni élni, ha nagyon jó vagy benne. Ezért szeretnék a szüleid, hogy jobbak legyenek a tanulmányi eredményeid is.
A 8-as által javasolt távoli suli jó irány lehet. De addig is el kell viselned a szüleidet.
2013. jan. 21. 21:38
16/23 anonim válasza:
Nem azt mondom, hogy költözz el, de 60 ezerből azért ha szűkösen is de ki lehet jönni, ha egy szobát bérelsz lakótársakkal. Én árvaságival és diákmunkával kaptam ennyit. Nem mondom, hogy vígan éltem, de lehúztam 2 évet, tavaly kezdtem el dolgozni persze azóta jobb. Viszont tényleg nem egy leányálom (én pl. nem azért hagytam ott anyámat és a pasiját) mert néha idegesítettek... azért mérlegeld a helyzetet, valóban olyan rossz e neked otthon biztonságban és tényleg olyan rosszak e a szüleid.
2013. jan. 21. 21:45
17/23 anonim válasza:
60-ból nagyon szűkösen, egy kicsi szobát bérelve... meg,
DE
ennyiből csak a legolcsóbb ételeket engedheted meg magadnak.
Semmi fehér husi, zöldség, vitaminok...
Paprikás krumplin, lecsón, májkrémen, zsíros kenyéren élve viszont nem sokáig leszel képes megőrizni a mostani kondidat.... és nagyon hamar elbúcsúzhatsz majd az egyesületi pénztől.
2013. jan. 21. 23:00
18/23 anonim válasza:
A szülőnek az a dolga, hogy a gyerekétől mindig többet és jobbat várjon, és erre tanítsa. Fogadd el, hogy míg élsz, cseszegetni fognak, ha valamit nem csinálsz tökéletesen. Ez a jó szülő dolga. Emiatt nem kell elkötözni.
2013. jan. 22. 06:24
19/23 anonim válasza:
Talán azért veszekednek 3.5-ös átlaggal semmilyen állami szakra nem fognak felvenni.
2013. jan. 22. 08:35
20/23 anonim válasza:
Ne álmodozz, hanem dolgozz. Hogyan akarsz elköltözni a szüleidtől, ha annyira sem vagy képes, hogy önállóan élj?
Talán összeadjuk itt az egyetemre valódat?
Közepes tanulónak nem kell egyetem, annak egy kiváló szakma többet ér, mint bármiféle egyetem. De ahhoz is akarat kell és munka, nem mannavárás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!